Germinal Beerschot ontslaat trainer na 6 minuten

Bestuur ontevreden, publiek verbaasd

De Belgische eredivisieclub Germinal Beerschot Antwerpen heeft afgelopen zaterdag al na 6 minuten de nieuwe interim-trainer Eric Viscaal ontslagen. Als reden geeft de club de tegenvallende resultaten van de ploeg in de allesbepalende eerste fase van de wedstrijd. “‘t Is simpel zat”, aldus voorzitter Herman Kesters. “We hebben ons voor dit seizoen een strategie uitgezet, en die kwam in de eerste zes speelminuten totaal niet uit de verf. Dan moet je naar oplossingen gaan zoeken en dat hebben we slagvaardig aangepakt.”

Viscaal zat niet bij de pakken neer en wist tijdens de rust een transfer af te dwingen naar Racing Genk, de tegenstander van Beerschot. Met die club won hij vervolgens de wedstrijd met 2-1. Een zoete wraak? “Welnee,” zegt Viscaal, “zo gaat dat in het topvoetbal. Ik snap ook wel hoe het werkt. Maar ik hoop dat Genk me toch zeker anderhalve wedstrijd lang de kans wil geven. Anders kun je als trainer niets opbouwen.” Opvallend aan de wedstrijd is verder de transfer van Daniel Pudil, die in de 74e minuut werd aangekocht door Germinal Beerschot en daardoor een buitenspelval opende.

Viscaal is niet de enige trainer die in de wedstrijd tegen Racing Genk zijn contract niet uitdiende voor Germinal. Na de 1-0 in de 37e minuut wordt Viscaal’s opvolger Dean Gorré ontslagen. “Zijn visie kwam niet meer overeen met die van de club”, aldus Kesters. In de rust stapt interimtrainer Björn van der Doelen op vanwege een conflict met het clubbestuur over het transferbeleid. “De beloofde versterkingen waren niet gekomen en daarmee is mijn vertrouwen in de club beschadigd”, legt van der Doelen uit. Na rust houdt interimtrainer Jozef Kiprich het nog het langste uit. In de 78e minuut besluiten club en trainer echter in onderling overleg uit elkaar te gaan. “De chemie met de groep was uitgewerkt, ik kijk met plezier terug naar mijn periode bij Germinal”, legt Kiprich uit. In de resterende minuten blijkt Luc Nilis niet binnen de clubcultuur te passen, Huub Stevens meer tijd met zijn familie door te willen brengen en Gilles de Bilde niet goed in de groep te liggen.

Het ontslag van Viscaal past in een nieuw patroon in de wereld van het topvoetbal. De nieuwe trainer van Zenith St. Petersburg, Simon Tahamata, werd al voor de start van het nieuwe seizoen ontslagen. Als reden gaf de club tegenvallende trainingsresultaten op. “De trainer en het management verschilden van mening over de te volgen tactiek tijdens de wedstrijden. Je moet de training gewoon als een onderdeel van het seizoen zien. En als dat tegenvalt dan trekken wij daaruit onze conclusies.”

Het ontslag van Viscaal is ook niet het record voor snelste trainersontslag. Dat staat op naam van Zjelco Petrovic bij HFC Haarlem, die twee dagen voordat hij zijn contract in augustus had ondertekend werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is great, as well as the content!. Thanks For Your article about Germinal Beerschot ontslaat trainer na 6 minuten | De Speld .

Reageer
gravatar

bij Aleksander Seliga! Daar zegt U zoiets! Gelukkig beschikt Sparta volgens traditie over goede keepers. Een slim door de tegenstander veroorzaakte penalty voor Sparta zal derhalve niet snel het Spangense doel doen bollen. Dat zou op Zuid nog wel eens anders kunnen worden. Daar zal -naar gehoopt mag worden- achter de naam van een doelpuntmaker in de statistieken zowel het woord ‘penalty’ als de afkorting e.d. vermeld worden. Zo waarlijk helpe Romano Denneboom, almachtig mij!

Reageer
gravatar

@bus: Dan zal ook de uittrap van de keeper regelmatig in eigen doel eindigen. Tevensch ende benevensch bestaat de reele kans dat een penalty, indien te hard geschoten, in het eigen doel caramboleert. Wat ik Roy Makaay brom!

Reageer
gravatar

@Rigo Reus:Tja, het was aanvankelijk de bedoeling, dit nog een poosje onder de pet te houden, maar nu je het toch schijnt te hebben ontdekt… Het ligt in de bedoeling, de bal van vorm te veranderen. Sikkelvormig zou de beste omschrijving zijn van de nieuwe vorm, die -als alles meezit- vanaf het seizoen 2014 – 2015 algemeen wordt ingevoerd. Het idee is, dat er erg veel wedstrijden in 0 -0 eindigen, wat niet goed is voor de beleving van publiek alsook spelers. Door de bal sikkelvormig te maken, zal een keeper vaker het projectiel door de handen laten glippen. Bovendien zullen spelers zich kunnen bekwamen in nieuwe technieken, zoals het ‘boomerang-schot’ Een buitenspelval zal aldus kunnen worden ontlopen, door een diepte pass op zichzelf te geven. Gestudeerd wordt nog op de vraag, of het spel nog wel voetBAL (footBALL) moet blijven heten. Vanuit Australië is men erg enthousiast en wordt geflirt met de VS om het woord ‘soccer’ internationaal te introduceren.

Reageer
gravatar

Ik wacht op de dag, dat Germinal Tony Adams of Jimmy Calderwood contracteert als trainer. Mocht één van deze twee het zover kunnen laten komen dat het contract ook daadwerkelijk wordt ondertekend, dan voorzie ik, dat binnen korte tijd door de trainer de club zal worden ontslagen. (Al was het alleen maar omdat het een leuke stunt zou zijn)

Reageer