Kane geweigerd op braderie Nunspeet

Dinand: 'We wilden gewoon lekker de pan uit rocken!'

Afgelopen zaterdag waren de vaderlandse rockers van Kane het middelpunt van een pijnlijk incident. De traditionele winterbraderie in Nunspeet trekt jaarlijks duizenden bezoekers die afkomen op de vlooienmarkt, het eten en de winterse gezelligheid. Dit jaar werd die gezelligheid ruw verstoord toen de Haagse rockband met de tourbus de braderie opreed, en de burgemeester feliciteerde met een ‘verrassingsconcert.’ De bewoners van Nunspeet waren volgens Kane de gelukkige winnaars van een gratis optreden. Maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Toen de rockgroep het podium ging opbouwen ontstonden de nodige confrontaties met de plaatselijke bevolking. Vooral blaascollectief ‘De Toeters’ was ontevreden toen het er op leek dat hun optreden verplaatst zou worden. Ook de plaatselijke jeugd baalde van het plotse verschuiven van het onderdeel ‘Wii Snowman.’ Bij de organisatie ontstond de nodige onrust. Uiteindelijk werd besloten de Haagse rockers niet op te laten treden. “We hebben al eerder problemen gehad met die jongens”, sprak Tjeerd Wanstra, organisator van de braderie. “Vorig jaar zijn ze op twee bruiloften onuitgenodigd komen voorrijden. Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen. Dat wilden we dit jaar voorkomen.”

Leadzanger Dinand Woesthoff zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. De Speld sprak hem in zijn trailer. “Wij komen hier die boel gewoon een beetje opfleuren. We zijn bezig met onze doorbraak in Amerika en kunnen alle oefening gebruiken. En wij denken dat Nunspeet helemaal down is met Kane. Ik was van plan enkele van onze ballads a capella ten gehore te brengen. Nou, als je dat hoort, ik krijg er vaak zelf kippenvel van als ik ze zing.”

De band geeft aan zich door deze kleine tegenslag niet uit het veld te laten slaan. “De verrassingsconcerten gaan nog tot de zomer door. Wij staan op het punt wereldwijd door te breken, en de kleine gemeenschappen die we nu aandoen zullen ons dankbaar zijn dat ze gratis van Kane hebben mogen genieten. The show must go on!” Welk buurtfeest de viermansformatie hierna bezoekt wil de voorman niet kwijt, wel dat het een ‘spektakel’ gaat worden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig zijn de nachtmerries een stuk minder geworden. Maar, ja. Ik zie ‘m nog weleens. Ik probeer dan de zaal uit te rennen maar ik kom niet ver omdat de vloer glibbert van al dat vrouwenvocht wat hij ze op commando kan laten lekken.

Wees gerust. Ik ben onder behandeling.

Reageer
gravatar

Ik geloof er helemaal niets van. Het hele bericht niet.
Verzonnen. Kan niet waar zijn.

“ik krijg er vaak zelf kippenvel van als ik ze zing.”

Poging tot satire. Kan niet anders.

Reageer
gravatar

De maakbaarheidsindustrie in de VS ligt ook al op zijn gat. Barre tijden..

Reageer
gravatar

Maar wat kun je dan maken in de VS?

Reageer
gravatar

Oei, oei, oei, Raar FM! pas op, wat je toezegt: ‘het maken’ in de vs, is slechts vergeven aan de slechtsten der slechten. Kane maakt daar dus goede kans op. Getuige hun keus om zich te meten in Nunspeet, vergroten zij hun kansen alleen maar. Nu Nunspeet voor hun succes in de vs een stokje tracht te steken, wil ik ze met alle genoegen een tip op verdergaand succes geven: probeer het eens in Kootwijkerbroek! Maak je het in Kootwijkerbroek, dan liggen de vs zómaar aan je voeten. Wat ik mij brom!

Reageer
gravatar

Wat goed zeg. Hulde aan Nunspeet. Ze hebben gewoon goede muzieksmaak en hebben geen behoefte aan arrogante zangers die al jaren niet goed genoeg meer zijn. Als Kane het gaat “maken” in Amerika dan eet ik in 1x een liter Haagse bluf op…

Reageer
gravatar

Bij het partijtje van mijn nichtje van vier werd Kane ook al geweigerd. Al moet ik inderdaad wel zeggen dat de stedelijke kleuters steeds progressiever worden.

Reageer
gravatar

Nou, mijn beste ArticWolf, toch zul je moeten toegeven dat het weigeren van Kane getuigt van een progressieve opstelling der Nunspeetianezen, alwaaraan wij een lichtend voorbeeld dienen te nemen. Nunspeet is niet meer wat het eind jaren ’70 was.

Reageer
gravatar

Wel, Nunspeet op z’n smalst, heb zelf ruim 20 jaar in dat dorp gewoond en ben blij dat ik er weg ben. Woon nu aan de overkant van het Veluwemeer sinds 10 jaar.
Nunspeet blijft ‘n puriteins & hypocriet typisch christenbolwerk. Herinner me nog als de dag van gisteren dat op zaterdagavond de kroegen om half 12 moesten sluiten, das nog niet zolang geleden, was nog eind jaren ’70. Omdat om 12 uur ‘s nachts de dag des heren begon. yuck, zum kotzen.

Reageer