ME ingezet tegen hangjeugd Beurs

Kansloze jongeren van Damrak geveegd

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam heeft gisteren opdracht gegeven tot de inzet van de Mobiele Eenheid (ME) om de beursvloer van Euronext aan het Damrak ‘schoon te vegen’. Al enige maanden wordt de vloer bevolkt door hanggroepjongeren, die de sfeer ‘oneindig verpesten’ voor de gewone Amsterdammer.

De jongeren vormen al enige tijd een plaag op de vloer. “De meesten hebben geen werk, en velen hebben nooit een fatsoenlijke opleiding gehad. Je ziet hoe de buurt afglijdt,” aldus een verontruste buurtbewoner, die niet met naam genoemd wil worden. “En allemaal dragen ze enorm dure kleren en rijden ze in veel te grote auto’s. Hoe ze daaraan komen? Dat durf ik niet te zeggen.”

In eerste instantie probeerde de gemeente, ondersteund door het Ministerie van Financiën, de groep aan te pakken door kansrijke werkgelegenheidsprojecten te ontwikkelen. “We hebben geprobeerd ze om te scholen tot meubelmaker, of een ander beroep waar iemand iets aan heeft. Er zijn wel een paar banken geproduceerd, maar dat werden allemaal logge ondingen,” aldus sociaal werker Wouter Legehuls. “Op een bepaald moment sta je gewoon machteloos tegen dit soort rotjochies.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het zijn net de banken die ze maken, die kunnen ook echt helemaal niks. Ja, er een beetje het geld van het volk doorheen jagen, maar is dat een talent of kunde?

Reageer