Crisissituatie op basisschool bezworen

Mega Mindy tot 2011 niet in gebruik

De anders zo vredige speelgoedochtend op basisschool De Regenboog in Vught bleek donderdagochtend aanleiding voor een diepe bestuurscrisis. Onderwerp van discussie was de introductie van een nieuw stuk speelgoed, het Mega Mindy Springtouw. Deze bleek te leiden tot slaande ruzie onder de leerlingen. Rond twaalf uur in de middag presenteerden schoolbestuur en lerarenkorps een oplossing die de crisis moet bezweren: geen Mega Mindy op het plein tot 2011. De nettowinst: een verregaande vervreemding tussen bestuur en ouderraad.

Het begon vorige week, toen Tommie (7) aankondigde zijn nieuwe Mega Mindy springtouw mee naar de wekelijkse speelgoedochtend te nemen. Het springtouw is een recente hit van Intertoys. Met zijn flitsende kleuren en comfortabele handvatten zorgt het sinds kort voor een ware revolutie in springtouwland. Voor groep Roze stond het meteen vast: de oude Rucanor springtouwen moeten plaatsmaken voor nieuwe Mega Mindy’s.

De eensgezindheid over het springtouw bleek allerminst een garantie voor de goede vrede. Sophie (6), Marije (7) en Martijn (7) claimden alledrie de democratisch verkozen ‘tweede springer te zijn’ en maken dit op niet mis te verstane wijze duidelijk. Drastische middelen als haren trekken en dreigementen met uitsluitingen van verjaardagsfeesten werden ingezet. Nadat Tommie verklaarde dat ‘niemand er meer mee mocht spelen’ achtte de schooldirectie de tijd rijp voor een spoedberaad waarvoor ook de ouderraad in allerijl werd ontboden.

Rond twaalf uur presenteerden schoolbestuur en lerarenkorps de oplossing voor de ontstane crisis. Binnen tijdsbestek van een maand zullen 10 Mega Mindy springtouwen worden aangeschaft. Deze zullen echter nog niet direct in gebruik worden genomen. Verdere besluitvorming hierover zal plaatsvinden na de pensionering van directeur Govert Vruisbakel in 2011.

De ouderraad toonde zich teleurgesteld na het vernemen van het besluit. “Hiermee toont het bestuur andermaal zijn ruggengraat van slagroom”, aldus Sonja Broekschans, moeder van Sophie. Evert Kraaldijk, vader van Martijn, maant het bestuur aan ‘vooral de bonnetjes te bewaren’. “Je moet er toch niet aan denken dat de Mega Mindy in 2011 alweer heeft afgedaan.” Ook in groep Roze overheerst de teleurstelling. “Op paardrijles plagen Sharon en Debbie me omdat wij nog van die stomme rotrucanortouwen hebben”, aldus Marije. Tommie overweegt zijn touw ‘voor drie voetbalplaatjes en een Eftelingzegel per keer’ beschikbaar te stellen aan zijn medeleerlingen.

Het bestuur liet weten ‘tot 2011 extra surveillances in te zetten tijdens de speelgoedochtenden’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“uitstel van gebruik zal onherroepelijk leiden tot…… en duistere praktijken in het fietsenhok. Moeten we dit willen?”

Is hier sprake van een soort jaloezie richting Nijmegen?

Reageer
gravatar

Ik vind het goed dat conflicten tegenwoordig direct in de kiem worden gesmoord want in mijn tijd heerste op dat gebied volledige anarchie. Toch is de manier waarop wat kortzichtig: een uitstel van gebruik zal onherroepelijk leiden tot illegale handel in die dingen en duistere praktijken in het fietsenhok. Moeten we dit willen?

Reageer
gravatar

Als de ouderraad een béétje doortastend zou zijn geweest, zou zij de Mega Mindy’s hebben ingezet op … juist! De verjaarspartijtjes, waarvan uiteindelijk slechts de schoolleiding wordt uitgesloten. (Laat die maar fijn experimenteren met de nieuwe variant op koekhappen, het zgn. cactushappen)

Reageer
gravatar

Oei, oei!
Ik moet straks met de trein naar Boxtel en kom dan door Vught. Is het nog wel veilig reizen of wordt er door Binnenlandse zaken een negatief reisadvies afgegeven?
En kan ik vanavond nog wel terug?
Het zijn spannende tijden.

Reageer
gravatar

Volstrekte onvolledige weergave van de gebeurtenissen. Het ie een publiek geheim dat Tommy gesponsord wordt door Intertoys. Hij krijgt dropstaven voor de verkochte springtouwen en hem is beloofd dat als hij groot wordt hij bij Intertoys directeur mag worden.
Bovendien staat de prijs van het uiteindelijke springtouw (dat nog in ontwikkeling is) nog helemaal niet vast.

Surlahme weet ook niet waarover hij praat. De beloofde compensatie voor touwslager Frits Draad is een zoethoudertje. Van de beloofde 5 extra voltijdse arbeidsplaatsen die het op zou leveren is al lang duidelijk dat het hoogstens om één part timer zal gaan.

Reageer
gravatar

Als plaatsvervangend penningmeester van de Ondernemersvereniging Vught Zuid-Oost constateer ik dat uw rabiaat rode periodiek weer eens belangrijke feiten verzwijgt. Ik lees namelijk geen woord over de compensatieorder van Intertoys, die door al dit softe linkse gedram nu aan het Vughtse bedrijfsleven voorbij dreigt te gaan. Vooral touwslagerij Frits Draad en Zonen, die toch al slecht draait sinds de onterechte afschaffing van de doodstraf, zal hiervan de dupe te worden.

Reageer