Vertrek Gordon door Nostradamus aangekondigd

Ziener voorzag aderlating in showbizz

Het vertrek van zanger Gordon uit De Toppers komt voor Anton Teuben, beheerder van de esoterische website Niburu, allesbehalve onverwacht. Volgens Teuben heeft de Franse ziener Nostradamus ons in de 16e eeuw al voorbereid op deze aderlating in de showbizz. Teuben baseert zijn uitlatingen op passages uit Nostradamus’ bekendste werk ‘Les Propheties’.

“Het overduidelijke bewijs wordt geleverd in hoofdstuk 3, dat Nostradamus schreef na een visioen van ruim een nacht”, aldus de sitebeheerder. “Te lezen valt: “En ik zag de Man met de Sterren uit het Oosten. En hij keerde de Drie-Eenheid de rug toe. En het geschiedde 31 jaren na het Spaanse Verdriet.” Volgens Teuben is deze passage slechts voor één uitleg vatbaar. “De ‘Man met de Sterren uit het Oosten’ is natuurlijk Gordon met zijn lampjespak tijdens zijn optreden op het Eurovisie Songfestival in Rusland. De ‘Drie-Eenheid’ heeft uiteraard betrekking op De Toppers die hij nu de rug heeft toegekeerd.  En de ’31 jaren na het Spaanse Verdriet’ slaan op dit jaar, 2009, 31 jaar na het verdriet van de nederlaag van het Nederlands Elftal in de finale van het WK in Argentinië. Aangezien Argentinië als land nog niet bestond in de 16e eeuw gebruikte Nostradamus het woord ‘Spaans’ om ieder Spaanstalig land mee aan te duiden.”

Gordon zelf reageert opgetogen op het bericht en verklaart ‘al gevoeld te hebben dat het in de sterren geschreven stond’. Toch weerklinken ook kritische geluiden richting Teuben. Teun-Eugène van Kruifelbrugge, penningmeester en persvoorlichter van de Nederlandse Vereniging van Eindtijdsaanhangers (NVEA) beschuldigt Niburu van ‘toekomstvervalsing’. “Wie zich een beetje in de werken van Nostradamus verdiept weet dat de gewraakte passage betrekking heeft op het spoedige uiteenvallen van de Drie-Eenheid Vader, Zoon en Heilige Geest, met als eindresultaat de Eindtijd en het Duizendjarig Rijk van de Antichrist. Wil deze hobbyist soms beweren dat een door de Kosmos gezonden ziener zich met Hollandse relnichten bezighoudt? Heb ik daarvoor mijn hypotheek en pensioen opgezegd?”

Anton Teuben weigert tot dusverre in te gaan op de kritiek van Van Kruifelbrugge. De NVEA overweegt juridische stappen richting Niburu.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb uit zeer onaannemelijke bron dat nostradamus na dit visioen zeer geshockeerd raakte, hij heeft na deze trip nooit meer mescaline aangeraakt.
De muziek van gordon bleef echter door zijn hoofd galmen, dit dreef hem tot de waanzin zijn eigen oor af te snijden.
Uit verveling en het missen van zijn mescalinetrips begon hij bloemen te schilderen, vanwege zijn identiteitscrisis zien wij heden ten dage nog steeds de naam vincent van gogh op zijn kladjes verschijnen.

Reageer
gravatar

Laat die Anton Teuben eens hulp gaan zoeken in plaats te veel Perry Rhodans te gaan lezen zou veel beter voor hem en zijn volgelingen zijn.

Reageer
gravatar

@Frank!
Daar kunnen we een verhaaltje van maken. Iets van ‘Zwakzinnige verliest broek na lezen de Speld’.

Oh nee, sorry, het moet zijn ‘Man met afgezakte broek leest als zwakzinnige verhalen op de Speld.

Hmm, ik heb het idee dat het nog niet goed is.

Reageer
gravatar

Ik wil bij deze ook protest aantekenen tegen de foto die bij het artikel is geplaatst. Ik heb er Hans Teeuwen voor de zekerheid nog eens op nageslagen, maar Nostradamus had geen paars pak. Hooguit een strakke groene broek.

Reageer
gravatar

@Frank: Dankjewel voor de waarschuwing! Ik was van plan hier binnenkort voor het eerst te verschijnen. Na jouw duidelijke analyse denk ik toch daar maar vanaf te zien.

Reageer
gravatar

ik ben hier voor t eerst en m’n broek zakt af van de zwakzinnige artikelen die er zijn. de een is nog dommer, onzinniger, belachelijker dan de ander.

Reageer
gravatar

Teun-Eugène van Kruifelbrugge is een oom van mij en ik heb van nabij moeten aanzien hoe hij leed onder de wat vergezochte uitlatingen van Dhr. Teuben.
Ik heb van nabij moeten aanschouwen hoe hij tot in tranen geroerd de drie-eenheid aanriep genoegdoening te krijgen.

Ter steuning van zijn grieven heb ik terstond een bevriende
ufologist (?) gevraagd naar Dhr. Teuben te gaan om voor eens en altijd duidelijk te maken dat UFO staat voor ‘uitermate flauwe onzin’ en zodoende Dhr. Teuben zodanig in verwarring te brengen dat deze zijn hele geloof aan de wilgen hangt.

Reageer
gravatar

Ik geloof dat gordon gezien is door onze nostdradamus.
Omdat ie een relnicht is niet? Kom op zeg. Deze man is waardevol genoeg om vermeld te worden toch?
Ieder mens is waardevol, jij, ik iedereen dus ook hij nicht of niet. Voor boven maakt dat geen verschil. PUNT.

Reageer
gravatar

Ik had juist gedacht dat Gordon de antichrist was, maar dat merken we in 2012 wel. Dat soort dingen vallen nou eenmaal nauwkeuriger naderhand te voorspellen. Of zoals het 11e eeuwse Orakel van Zaltbommel al zei: Achteraf is’t mooi wonen!

Reageer
gravatar

Nostraatje had het helemaal goed gezien hoor. En Teuben ook. Potverdorie. Nog eens an toe zeg.
Verder voorspelde Nostraatje dat Gordon van zijn geloof valt als hij de maagd Maria ontmoet. Dat hij zijn Goddelijke status verwisselt voor een plek in de animositeit (of was het anonimiteit?). Hij zal gedoopt worden in de river Jordan. Dat betekent dat hij in de rozengracht (Amsterdamse Jordaan) ondergedompeld/gemieterd wordt. En Gordon wordt spiritueler dan ooit (of het ging over spiritualiën), en zal op een berg (xtacypillen?) aangetroffen worden terwijl hij zijn volk vanuit de hoogte (high?) toespreekt. Of zoiets. Maar ik kan er iets naastzitten…

Maar lachuh jongens! 😉
Ga zo door.

Reageer
gravatar

@Steev en Steven en Steven van der Jagt. Ik voel me ook aangesproken hoor, want mijn naam is ook Steven. Ongelogen en daar is geen Speld tussen te krijgen.

Reageer
gravatar

Mijn beschte Daksjalak. Wellichterwijs is het u ontgaan in de voorbije 2 decennia dat Gordon gezien zijn geaardheid geen vrouwen en kindertjes onderhoudt. De man die hij wel onderhield heeft hem helaasch verlaten.
In deze mondiale en kosmische crisistijd is idd broodnodig behoefte aan een ‘ach ja’. Gelukkig weet De Speld daarin volmondig te voorzien. Driewerf ad hoc et forum cum penoze!

Reageer
gravatar

Bah, wat een vervelend artikel. gelukkig vat Gordon het sportief op, en met een kwinkslag.
heel gemakkelijk om een Artiest zo weg te zetten, terwijl hij net al in de kou is gezet, terwijl hij misschien ik-weet-niet-hoeveel vrouwen en kindjes heeft te onderhouden.
zo laten we in Nederland het talent wegvloeien, net in een crisistijd waarin elke verstrooiing, die zoveel mensen een welgemeende glimlach van ‘ach ja’ op de mond tovert, node gemist wordt. bah.
bah. bah.

edit: 2x ‘bah’ toegevoegd

Reageer
gravatar

@Steev: en ik dan? Ik heet echt Steven. Ik wordt hier nu overal al op aangekeken. Nu snap ik hoe het is voor al die mensen met een zwarte Suzuki Swift.

Reageer
gravatar

Die Steven van der Jagt toch. Ik schaam me er gewoon voor dat zijn voornaam zo op de mijne lijkt. Je hebt gelijk, Verstand, dit hier is allemaal flauwekul, in tegenstelling tot Niburu, waar het tenminste nog over échte UFO’s gaat.

Reageer
gravatar

@HetVerstand: behalve een lichte verwijzing naar de disclaimer, zou ik in opperste be-, alsmede ver-wondering je woorden willen herhalen in teruggekaatste vorm: ‘Misschien is HetVerstand een beetje boosie-boosjes?’ Het lijkt erop, daar je zowaar een overduidelijk bedoelde persoonsvorm in derde persoon enkelvoud eindigt met een d. Of is ‘Het Verstand’ slechts een minnetjes gekozen naam, daar dat niet slaat op taal als instrument?
Welkom op dit niemendalletje, waar de pot en de ketel zich vrolijk samen op een verwijtbare plaats ophouden!

Reageer
gravatar

Die “het verstand” doet zijn naam weer weinig eer aan. Niettemin zorgt de reactie voor een nog grotere glimlach op het gezicht dan het stuk zelf. Het idee dat iemand naar de niburu site is gegaan om helemaal door te lezen om er maar zeker van te zijn “dat NIETS wijst op bovenstaande flauwekul”… heerlijk toch?!

Normaal gesproken zou ik het tijdverspilling noemen maar bij deze persoon ben ik daar nog niet zo zeker van.

Reageer
gravatar

En met dit artikel bewijst Steven van der Jagt nog maar eens dat het hem zo dolletjes zou lijken om een échte journalist te zijn, maar dat bij lange na nooit gaat halen natuurlijk.
Een zeer slecht geschreven en uiteraard van a- tot z verzonnen artikel dat ook nog eens op het randje van smaad en laster balanceerd. Als Anton Teuben hier een zaak om begint maakt hij een zeer gerede kans die te winnen Steven!

Je verhaal raakt kant nog wal, NIETS op Niburu (IK heb het voor de zekerheid namelijk WEL even persoonlijk gechecked) wijst op bovenstaande flauwekul.

Misschien is Steven een beetje boosie-boosjes omdat Niburu zich van een groter lezerspubliek en aanhang kan verzekeren dan dit niemendalletje a.k.a Speld.nl??

Reageer