‘Nijholt nieuwe interimcoach Feyenoord’

Met Lucky Luc eindelijk zicht op nacompetitie

Voormalig Stormvogels/Telstarcoach Luc Nijholt wordt waarschijnlijk per direct de nieuwe coach van Feyenoord. Mensen in de directe omgeving van Nijholt zeggen dat ‘Lucky Luc’, momenteel assistent van Co Adriaanse bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, toe is aan een nieuw avontuur. Nijholt is vooral enthousiast over het Feyenoordlegioen, de Rotterdamse haven en de lonkende nacompetitie.

De liefde voor Feyenoord vanuit het Nijholtkamp komt niet als een verassing. In de IJmuider Courant liet de oefenmeester vorige week al weten dat ‘de warmte voor Verbeek’ van het Feyenoordlegioen hem tot diep in zijn ziel heeft geraakt. Nijholt: “Dat is toch hartverscheurend mooi. Ik heb zelf jarenlang vergelijkbare resultaten gehaald, maar nooit zoveel erkenning gekregen. Toen ik dat zag dacht ik: dit mijn club, mijn ideaal.”

Analisten zeggen dat er legio voordelen zijn voor Feyenoord bij de aankoop van Nijholt. Volgens Youri Mulder heeft Nijholt eerder ‘bijna’ Ajax en Oranje van de ondergang gered. Mulder: “Luc is relatief goedkoop, ontzettend beschikbaar en gewend om te werken in een industriestad met bruisende handel en arbeidszin. Daarnaast is hij ontzettend eager. Hij heeft met Stormvogels/Telstar altijd keihard gewerkt om de nacompetitie te kunnen halen. Voor het eerst is die voor hem nu ook echt binnen handbereik.”

Een oplossing voor de moraal van de onder de maat presterende, gedemotiveerde spelersploeg heeft Nijholt nog niet. Maar dat hoeft volgens hem geen probleem te zijn. Nijholt: “de kans is groot dat Mario Been en Leo Beenhakker volgend seizoen naar Feyenoord komen. Dat zijn mannen met visie en aantoonbare capaciteiten. Met zijn drieën hebben we die jongens er zo weer bovenop. Tot die tijd wil ik dat ze weer gewoon lekker gaan doen waar ze goed in zijn. Gewoon voetballen. Voor je het weet is het september en is iedereen vergeten wat er dit seizoen is gebeurd.”

De kans is volgens Nijholt groot dat Feyenoord volgend seizoen echt gaat stunten. “Ik sluit degradatie dit seizoen niet uit, maar ook daar kun je voordelen in zien. De kans dat we volgend seizoen in de Jupiler League kampioen worden is dan hartstikke groot. Ik heb er eerder gewerkt en het is een prachtige competitie. Tegen ploegen als FC Omniworld en HFC Haarlem kan je ook echt met grote cijfers winnen. Dat heeft dat fantastische Feyenoordlegioen wel weer eens verdiend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Steev: Denk je heus, dat ‘San Mario’in staat zal zijn, Zuid met een kampioenschap in de Jupiler-league terug te brengen in de eredivisie? Veendam uit is lastig, hoor!

Reageer
gravatar

Hoi Steev,
In Aster’s verdediging: hij is geboortig te Haarlem, alwaar sinds 1982 enige hoop op sportief succes vervloden is. Waar jij je voorliefde voor de Wim Vansevenant van de Nederlandse eredivisie vandaan hebt ontgaat mij, maar ieder zijn meug.

Reageer