Ben uitgeschakeld door rond-de-tafelblessure

Kans voor prolongatie van titel buiten bereik

Amper hersteld van zijn Voedselvergiftiging Niçoise moet Ben Elker, data-analist te Bilthoven, wederom een tegenslag verwerken. Na 3 glaasjes Terschellinger Schipperbitter verklaarde hij ‘al sinds 1986 kampioen rond-de-tafel op camping Graene Tsiis te zijn, en nog steeds iedere pannekoek aan te kunnen.’ Enkele jongelui lieten dit niet op zich zitten en daagden de Bilthovenaar uit zijn titel te verdedigen. Een catastrofe volgde.

De Bilthovenaar overleefde de eerste ronde nadat hij ‘de beste forehand in het Avondland’ in stelling had gebracht. Met nog vier spelers in het spel moest Ben het uiterste uit zichzelf halen. Zijn zelf uitgevonden ‘catdive’ werd hem echter fataal toen hij met zijn knie tegen de hoek van de tafel knalde. “Ik hoorde iets kraken, en het werd zwart voor mijn ogen”, aldus een verbouwereerde Ben.

Tegenstander Wouter Geldenaar (13) verklaart allerminst onder de indruk te zijn geweest van Elkers lichaamscoördinatie na het alcoholgebruik. “Hij was al een beetje aan het zwalken, het is natuurlijk riskant om vervolgens de sportarena te betreden. Het was te voorspellen, maar toch onverwacht,” aldus Geldenaar.

Een doktersonderzoek wees uit dat Ben een gebroken botfractuur in zijn knie en twee verdraaide rugwervels heeft. Revalidatie zal twee tot drie maanden duren. Aangezien Ben recentelijk ontslagen is en pas sinds een week een nieuwe baan heeft, lijkt hij niet verzekerd te voor transport terug naar Bilthoven. Zijn poging tot prolongatie van zijn titel is verkeken en verlopig zal Elker dus op Terschelling resideren. Toch houdt de data-analist zich sterk. “Zonder de dalen, geniet je niet van de pieken,” aldus Elker.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lijkt me pijnlijk, om een botfractuur vervolgens ook nog eens te breken.
Maar ja, dan moet je ook maar van dat soort Oud-Hollandsche bitters afblijven. Hoe je ze ook noemt, het blijft vocht dat uit een ontbijtkoek is gewrongen na een nacht weken in spiritus. Dan vraag je erom.

Reageer