Blof strijdt tegen opwarming aarde

Pinguïns zingen mee op nieuwe single

De bekende Zeeuwse band Błof vraagt met zijn komende album aandacht voor de opwarming van de aarde. Zanger Paskal Jacobsen heeft aangekondigd dat het album wordt gemaakt in samenwerking met dieren uit alle continenten van de wereld. De band zal zich laten inspireren door de muzikaliteit van de dieren. “We gaan in ieder geval werken met zeeleeuwen, olifanten en een tapir”, aldus Jacobsen. Hij heeft met name hoge verwachtingen van de tapir: “Dat is een muzikaal beest, ongelofelijk.” Maar de nieuwste single ‘Lied van de Smeltende Zee (Gaa Gaa)’ is opgenomen met pinguïns. 300 macaronipinguïns, om precies te zijn.

Naast de inhoudelijke thematiek waren er ook artistieke overwegingen om het duet met de vogels aan te gaan. Het stemgeluid van Jacobsen is namelijk bij tijd en wijle niet te onderscheiden van de baltsroep van de macaronipinguïn. Nederlandse Zuidpoolonderzoekers werden hier op pijnlijke wijze mee geconfronteerd toen ze in het Georg von Neumayer-Station de laatste CD van Blöf luisterden: honderden macaronipinguïns waggelden hun ondergang tegemoet.

Sommige dierenliefhebbers hebben openlijk getwijfeld aan de vrijwillige deelname van de pinguïns. Volgens Jacobsen is dit nergens op gestoeld. “Je merkt dat ze er volledig in opgaan. Dat is zo mooi aan muziek, het is zoiets krachtigs, het laat zich niet stoppen door triviale verschillen in biologische opmaak. Sinds ze bij ons spelen merk je dat ze zoveel van zichzelf kwijt kunnen in de muziek. Ze worden minder vaak ziek, spelen meer samen en hun vacht glanst. Dat vind ik zo mooi.”

“Ik zing graag samen met mijn hond”, aldus de sympathieke Blôfzanger. “Ik had dit idee al veel langer, maar het publiek was er nog niet klaar voor.” Het refrein van Blöfs nieuwste hit bestaat uit het zachte gehuil van enkele babyzeehondjes. “Dat gaat door merg en been”, aldus bassist Ferry Somogyòyi.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneer Haes, het hoogachtende mijnheer bewust weglatend.

Ik kan u verzekeren dat in mijn post hierboven werkelijk niets staat dat enige mate van Bluf in zich heeft. Door de zich van mij meester makende opwinding ben ik zelfs momenteel niet in staat Bluf goed te schrijven.

De genenpoel van waaruit ik gevormd ben is van zodanige aard dat een groot gedeelte van anderen uit diezelfde genenpoel vooraanstaande functies vervullen binnen de samenleving.
Hoewel ik niet over dergelijke kwalificaties beschik kan ik wel op deze afkomst terugvallen hetgeen mij toch een redelijke vorm van invloed verschaft ten aanzien van de kwestie genoemd in mijn eerdere post.

Meneer Haes, nogmaals, enige vorm van Bluf is mij onbekend.

Reageer
gravatar

Inderdaad mijn waarde heer Hein.
Dit is inderdaad een mogelijk ongewenste implicatie net als de aanwezigheid van mycologen en filatelisten, hoewel ik momenteel niet kan bedenken welke interesse de laatste groep zou kunnen hebben voor pinguïns dan de vorm van de zwemvliezen.
Van mycologen zou ik nog kunnen bedenken dat zij geïnteresseerd zijn in de mogelijke aanwezigheid van zwemmerseczeem bij deze dieren.

Ik heb de heer Jakobsen verzocht rekening te houden met lieden welke herkenbaar zijn aan meegebrachte apparatuur als telescopen en microscopen. Wellicht is het mogelijk bij protesten van deze lieden wanneer hen de toegang wordt geweigerd de M.E. in te zetten.
In zal dan ook de korpsbeheerder van de provincie Zeeland terstond informeren over dit mogelijke verzoek.

Reageer
gravatar

Gijsbert, het lijkt me in elk geval het beste dat bij huisvesting dan wel tijdelijke opslag van de pinguïns al het mogelijke gedaan dient te worden om de beestjes uit de buurt van onder behandeling zijnde ornithologen te houden.

Reageer
gravatar

Ik lees een veelvoud aan terechte opmerkingen en vragen doch één zie ik niet gesteld.
Waar worden de bewuste pinguïns gehuisvest tijdens de tijd tussen de optredens?
In de koelvitrines van de lokale supermarkt?
Gaan ze los van elkaar naar gezinnen met een vriezer?
Worden ze wellicht overgoten met koelvloeistof?

In het belang van deze dieren zou hier wel eerst een antwoord op moeten komen.

Reageer
gravatar

Uitmuntend idee!

Pinguïns staan altijd maar een beetje op hun gure Zuidpool kèk te wezen en het geld van het WNF- óns geld- stroomt hun kant wel op.
Laat ze ook maar eens iets doen om het te verdienen, zou ik zeggen.

Maar wat een slappe hap dat dat verdienen nu weer in de entertainmentbranche moet gebeuren. Dit riekt mij teveel naar zwakke sociale projectjes- heeft iemand al een link gevonden tussen Blõf en het sociaal (jongeren-) werk?

En of het werkt is überhaupt een tweede. Ik herinner me dat in het begin van de twintigste eeuw een groep Pygmeeën vanuit hun savanne op het vliegtuig is gezet -hadden nog nooit een vliegtuig gezien, kun je nagaan- om in Europa een dotje te gaan zingen om daarna weer met de volgende vlucht terug te worden gestuurd.
Van die Pygmeeën heb je later ook niets meer gehoord.

Reageer
gravatar

In één woord: ge-wel-dig-!-!-! Gaan ze ook op toernee? En zal er ook een film van gemaakt worden? En als ze op toernee, of op de set zijn, wat eten 300 macaronipinguïns dan zoal? Ik wil er ALLES over weten. Ben een echte fan, hoor!

Reageer
gravatar

Onkie Monkie: mits goed klaargemaakt zijn kip en struisvogel juist prima te vertrouwen én smakelijk. Pinguïn ben ik nog niet bekend mee, maar Blöf kennende zal het wel naar mösselen smaken, en dat is niet goed voor mijn hemelsblauw humeur.

Reageer
gravatar

Journalistiek broddelwerk, dit artikel. Verzinsels van de bovenste plank.

Het is namelijk onmogelijk dat die Jakobsen een goedlopende volzin kan produceren met daarin termen als ‘triviale verschillen’ en ‘biologische opmaak’.

Reageer
gravatar

Weet die Jåcøbsen eigenlijk wel waar hij het over heeft? De pinguïns op het plaatje zijn toch duidelijk koningspinguïns en geen macaronipinguïns, of enige andere gastronomische verrassing in diepvriesverpakking.

Reageer
gravatar

Dit ruikt eerder naar hoax dan naar pinguïn. Als Paskal al niet te onderscheiden is van de baltsroep van de macaroni-pinguïn, en Dinand van Kane niet te onderscheiden is van een genitaal gemartelde zeehond, welke andere artiesten kunnen er dan nog meer achter de dierengeluiden zitten? Misschien doet Gordon wel een heel overtuigende tapir als hij verdrietig is!

Reageer