Ben heeft behoefte aan ‘extra rustdag’

Fansite Van Hummel groeit data-analist boven het hoofd

Hoewel Ben Elker deze zomer dertig ‘rustdagen’ heeft opgenomen als data-analist zou een extra rustdag in de Tour hem goed doen. Vooral de laatste week lijkt zwaar te worden voor de ervaren bankzitter en beheerder van de Kenny van Hummel-fansite. Ben: “Een derde rustdag zou welkom zijn. Ik doe dit jaar mee aan een schone Tour en ben onderdeel van ‘het nieuwe wielrennen’. Maar daar zou best wat ontspanning tegenover mogen staan. Zonder doping heeft je lichaam extra rust nodig.”

Het zou dit jaar dé Tour van Ben Elker worden. Voor het eerst nam hij alle dagen vrij om de wielerkoers te kunnen volgen. Maar het wielerspektakel valt Ben zwaarder dan verwacht. Vooral zijn poging een actuele fansite van Kenny van Hummel online te krijgen vreet energie. Ben: “De etappes zijn voor mij extra zwaar dit jaar, als de meeste renners klaar zijn dan moet ik nog een uur op de aankomst van Kenny wachten. Dan reacties verzamelen op twitter, kranten lezen, Kenny mailen en voor je het weet komt de man met de hamer en val ik in slaap. Alleen al aan het volgen van de gastenboekreacties op Kenny’s eigen site heb ik een dagtaak.”

Ben verwachtte dit jaar een rustige Tour. Om wat omhanden te hebben en te experimenteren met WordPress 4.1, besloot hij een fansite op te zetten voor een renner ‘die met moeite de proloog binnen de tijdslimiet zou rijden.’ Voor de bergen zouden beginnen zou de fansite weer offline kunnen, en zou Ben zich puur kunnen concentreren op de eerste zware bergetappes. Het type inschattingsfout waarmee hij ook in zijn werk als data-analist bekend mee is geworden. Zijn Kenny werd namelijk een vedette, volgens Armstrong zelfs ‘superman,’ en steeg ruim boven Bens niveau uit. Na veertien etappes is de fansite voor Kenny goed gevuld, maar nog steeds niet online.

Nu baalt Ben van zijn beslissing om de Tour dit jaar schoon te volgen. Ben: “Ik wilde een voorbeeld stellen, maar begrijp nu hoe lastig dat is. Omroepen en kranten hebben een team van specialisten en een goede cao. Als gelegenheidswebmaster ben je op jezelf aangewezen. Niemand in deze wereld doet dat zonder hulpmiddelen. Het is onmogelijk om zonder stimulerende middels op hoog niveau te presteren.” Toch weet Ben dat zijn ‘nieuwe wielrennen’ voor hem het beste is. “Epo en bloedtransfusies zijn ook verboden voor data-analisten. Bij de volgende controle sta ik op save.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

waarschijnlijk is kenny de enige in 2009 geweest die echt aan het schone wielrennen deed dus ik zou graag willen pleitten voor het geheel omdraaien van alle klassementen van de afgelopen jaren dat levert minder problemen op dan alle foute renners uit alle uitslagen schrappen

Reageer
gravatar

Zo’n Ben toch! ‘Een schone Tour’ wil nog nietzeggen, dat hij helemaal niets mag ‘pakken’. Het is niet voor niets, dat België sinds jaar en dag als ‘een groter wielerland’ bekend staat dan Nederland! Men weet daar van doping pakken, maar het toch schoon te houden. De expert op dit gebied heeft er een boek over geschreven: http://www.innoxia.com/axelcodrugs.htm Ik wens Ben een fijn vervolg in de Trip de France en een Prologisch Vervolg in de Roes Rond Bruxelles. Dat de doping schoon mag blijven!

Reageer