Open sollicitatie verbaast koningshuis

"We moeten op weg naar meer liefde en meer wederzijds begrip."

In een open brief die morgen wordt gepubliceerd in dagblad Trouw solliciteert een vooralsnog onbekend persoon naar de functie van Koning van Nederland. De mysterieuze brief, gericht aan Hare Majesteit de Koningin te Paleis Soestdijk, leidt tot veel speculatie en opschudding in kringen rond het Koninklijk Huis. De Speld wist de integrale tekst van de brief te bemachtigen. U leest hem hier als eerste.


Beste mevrouw de majesteit. Ik vindt dat u een hele goede koningin bent. Het lijkt mij heel erg leuk om later ook Koning te worden. IK denk bovendien dat ik een hele goede koning zou kunnen zijn. Zo ben ik altijd netjes opgevoed en weet ik het een en ander van etiquette. Mijn opleiding was heel leuk en leerzaam, en ik heb veel vrienden gemaakt, en ze noemden me Prins Pils dus ik heb zeker een Koninklijke status. Ik denk dat ik als koning goed mijn best zou doen om de wereld beter te maken. Er zijn een heleboel dingen die beter naar mijn mening. Wij moeten als Nederland bijvoorbeeld trots kunnen zijn. Ook denk ik dat je als Koning goed moet voorbereid zijn op de toekomstige problemen van de wereld. Zoals klimaatveranderingen, oorlog honger, en het verslechterende watermanagement. Ook trouwens iets waar ik ervaring mee heb, watermanagement. Veel mensen in de wereld doen nare dingen tegen elkaar. Dat weet ik, want ik ben vaak in andere landen geweest met mijn familie. We moeten op weg naar meer liefde en meer wederzijds begrip. Ik wil graag elke kerst een soort toespraak houden, misschien kan dat wel op televisie. Daarin breng ik dan deze toch wel revolutionaire boodschap. Dan wordt Nederland weer fijn voor iedereen.

Het blijft gissen naar de identiteit van de briefschrijver. Afgaande op de informatie in zijn brief, beschikt hij over de capaciteiten om de zware baan aan te kunnen. Hoe de brief persoonlijk bij Beatrix afgeleverd kon worden, is raadselachtig. Gezien de strenge beveiliging zou dit onmogelijk moeten zijn. De Speld sprak met een hoge medewerker van het Kabinet van de Koningin, die anoniem wil blijven. Hij zei: “Het lijkt er bijna op dat de briefschrijver hulp van binnenuit heeft gekregen. Maar dat is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk. Alleen de naaste familie van Beatrix kan zo dicht bij haar in de buurt komen”.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als eerste wet mag ik me hierop beroepen ook als vrijwilliger kan men benoemdt worden. Dank u

Reageer
gravatar

@Bus Showfeur: een logisch idee, maar daarbij zie ik toch wat haken en ogen. Zo vind ik je voorbeeld wat ongelukkig gekozen, want een talent om het in een natte omgeving droog te houden, lijkt voor Nederland nuttiger.
Verder lopen we een grote kans dat malafide gelukszoekers uit arme landen op het salaris afkomen. In die landen kun je daar tientallen adviseurs van betalen, die even je CV oppoetsen en wat mooipratende referenties instrueren.
Europees lijkt me vooralsnog voldoende breed.

Reageer
gravatar

@Kees22: Waarom beperken tot Eorpese aanbesteding? Het aanklevend salaris is dermate hoog, dat mondiale aanbesteding gerechtvaardigd is. Het zou toch erg jammer zijn, wanneer de Maori met het vermogen in minder dan geen tijd water te putten uit een schijnbaar gortdroog landschap niet voor deze belangrijke functie in aanmerking zou kunnen komen!

Reageer
gravatar

Afgezien van het feit, dat de inzender taalfouten maakt, blijf ik
erbij, dat voor deze functie een sollicitatieprocedure zou
moeten worden ingesteld. Het kan toch niet zo zijn, dat men
bij vererving een dergelijk ambt (tegen zo’n riant inkomen en
emolumenten) kan gaan uitoefenen. Een serieuze discussie
zou zeer wenselijk zijn. Kennelijk heeft men de geschied-
schrijving niet echt goed bestudeerd in dit land…..

Reageer
gravatar

“Sollicitatieprocedure”, een soort ‘verkiezing’ zeg maar. Goed idee!

En dan het salaris niet meer boven de Balkenende-norm.

En dan veranderen we de functietitel en noemen het ‘minister-president’, of zo je wilt ‘president’.

Het is 2016, en het heeft nog steeds niet zo mogen zijn.

gravatar

“Ik vindt” maakt hem meteen al ongeschikt.
Hij schijnt vroeger ook wel eens gezegd te hebben: “Onze Hollandse jongens doen goed werk.” Waar het toch echt niet alleen ging om jongens uit Holland maar om jongens uit heel Nederland.

Reageer
gravatar

Voor Nederlanders die President willen worden
Google naar rmp of Republikeinse Moderne Partij

Ik geef het goede voorbeeld Google naar
Ben Van Herwijnen

Reageer