Israël op persconferentie: “Zij begonnen!”

Palestijnen ontkennen driftig

De bombardementen op de Gazastrook hebben in drie weken meer dan duizend slachtoffers geëist. In een persconferentie wierp Israël vandaag nieuw licht op de gewelddadigheden. Volgens het land “zijn de Palestijnen begonnen”. De Palestijnen beschuldigen Israël ervan de zaak te verdraaien.

Het begon allemaal met de weigering van de Palestijnen om een knikkerzakje terug te geven. “Daar zaten een paar hele mooie bonken in, mijn lievelingsknikkers”, aldus het boze Israël. De Palestijnen hebben een andere lezing van de gebeurtenissen. “Israël was al een tijdje vervelend bezig op het schoolplein. En het was zijn knikkerzak gewoon vergeten”. Ze vervolgen: “We wilden de knikkerzak teruggeven, om onze relaties niet in gevaar te brengen, echt waar”. In plaats van de Palestijnen vriendelijk te bedanken, zou het onbeschofte Israël ze uitgescholden hebben. “Toen werden we kwaad en gooiden we de knikkerzak in de sloot”, zeggen de Palestijnen. Sindsdien is de relatie tussen de twee steeds verder verslechterd.

Israël beschuldigt de Palestijnen ervan dat ze met de rest van het Midden-Oosten samenspannen. Ze zijn met name boos over een verjaardagsfeestje: “Iedereen was uitgenodigd. Behalve wij.” Palestijnse woordvoerders geven echter aan dat dit helemaal niet zo was. “Trouwens, ze waren zelf begonnen, vraag maar aan Libanon.” Dat laatste land heeft echter ook geen goede relaties met Israël: laatst trokken de twee elkaar heel hard aan de haren. Volgens onbevestigde berichten vergeleek Israël de moeder van Libanon met een varken. De Palestijnen meldden dit bij de juffrouw, waarna Israël hen een klikspaan noemde. Een gevecht tussen de drie partijen dreigde.

Toen kwam de juffrouw, die de drie dwong om excuses aan elkaar aan te bieden. Nu moeten de Palestijnen en Israël voor straf naast elkaar in het voorste bankje zitten. Deze situatie duurt waarschijnlijk nog het hele schooljaar. Libanon heeft een laatste waarschuwing gekregen van de juffrouw. Israël en de Palestijnen hebben nog geen gesprekken gevoerd. Wel hebben de Palestijnen hun puntenslijper al drie keer uitgeleend aan Israël. “Toch wel aardig, voor een klikspaan”, aldus Israël.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zelden wordt in de nederlandse geschiedenis een parodie zo geniaal als deze op schrift gezet. Het stukje over die knikkers.. geweldig gewoon. Een puntenslijper. EEN PUNTENSLIJPER!!!! Waar halen julie het vandaan jongens…. De subtiliteit en originaliteit spat werkelijk van het beeld af. Petje af!

Reageer
gravatar

Handjes schudden is de oplossing. En elkaar uitnodigen op de verjaarspartijtjes, mét pannenkoeken (zonder spek)

Reageer
gravatar

De kruistochten begonnen ook bij een dispuut over een Reuze Reuze bonk. De geschiedenis herhaalt zich blijkt weer…

Reageer