Dag om de Week in het zonnetje te zetten

Speciale dag zaait verwarring

Aanstaande donderdag zal voor het eerst de Dag van de Week worden gevierd. Er is enige verwarring ontstaan over het doel van dit evenement. ‘Het is heel simpel’ spreekt Egbert Doosje, voorzitter van de commissie Pluk de Dag. ‘Er is een Secretaressedag, Dierendag, maar niets ter ere van de Week. Dat vinden wij onterecht: De week is het raamwerk waarop we ons leven structureren, het bepaalt ons werkende bestaan, hoe we onze vrije tijd indelen, zelfs ons biologisch ritme wordt erdoor beïnvloed. Het heeft zo’n centrale rol in ons bestaan dat we het met een speciale dag willen eren. Een stukje bewustwording, zo kun je het zien.”

Ter ere van de Week wordt een campagne gestart, en zal een festival voor jong en oud worden georganiseerd. “De festiviteiten op De Dag van de Week zullen de hele dag doorgaan. Zo nemen we een kijkje naar de historie van de week. Ook maken we mensen er bewust van hoe het leven zonder week er uit zou zien.”

Als de Dag van de Week een succes wordt, zullen de festiviteiten mogelijk uitgebreid worden naar een Week van de Dag, waarin de 24 uur die ons waak-slaapritme bepalen in het zonnetje worden gezet. “Dat wordt een spektakel, dat kan ik je nu al vertellen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos”, aldus Doosje. In 2010 hopen de organisatoren jaarlijks een specifieke dag van de week te kunnen eren. De eerste internationale Dag van de Maandag zal waarschijnlijk op een woensdag vallen.

Bij gebleken succes kan er dan in oktober 2011 een Week van de Maand worden georganiseerd, waarin iedere maand gedurende 14 uur in het zonnetje staat. Over de achtergebleven positie van kwartalen, jaren en decennia wil de organisator zich niet in detail uitlaten, al drukt hij ons op het hart geen zorgen te hebben. Er wordt nu al gespeculeerd over 2013 als het ‘jaar van de eeuw.’ De kaarten voor de Dag van de Week gaan in de herfstmaanden in de voorverkoop. Wees er snel bij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@O.M: Dat kun je nu wel verwachten, zo’n gebrek aan week dieren, maar bezie toch eens zo’n Egbert, Die begint toch al wel tekenen van weekgedierte te vertonen. En met een goede campagne vooraf zal het grote publiek ook stevig in de week gezet worden. Wie weet, wat dáár dan nog voor fraais uit voort zal komen?

Reageer
gravatar

‘k Had zelf al eens gedacht een Dag van de Week van de Maand van het Jaar te organiseren, maar hier kan ik me vooralsnog ook wel in vinden.

Reageer