Moeder Mark Rutte: ”Het is een knapperd”

Politicus eindelijk weer aan de vrouw

In de Haagse wandelgangen gonst het al maanden van de geruchten en ook de uitgedunde VVD-achterban heeft er zijn mond van vol. De fractieleider en zijn moeder Truus hebben besloten Nederland niet langer in spanning te laten: ja, het is allemaal  waar. Truus Rutte, al jarenlang trots als een pauw op haar knappe zoon, die ook al zo goed studeren kon, kan haar geluk niet op: de veelgeplaagde politicus kan het zomerreces in met een nieuw kerfje op zijn stok. De gelukkige dame, een 28-jarige lerares te Purmerend, is een meisje om door een ringetje te halen.

Volgens Truus was haar zoon bij de voorgaande bezoeken opgetogen maar erg verlegen. “Ik had een vermoeden dat hij vlinders in zijn buik had”, zegt Truus, “Op een onverhoeds moment ben ik toch maar even in zijn telefoon gaan kijken, waar ik de naam ‘Priscilla’ veelvuldig tegenkwam.” Toen ze de politiek leider confronteerde met de naam antwoordde hij dat het ‘alleen een goede vriendin was.’ Twee weken later besloot Rutte om zijn moeder de waarheid te vertellen. Nog geen week daarna stelde hij zijn nieuwe vlam aan haar voor. ”Echt een knapperd, hoor. Ik heb Mark gewaarschuwd er zuinig op te zijn en haar niet alleen te laten in het bijzijn van Harry van Bommel.”

De twee hebben elkaar via internet ontmoet, en bellen elkaar minstens vijftien keer per dag. Diverse bronnen hebben de twee elkaar in een verdwaald ogenblik koosnaampjes horen geven. Zo zou Rutte bekend staan als ‘Beertje’ en zijn vriendin als ‘liefje.’

Teleurgestelde vrouwen door heel het land hebben te kennen gegeven dat zij Rutte best graag wat beter hadden leren kennen. Vrouwelijke collega’s van de politicus zien ‘een droom vervliegen.’ ”Hij zat altijd stilletjes in een hoekje, en leek wat moeite te hebben met initiatief nemen. Hij werd hij op versiervlak vaak afgetroefd door Camiel Eurlings, die het boek ‘The Game’ heeft gelezen en veel sneller op meisjes afstapt”, aldus een zichtbaar aangeslagen Femke Halsema.

Ondanks haar opluchting en euforie reageerde Truus Rutte wat teleurgesteld toen haar zoon en zijn nieuwe vlam niet langskwamen op Moederdag, hoewel ze toen al wel verkering hadden. Ook reageert het paar niet altijd even enthousiast op de vele toespelingen die zijn moeder op kleinkinderen maakt, zoals ‘op jouw leeftijd was ik al twee keer moeder’ of ‘ik wil nog graag mijn kleinkinderen zien voordat ik overlijd.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ze moeten die gek van het podium schoppen he! die zak laat ons maar betalen voor btw en en iets minder dan de helft daar van steekt meneer in eigen zak heel eenvoudig iedereen heeft een grote bek op geert wilders he dat hij de tweede hitler is maar volgens mij is hij dat hij laat de mensen verekken en niet geert of hitler
hitler is dan mischien iets te ver door geschoten maar zelfs hij had gelijk ze geven alles aan de buiten landers en de eigen volk laten ze verekken klootzakken
zijn het je moet niet vergeten ja hoefeel roet moppen er wel niet in het nieuws of wat dan ook verschijnt oja als we niets doen krijgen we zofie zo een oorlog net als toen

Reageer
gravatar

Men moet latex ook niet gebruiken als hersenmateriaal. Leuk voor handschoenen, condooms en van die grote elastieken die postbezorgers gebruiken om de boel bij elkaar te houden. Iets wat hier jammerlijk is mislukt.

gravatar

@bert: Ja, bert, dáár begint het mee. In een volgende generatie kan dat uitmonden in het opdracht geven te spitten in andermans privé-gegevens. (zie comm.5)

Reageer
gravatar

pricilla,docente,purmerend,schoonmoeder truus,klinkt allemaal heel gezellgig.ik zou t als moeder niet in mijn hoofd uithalen om in een andermans telefoon rond te neuzen,sorry hoor.erg zielig.

Reageer
gravatar

@klootje: begrijp ik uit jouw linkje, dat de 28 jarige vlam van Rutte van Somalische afkomst is en naast haar werk als docente te Purmerend nog een uitkering in het Verenigd Koninkrijk geniet?

Reageer
gravatar

dat wist jij nog niet, Rabbi? Femke is destijds overgelopen van de PvdA naar Groen Lnks, niet uit ideologische overwegingen, maar om Mark te prikkelen. Zij heeft reeds jaren een oogje op Rutte. Hij is de inspiratiebron voor haar furieuze optredens in de Tweede Kamer. Te vrezen valt, dat zij nu zal wegkwijnen als een verlepte grachtengordelroos. Groen Links doet er goed aan een nieuw icoon te zoeken.

Reageer
gravatar

Helemaal waar! En ik neem niet aan, dat hij joods geworden is en dat voornoemd kerfje duidt op besnijdenis. Dan had hij boven all twijfel verheven geen deerne uit dat anti-semitische Purmerend gekozen.
(Vrienden van mij zijn ooit uit dat oord weg verhuisd, omdat zij als reactie op de messouza’s aan hun deurposten volle vuilniszakken over de schutting gegooid kregen, hun kinderen gepest door volwassenen etc.)

Reageer