Uitslagen ‘Wat vindt Nederland?’ gelekt

92% vindt het allemaal de schuld van de politiek

De onderzoekresultaten van onderzoeksbureau Intomart in opdracht van het RTL-programma Wat vindt Nederland? zijn in handen van De Speld gekomen. RTL is woest en eist geheimhouding, maar De Speld vindt (net als 51 procent van de Nederlanders) de nieuwsfactor belangrijker dan het spelelement en brengt de resultaten nu vast naar buiten. Opvallend is dat maar liefst 92% ‘het allemaal’ de schuld van de politiek vindt. 98% meent zelfs dat ‘genoeg’ ook echt ‘genoeg’ is.

Uit de gelekte resultaten blijkt dat 42% van de Nederlanders het eens is met de stelling: “wat 90% van de Nederlandse bevolking al dacht is nu bewezen!, Osterhaus is een landverrader”, terwijl een kleine meerderheid zich kan vinden in de stelling: “Ik durf gerust te zeggen dat mensen die na dit incident nog steeds kritiekloos achter de PVV staan fascistoïde idioten zijn.” Nuance is minder nadrukkelijk aanwezig in de stelling “Bank failliet ? Belastingbetaler betaald”, een oordeel dat door 87% van de Nederlanders gedeeld wordt.

22% van de respondenten kan zich vinden in de stelling: “Wij moeten al onze gewoonten, commercie en regeltjes maar aanpassen aan de wensen van de onaangepaste, criminele en onfatsoenlijke Marokkaanse jeugd?” Precies 50% vindt daarentegen dat je mensen als Polanski niet ‘excentriek’ mag noemen, “of je moet die zwemleraar uit Den Bosch ook zo gaan noemen.”

Grootste verrassing van de uitzending van aanstaande zaterdag is dat 80% het eens is met de stelling: “Ook al zouden de kankervette tieten van Megan Fox niet echt zijn, dan zou ik ‘m er nog steeds tussen leggen.” Maar liefst 95% van de kijkers noemt de grap die Jack Spijkerman daarna maakt ‘uiterst ongepast.’ Van deze Nederlanders is 87% het eens met de stelling dat Wat vindt Nederland ‘een geindoctrineerde angstzaai show is. Over het milieu, en over advokaten die hun zwijgplicht zouden moeten opzeggen. Het zijn niet de eerlijke cijfers van Wat Nederland nou ECHT wil.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sta voor de volle honderd procent achter de uitspraak: “Bank failliet? Belastingbetaler betaald”. Ik kan me echter veel minder vinden in de stelling: “Bank failliet? Belastingbetaler betaalt”.

Reageer
gravatar

68% van mij weet niet wie Megan Fox is. 84% van mij is echter op basis van 39% van de verhalen erg benieuwd naar 99% van haar borsten.
83% van mij voelt zich door de bank genomen.

Reageer
gravatar

ik ben blij dat het in handen van de speld is gekomen dit heeft niets te maken met dat spelletje van spijerman.
als burger van nl 100% van wat Haes vind en de nederlandse politiek loopt op z,n einde gelukkig. tuig is het.

Reageer
gravatar

@Haes: We hebben voor 96% de spelling verbetert van de oer-Hollandse stelling.

Reageer
gravatar

Persoonlijk heb ik Jack nooit meer dan 37% grappig gevonden. Verder loopt de Nederlandse politiek inderdaad ten einde, maar dat is vooral omdat de wereld vergaat. In 2012 vergaat de hele planeet door toedoen van Gordon, op de dag nadat kabinet Richard de Mos I is geïnstalleerd. Wat er tussen Balkenende IV en De Mos I gebeurt is een beetje vaag in mijn kristallen bol, ik zie echter wel dat De Mos de eerste MP in de geschiedenis wordt die zijn inaugurele rede niet uitspreekt, maar op een holle boomstam klopt.

Reageer
gravatar

@Mick: correctie, volgens onze gegevens vinden 92.3% procent dit een kut column. Het IQ is hier meer op het niveau van een wasabinootje.

Reageer
gravatar

ik heb het programma een keer gezien maar volgens mij word er gesjoemeld met de uitslagen.
ik ben ook nooit een liefhebber van jack spijkerman geweest hij heeft me een te grote bek en hij dringt zijn eigen mening erg op

Reageer
gravatar

Ik heb een hoogbegaafd afwasteiltje (het weet altijd perfect wanneer het moet zwijgen). Daarmee vormt het een minderheid van 0,00000006 % van de Nederlanders.

Reageer
gravatar

Van de mensen die ik ken is het wel 100% die niet meer achter de politiek staan. Banken failiet, banken betalen, niet wij, niet de belastingbetaler.

Reageer
gravatar

@Iemand: Bestaat jouw kennisenkring uit afwasteiltjes soms?
Een failliete bank kan (vrijwel) niet meer betalen. En in normale landen betaalt de belastingbetaler nou juist (vrijwel) altijd.

Jochem kan wel stellen dat in Holland de belastingbetaler betaald wordt, maar dat betekent dan vooral, dat het geld van 83 % van de Nederlandse provincies naar die bodemloze put in de blubber toestroomt. Blijkbaar is geld ook onderhevig aan de zwaartekracht.

Reageer
gravatar

Bij de echte roos is het eerder regel dan uitzondering, maar je kunt geen klaproos enten.

*roept ook iets met %-en , om te laten zien dat hij de grap snapt.*

Reageer
gravatar

Hoewel de feiten ten heden ten momente van het Nu zo liggen dat 100% van mijn nazaten niet bestaat geloof ik dat hun het wel eens zouden zijn met de stemming dat keukenmachines in betrekking tot de megatieten van Megan Fox ermee instemmen. Daartegen een marge van 2,5% betrouwbaarheidinterval gelaten. Wel heeft Ajax gelijkgespeeld.

Reageer
gravatar

Och, Steev! Nu zat ik mij al te verheugen om, het bordje op schoot, de schallende schuiftrompetten van het Sportjournaal een genoeglijke en verrassende kijkavond te horen aankondigen… en daar kom jij met de mededeling dat Ajax vanmiddag gelijkspeelde. Mijn hele weekeinde is ontdaan van kijkbuisverrassingen, aangezien ik gisteravond dus ook reeds op de hoogte was van alle resultaten van ‘Wat vindt Nederland?’. Tot op de percentiel nauwkeurig. Ik ben hier hogelijk (d.w.z. 85 – 95%) ontevreden over.

Reageer