Hirsch Ballin gaat vakkenvuller te lijf

Minister verwikkeld in supermarktaffaire

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justie heeft zich donderdagavond in een C1000 supermarkt te Tilburg dusdanig misdragen dat het nodig was om twee beveiligers in te schakelen. De situatie escaleerde toen een vakkenvuller de bewindsman moest mededelen dat de reuzenmergpijpen uit het assortiment waren gehaald. Een fysieke aanvaring bleek onafwendbaar.

“De minister vroeg mij met een vriendelijke, bijna vaderlijke glimlach of er nog reuzenmergpijpen waren. Het is in huize Hirsch Ballin traditie om deze op donderdagavond bij de koffie te eten”, aldus vakkenvuller Achmed el Quchasa (15). Toen het antwoord van de medewerker negatief was sloegen de stoppen bij de bewindsman door. “Hij liep rood aan, brieste door zijn neusgaten en sloeg taal uit die ik in eerste instantie opvatte als wartaal. De manager vertelde mij later dat het hier om de Oudhollandse scheldwoorden ‘schobbejak’, ‘galgebroed’ en ‘heikneuter’ ging.”

De minister ging hierna volgens manager Mervin Keukeldraaf ‘zijn boekje volledig te buiten’. “Hij rolde zijn Rockszegelkaart op en sloeg daarmee op de schouder en de billen van Achmed. Onze beveiligers moesten tussenbeide komen en verzochten de minister zijn boodschappen onmiddellijk af te rekenen, waarna hem uiteraard een nieuwe Rockskaart is gegeven.”

De directie van het Superfiliaal heeft de minister een officiële waarschuwing gegeven voor zijn wangedrag. Mocht zich in de toekomst een soortgelijk incident voordoen dan loopt hij het risico een winkelverbod van een week te krijgen. “Zelfs nadat hem een alternatief was aangeboden in de vorm van een aantal luxe mini-spijsbroodjes, kon hij zich niet in bedwang houden. Wij voelen ons dan ook genoodzaakt een sterk signaal af te geven,” aldus Keukeldraaf.

De minister heeft zijn misstap ‘ruiterlijk erkend’. Ook heeft hij persoonlijk zijn excuses aangeboden aan de geschokte vakkenvuller. De CDA-er worstelt al jaren met een suikerprobleem. “Naast de mergpijpen heb ik al langer een zwak voor chocoladerepen van Bros. Dat zijn echt heerlijke bruisende chocolaatjes. Ik ga er hard aan werken om dit tot het verleden te laten behoren,” aldus Hirsch Ballin.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Affaire? Nou laten we zeggen dat een 59 jarige marokkaan dat doet bij een autochtoon van 15.
Ik kan je 100 procent garanderen dat deze werd aangeklaagd.
Laten we elkaar behandelen met respect , behandel iemand zo hoe jij behandelt wilt worden.
Dan zijn we volgens mij zeker paar stappen vooruit.

Reageer
gravatar

@Piet Hein: Ik dacht dat het een staatsgeheim was dat J.P.B. zo van krakelingen hield?
Ik mag in dit verband nog op een ander risico wijzen: terroristen die zich voordoen als reuzenmergpijp, reuzenstroopwafel of gigakrakeling! Ik heb zelf gelukkig al eens de overheid kunnen tippen omdat iemand zich verdacht in de vreemdste kronkels wrong.
Anoniem, dat spreekt, dus niemand weet er van.

Reageer
gravatar

@Bus: dan zou de afwezigheid van de reuzenmergpijpen wel eens een low-profile, maar niet minder abjecte terroristische aanslag op huize Hisch Ballin kunnen zijn. Laat eenieder die voortaan ongure types in supermarkten in de buurt van politiebureaus betrapt op het opkopen van alle reuzestroopwafels dit ogenblikkelijk melden aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (www.nctb.nl). Bescherm de stroopwafel, bescherm de mergpijp (reuze- dan wel gewoon), bescherm de krakeling en bescherm Nederland!

Reageer
gravatar

@JosK: Dat lijkt een logische reactie. Echter, je zou je eens moeten verplaatsen in de eerste de beste full-time boevenvanger. ‘s Morgens opgestaan, na het douchen en scheren etc. paraat om even te ontbijten en dan een heel arsenaal aan boeven te gaan vangen. Wat blijkt? Zijn dagelijkse routine in de war wegens gebrek aan (dagelijkse) reuzenmergpijpjes!!! Het land dreigt in gevaar te komen. De schurken zouden, nu zij niet gevangen kunnen worden door hem, weleens het land over kunnen nemen! Dat hij voor die zaak een verantwoordelijke stevig aanspreekt lijkt mij van arbeidsethos spreken. Een lichtend voorbeeld van de zo node gemiste VOC-mentaliteit! Denk daar niet te licht over.

Reageer
gravatar

Arrogantie ten top … kwaad worden op een vakkenvuller.
Laat hem maar eens gaan zoeken naar al die criminelen die nog vrij rond lopen i.p.v. naar mergpijpjes.

Reageer
gravatar

@Jos Taxpayer. Weet je waarom dit niet in het nieuws was? Omdat wij met ons allen het kabinet willen beschermen. Alleen voor onszelf geven wij dit nieuws wel. Eigenlijk mag jij als PVV-er helemaal niet op deze site komen, want hier staan allemaal staatsgeheimen op. Dus denk erom, mondje dicht nu. We weten je te vinden, want zoveel belastingbetalers zijn er nu ook weer niet in Nederland.

Reageer
gravatar

@Kees22: herstel: dat waren cakerollen reuzenmergpijpen die ik gezien heb. De gewone reuzenmergpijpen waren helemaal niet zo bijzonder, heus geen aanval waard. Dus dat verandert de zaak.

Reageer
gravatar

Waarom was dit niet op het nieuws !?
Een PVV er had ook iets en was meteen flink uitgemeten op het nieuws !!!

Reageer
gravatar

Nou, bij mij in de C1000 lagen er vanmiddag reuzenmergpijpen in overvloed!
Ik had die dingen nog nooit gezien, maar wat een prehistorische monsters zeg! Geen wonder dat Hirsch Ballin uit zijn dak gaat als ze er niet zijn! Als je van prehistorische tijden zulke gigantische mergpijpen gewend bent, kun je natuurlijk nooit meer wennen aan de kleinere maat, die voor ons gewone stervelingen normaal is. Dat is heel goed voorstelbaar.

Reageer
gravatar

Mijn beschte Fora. Meteen iemands geloofwaardigheid beoordelen aan de hand van een naam? Arme Mervin Keukeldraaf dat hij in zulk een wereld moet leven. Is dit wellicht waarom in de VS zulk een wantrouwen de kop opsteekt jegensch Barack Obama? Vanwege zijn niet alledaagsche naam? Wie HET weet mag ‘HET’ zeggen!

Reageer
gravatar

@fora. Een volstrekt onbetrouwbare bron zegt het zelf. Is dat dan nog niet overtuigend genoeg? In Bijbelsche tijden zou je allang neergebliksemd zijn wegens zulk een blasfemie.

Reageer
gravatar

wie zegt me dat dit allemaal waar is??????? Naam van de medewerker……. keukeldraaf…… wel een aparte hoor.

Speld zoeken in de hooiberg, of spijkers op laag water zoeken……. of moet er weer even iemand aan de schandpaal?

Reageer
gravatar

Deze reactie op het moeten ontberen van reuzenmergpijpen is hem op het lijf geschreven. Mijn oma beschreef hem vroeger altijd al als een vileine onverlaat, een schalkse snaak!

Reageer
gravatar

Ik wil liever niet gekoppeld worden aan een webdienst die is vernoemd naar ADHD bij kanaries. Ik zal mijn bron dus beschermen, zeker omdat we bezig zijn met een schokkende primeur over het neuspeutergedrag van naamgenoot Donner.

Reageer
gravatar

REUZENmergpijpjes!!
Hoe zit het dan met de Balkenendenorm?
Wanneer Mr. Ballin in staat is tot de aanschaf van REUZEmergpijpjes lijkt het toch wel dat deze heer daar ver boven moet zitten. Wat is er mis met gewone mergpijpjes? Te min? Als voorbeeldfunctie in deze tijden van crisis had de laatste keuze meer voor de hand gelegen. C1000 had waarschijnlijk deze REUZEmergpijpjes uit het assortiment gehaald vanwege de onverkoopbaarheid gezien de prijs. Van de lokale slager kreeg ik hetzelfde te horen. Dhr. Ballin wilde alleen grote mergpijpen voor zijn soep. Wellicht dat wij deze te heet willen eten doch ik vind een niet te tolereren gedrag.
REUZENmergpijpjes! Huh, ik denk dat we eens een justitieel onderzoek moeten instellen naar de mogelijke aanwezigheid van zwart geld in de suikerpot van de Dhr. Ballin.

Reageer
gravatar

Die Hirsch Ballin toch! Helemaal de kluts kwijt, blijkbaar!
Loopt kennelijk met een Rockskaart door een C1000 en gaat dan een 15-jarige vakkenvuller in Tilburg lastig vallen met oudhollandse scheldwoorden! Alsof zo’n frisse, jonge Brabantse jongen oude (of nieuwe) Hollandse scheldwoorden zomaar begrijpt. Een caissière kan toch begrijpen, dat zulks voor problemen gaat zorgen.
Volkomen logisch dat de lokale Super hem een waarschuwing geeft: een beetje de Rockskaart misbruiken om in een concurrerende supermarkt het beest uit te gaan hangen! Zo zijn ze natuurlijk niet getrouwd.
En je zult het zien: straks gaat de PVV Kamervragen stellen en dan beroept hij zich op corrigerende tikken.

Reageer
gravatar

Wat een slappe kutpersiflage zeg.
“Bedankt voor uw bijdrage! Uw mening wordt zo snel mogelijk juist of onjuist bevonden door onze redactie.”
Ja hoor. Laat me raden.

Reageer
gravatar

Laatste nieuws: Bos gaat vakkenvullers te lijf!
Zojuist heeft Bos tijdens de vergadering van de G20 aangekondigd alle vakkenvullers aan te pakken. Ook nu noemde hij het beestje weer niet bij de naam, maar duidelijk is dat hij alle bankzitters gaat aanpakken. Te beginnen in de eredivisie. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen denkt de heer Bos hiermee te kunnen scoren. Wellicht dat hij het grote doel nu voor ogen heeft.

Tsja. Wie Zalm zaait, kan wellicht een hengeltje uitgooien…

Reageer
gravatar

normen en waarden gelden blijkbaar niet voor onze leiders.
maar ja het zijn ook mensen ,met hun zwak heden

Reageer
gravatar

Een schelmenstreek mag men ook een bewindsman niet aanrekenen. Wees blij, dat het bij zulke olijke ondeugden blijft! Voor dezelfde begroting had hij een illegale hond aan de tram gebonden. Of wellicht zelfs een doublé horloge stuk geslagen tijdens een vermeende goochelact met een wetsvoorstel.

Reageer
gravatar

Toch, ik vertrouw Hirsch Ballin niet. Ik heb uit volstrekt onbetrouwbare bron dat hij tijdens de ministerraad graag stiekeme stille scheten laat, waar hij dan weer Wouter Bos de schuld van geeft.

Reageer
gravatar

Ik vind die reactie nogal overtrokken, moet ik eerlijk zeggen.

De minister was toch overduidelijk bezig met het uitdelen van een geoorloofde corrigerende tik. Zo’n vijftienjarige snotneus die nog te beroerd is om op school netjes zijn rijtje Oudhollandsche scheldwoorden erin te stampen… Ik zou ook gaan rondrennen als een getergde, briesende stier.

Potverdriedubbeltje nog aan toe, zeg, zo’n pummel! Janjurk, gorlegooi, kakhiel, stoethaspel.

Reageer