Volendammers zetten Edammers uit dorpsgrenzen

Vreemdelingenhaat slaat om zich heen in Waterland

Volendammers ontzeggen vanaf de zonnewende (21 juni) Edammers de toegang tot hun dorpsgrenzen. Dat heeft de Volendammer Volksvereniging (VVV) vandaag bepaald. De bestuursleden Jonk, Jonk, Schilder, Smit en Keizer-Veerman stemden vandaag in cafe Damzicht unaniem voor een maatregel die het vrije verkeer tussen de gemeentes zal beperken. Aanleiding is het “herhaaldelijk inpikken van baantjes en gebrek aan aanpassing”, aldus voorzitter Bert Jonk. “Vol is vol, en een tekort aan banen is een tekort aan banen.”

De maatregel vormt de bevestiging van een al langer levend sentiment tussen de twee buurdorpen. De vereniging claimt dat de Edammers met name banen ‘inpikken’ waar weinig tot geen opleiding voor nodig is, zoals palingroken, haringvisserij, de muziekindustrie, voetbal en toerisme. In al deze branches vallen sinds de crisis de hardste klappen, waardoor Volendammers zonder werk komen te zitten. Ook wijten de Volendammers het sterk groeiende cocaïnegebruik onder jongeren aan het buurdorp. Kwade Volendamse tongen beweren dat Edam directe contacten zou onderhouden met Colombiaanse drugskartels en de Talibaan.

De VVV heeft tevens aangekondigd op termijn vaarbewegingen te willen beperken in de Gouwzee, het water tussen Volendam en Marken. Markenaren vonden de afgelopen jaren ook steeds vaker emplooi in het veel grotere Volendam.

Klederdrachtvereniging ‘Zilver roest niet’ heeft genoeg van het ‘geteisem’, aldus voorzitter Annie Schilder-Smit. De vereniging kent al jaren het lijflied:
“Laat ebben, laat vloeien/ Laat ieder zich met zijn eigen bemoeien.
Hij die wat weet van mij of de mijnen/ Zeile naar huis en bekijke de zijnen
Zijn die van alle smetten vrij/ Gaat dat verre boven mij.”

“Het wordt tijd dat Volendam eens aan zichzelf gaat denken.”  aldus Jonk-Smit. “In de afgelopen jaren kon het niet op in Volendam. Jan en alleman kon maar binnenvallen, onze eigen jongens hokten met meisjes uit andere dorpen, ik denk dat het wel goed is dat we weer teruggaan naar de oorsprong. Ik voorspel het je: over twee jaar spelen we met een Volendams elftal dat uit elf Platjes bestaat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is. Is echt bullshit en volendam is een gemeente met edam ze moeten dit gezamelijk oplossen als de een het een probleem vind dan kan ik ook zeggen dat volendam een alchol probleem dorp is

Reageer
gravatar

@OnkieMonkie: daar zeg je zowat! Een beetje buiten de orde, maar zijn platjes dan geen bedreigde diersoort? En hoe groot moet de populatie minstens zijn om te kunnen overleven?

Reageer
gravatar

Weet niet of de laatste zin nou wel of niet insinueert dat Platje een Volendammer is, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Platje toch echt uit het Gooi afkomstig is.

Reageer
gravatar

Ook de leden van een niet onbekende ter ziele gegane Volendamse band dragen hun steentje bij aan het schoonvegen van hun geliefde dorp onder het motto: “Bestrijden, Zegevieren, Nagenieten”, onder aanvoering van troepencommandant J. Keizer.

Reageer
gravatar

Geruchten gaan dat ook Nick en Simon onder de wapenen geroepen zijn om de stadsmuren van Volendam te verdedigen. Helaas zullen we daarom voorlopig niet meer kunnen genieten van hun gouden keeltjes, tenzij tijdens het brullen van Volendammer strijdkreten.

Reageer