Omroep Brabant brengt talentenjacht ‘Destructor Selector’

Doom-metalband wil “stevige zanger met een goeie strot”

“Keivervelend.” Zeger Boenderse, drummer van Apocalyptic Destructor, windt er geen doekjes om. Het plotse vertrek van hun zanger was een onaangename verrassing voor de overige bandleden. Maar ze zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Binnenkort in Boxmeer en omstreken op televisie: Destructor Selector, een Idols-achtige zoektocht naar ‘de nieuwe Brabander metalstem’.

Jasper de Vries was sinds de oprichting van Apocalyptic Destructor in 2006 zanger en slaggitarist. In juni van dit jaar besloot hij te stoppen met de band. De Vries zegt zich na het volgen van een cursus Reiki eerste graad meer te gaan richten op zijn ‘ontwikkeling als persoon’ en wil een helende praktijk beginnen. Gitarist Boenderse is netwerkbeheerder bij Omroep Brabant en stuurde een mailtje aan het hoofd programmering met het idee voor Destructor Selector. Die vond het wel een geinig idee ‘en de rest is geschiedenis’, aldus Boenderse.

De jury was al snel rond: Boenderse is juryvoorzitter, de lokaal bekende partyzanger Guus Meeuwis is zijn rechterhand en het drietal wordt compleet gemaakt door Loek van Zoelen, eigenaar van de Boxmeerse slagerij ‘t Varkenspootje en voorzitter van de Nederlandse Metallica-fanclub. Ook aan deelnemers was geen gebrek. Boenderse: “Het was een gekkenhuis. Heel het buurthuis stond vol met mensen.”

Destructor Selector begint aanstaande vrijdag. Alle kandidaten moeten een nummer van Apocalyptic Destructor zingen: ‘Eternal Darkness over the Meuse River’, een episch nummer dat in tien minuten de geschiedenis van de Maas uiteenzet. In de eerste aflevering zien we onder andere een marktkoopman uit Cuijk die flink kan brullen. Maar ook, verrassend genoeg, een Venrayse huisvrouw van 43 jaar met een aardverschuivende grunt. Destructor Selector zal vijf afleveringen tellen en de nodige knotsgekke momenten opleveren.

Destructor Selector, vrijdag 4 september 19.30, Omroep Brabant


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Loek van Zoelen jurylid? Dat wordt een slagveld: die man maakt letterlijk overal gehakt van. De spaanders zullen de kijkers om de oren vliegen, dat kan ik U verzekeren.

Reageer