AFC Ajax NV nieuwe shirtsponsor Feyenoord

Gepikeerde supporters in Rotterdam

Na het terugtrekken van shirtsponsor ASR Verzekeringen gaat de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord in zee met het beursgenoteerde Ajax NV als nieuwe financier. Dit laat de website van de voetbalclub uit de havenstad vandaag weten.

Het Amsterdamse bedrijf spreekt bij monde van algemeen directeur Rick van den Boog van een historische dag en geeft aan blij te zijn met de kans ook in Rotterdam aan de naamsbekendheid te werken: “Wij zijn er van overtuigd dat de harde werkers aan de Maas in een mum van tijd zullen vallen voor onze charme en klasse.”

Naast de financiële afspraken is eveneens overeenstemming bereikt over een toekomstige functie van Feyenoord als satelietclub van Ajax, waarbij Rotterdamse spelers af en toe een snuffelstage kunnen volgen: “Je moet dan denken aan een paar dagen meetrainen, een rondleiding met gratis fris en patat door de Arena en als hoogtepunt een foto met de grote helden uit de hoofdstad. Vinden die jongens prachtig”, aldus een hoorbaar verheugde Van den Boog. “Onze jeugdspelers en blessuregevallen kunnen op hun beurt rustig aan hun conditie werken in het eerste elftal van de Rotterdammers. Een win-winsituatie.”

Niet iedereen is even blij met de koerswijziging. De supportersvereniging van Feyenoord is vooral gepikeerd over de naamswijzing van het stadion, De Albert Kuip, en de vervanging van het standbeeld van Coen Moulijn door een Cruyffcourt. Gedoe om niks, aldus Van den Boog. “Aan de euro moesten we ook wennen joh. Over een jaartje hoor je niemand er meer over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu Samsung nog shirtsponsor van PSV, Foppen paling en zalm bij Volendam, Zeeuws Meisje in Heerenveen, GelreDome bij NEC en Gouda kaas bij AZ. Kunnen de supporters ook weer eens lachen.
De Albert Kuijp, geniaal !

Reageer
gravatar

Deze heb ik doorgestuurd gekregen en ik vind het een heerlyk artikel ik blijf hem doorsturen. Wordt feyenoord misschien satellietclub van FC Knudde?

Reageer
gravatar

Ik kreeg deze grap van mijn collega genaamd “Derk”, ik moest er best wel om lachen als oer- Feyenoorder maar ja zo gaan dat soort dingen toch!!! Als Feyenoord dit jaar succes boekt dan maken we weer grappen over Ajax en zo net zo goed over PSV. Ik vind dit soort grappen juist wel lachuh, ergens zegt mijn gevoel dat mijn collega gewoon jaloers is dat wij weer bovenaan de lijst staan! Maar ja wees realistisch de competitie is nog lang en Ajax kan dit jaar als jullie grote held Sua-rex met de winterstop word verkocht nog heel ver zakken op die lijst! May the best team win… ahaaaait…
Groeten aan Derk!

Reageer
gravatar

Dit lijkt verdacht veel op dat de buurtsuper Albert Heijn overneemt. Of Ivo Niehe de Olympische Spelen in zijn eentje organiseert, oh dat laatste is al het geval.
Immers, Feyenoord staat wel bovenaan in de Eredivisie, ja!
Met 0 (nul) doelpunten tegen, ja!
(Die Albert Kuip is trouwens wel erg goed gevonden)

Reageer
gravatar

Ik ben een PSV-supporter en vindt deze gedachtengang morbide. Maar wel leuk.

Reageer