Amsterdamse taxirit probleemloos verlopen

Burgemeester Cohen reageert verrast, nader onderzoek ingesteld

Vanochtend heeft een taxi een Amerikaanse toerist zonder problemen van Amsterdam Centraal Station naar zijn hotel in de Rivierenbuurt vervoerd. De man betaalde een schappelijke prijs en werd langs de kortste route naar zijn bestemming gebracht. Bovendien pakte de chauffeur zijn koffers aan, om deze voor hem in de achterbak te leggen. Het lijkt hier om een tragisch misverstand te gaan. Burgemeester Job Cohen heeft aangekondigd maatregelen te zullen nemen.

De toerist, Ian Remington, zei tevreden te zijn over zijn taxirit. “Voor tien euro van Centraal Station naar het Hilton, dat leek me een erg schappelijke prijs” aldus de senior audit manager van HP Digital. En over de chauffeur was Remington ook tevreden. “Hij sprak goed Engels en was erg behulpzaam” aldus de Amerikaan.

Het lijkt erop dat dit een eenmalige samenloop van omstandigheden was. Het is nog niet eerder voorgekomen dat voor een taxirit in Amsterdam de normale prijs werd betaald of dat de chauffeur klantvriendelijk was. Wel was er in 2006 kortstondig melding van enkele chauffeurs die de koffers aanpakten, maar hier bleek het gelukkig te gaan om dieven.

Job Cohen heeft maatregelen aangekondigd naar aanleiding van het incident. “Dit past niet in het plaatje dat wij als Amsterdam neer willen zetten” sprak de burgervader. “Weet u zeker dat de rit zonder strubbelingen is verlopen en dat de toerist in kwestie tevreden was? Als dit echt zomaar is gebeurd, dan moeten we drastische maatregelen gaan nemen.”

Ook de beroepsvereniging van vrijgevestigde taxichauffeurs, WATDAN, heeft geschokt gereageerd. Het was in de hoofdstad tot nog toe de gewoonte dat argeloze toeristen grof werden opgelicht door een keurkorps aan schuinsmarcheerders van divers allooi, de Engelse en zelfs de Nederlandse taal vaak niet of nauwelijks machtig. Dat deze ‘prachtige traditie’ nu is doorbroken, is WATDAN een doorn in het oog. Een anonieme woordvoerder: “Zo’n tyfusmietje verpest de hele markt met zijn blije dienstverlening. We zoeken hem een dezer dagen wel op thuis. Nee, dat is geen bedreiging. Gewoon een goed gesprek tussen collega’s onderling.”

Inmiddels is achterhaald hoe de comfortabele taxirit plaats heeft kunnen vinden. De dader bleek een Hengelose taxichauffeur te zijn, die sinds kort in Amsterdam werkt. Hij is inmiddels vriendelijk verzocht zich aan te passen aan de heersende mores in de binnenstad. Over twee maanden verwacht men dat hij ontslagen wordt uit het ziekenhuis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gedurende een korte tijd nu ben ik het bezit van een zogenaamde taxipas hetgeen inhoudt dat ik gerechtigd ben tegen betaling passagiers te vervoeren.
Daar ik het plan heb opgevat naar Amsterdam te verhuizen om dit vak te beoefenen en ik van de problemen aldaar op de hoogte ben heb ik een verzoek naar de fractievoorzitter van de PVV gestuurd om mijn verbale kennis aan te scherpen. Daarnaast een verzoek naar de hr. Baran om onderwezen te worden in hoe fysiek om te gaan met passagiers.

Reageer
gravatar

Het moet niet gekker worden. Je kan tegenwoordig op de Wallen ook al niet meer op een normale manier uitgekleed worden, met al die would be naaiateliers in voormalige vooskamertjes. Gelukkig gaat het met die Noord-Zuidlijn nog bedonderd.

Reageer