Afgang Nederland op internationaal festival

‘Oost-Europeanen stemmen allemaal op elkaar’

De Nederlandse vertegenwoordiging bij de Proletarische Olympiade in Pyongyang kan weer naar huis. Onze landgenoten kregen in het onderdeel ‘massamozaïek vrije stijl’ welgeteld ‘un point’, vooral omdat Cuba medelijden toonde.

Het Nederlandse team, samengesteld door de SP-Groningen/Reiderland, reageert teleurgesteld. “Je ziet dat die Oost-Europeanen allemaal op elkaar stemmen”, aldus chef d’équipe Eugène van Bourtange Struisinga. “Als Nederland maken we daardoor bij voorbaat geen kans.” Noord-Korea won met de bijdrage ‘De Hemelse Overwinning van onze Geliefde Leider,’ waarin 20.000 kinderen met kaarten een levend mozaiek vormden. De SP Groningen kon voor de Nederlandse inzending, getiteld ‘Nederland wil minder Brussel’, slechts 27 vrijwilligers op de been krijgen.

“Wij hebben er alles aan gedaan om te winnen” zegt een teamlid. “We hadden een prachtige inzending, het juiste team en we hebben keihard geoefend. Dat we het desondanks niet gehaald hebben bewijst maar weer dat we als Nederland vernaggeld worden door een oostelijk blok.”

Het team laat zich niet kennen. “Volgend jaar voeren we een massa-acrobatiek uit waarin we de uitverkoop van de nutsbedrijven aan neoliberale graaiers aan de kaak stellen. Hiermee kunnen we niet anders dan hoge ogen gooien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer, maar het team traint dan ook te weinig. Om de vier jaar even warm lopen levert nauwelijks de nodige conditie op.

Reageer
gravatar

De stemprocedures bij de PO zijn me al langer een doorn in het oog. Ik ga zeker protest aantekenen bij.. ehm..

Reageer