De Kuip wordt megamoskee

Nieuwe invulling 'heilige grond' Feyenoordstadion

Stadion De Kuip krijgt in 2016 een nieuwe functie als gebedsruimte en wordt daarmee de grootste moskee van Europa. In dat jaar verruilt Feyenoord zijn vertrouwde thuishaven voor een nieuw stadion. De Essalam Moskee wordt de nieuwe bewoner van De Kuip.

Het Feyenoordstadion staat op de monumentenlijst en mag daarom niet worden gesloopt. Om leegstand te voorkomen had de gemeente Rotterdam aanvankelijk het idee om er kantoren en woningen in onder te brengen. Uiteindelijk besloot de gemeente om het stadion aan te bieden aan het bestuur van de Essalam Moskee, dat op zoek is naar een nieuwe locatie.

De zoektocht naar een nieuwe ruimte begon nadat de gemeente Rotterdam twee weken geleden het bouwplan van het moskeebestuur definitief afkeurde. Van de oplossing die de gemeente aanbood maakte het bestuur dankbaar gebruik. Gisteren werd de overeenkomst getekend met de eigenaar van De Kuip, Stadion Feijenoord N.V. De afgelopen jaren zijn er veel problemen geweest rondom de bouw van de moskee in de buurt van De Kuip. De werkzaamheden begonnen bijna vijf jaar geleden. Door een conflict tussen het bestuur en de Duitse aannemer Karl König lag de bouw maandenlang stil.

Het bestuur van de moskee is zeer tevreden met de oplossing. De grootte en de locatie van De Kuip voldoen aan de wensen van het bestuur. “De gebedsruimte biedt straks plaats aan een kleine vijftigduizend gelovigen”, aldus de enthousiaste voorzitter Abdel El-Hassouni. “We verwachten dan ook dat we met dit gebouw wel een paar jaar vooruit kunnen.” Bovendien zijn de kosten van overname en verbouwing van het stadion lager dan de kosten van de bouw van een nieuwe moskee. De hoofdingang van het stadion wordt uitgebreid met twee minaretten van vijftig meter hoog, die als toegangspoorten van de islam zullen fungeren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Slap plan dit! Wat nou nieuwe kuip, gewoon blijven spel in de moskee. Dat achmed rond de 16 meter op zijn bidkleedje nietsvermoedend naar mekka gericht ligt. En dat Pele dan aan komt stormen terwijl 50 duizend man hun adem inhouden. En dan op het laatste speelt hij er op bijna speelse wijze behendig omheen. Hij past de bal onvervaard naar een teamgenoot die zich op eveneens een bidkleedje listig in de 16 heeft schuilgehouden. Beheerst tikt deze de bal binnen en het legioen joelt Alluh Akbar 10 10 10. Een nieuwe kuip?? Wat extra bidkleedjes volstaat!

Reageer
gravatar

@FR suporter: Wat een goed idee: allemaal de Kuip in en dan een bom erop. Een win-win-win-win-win-situatie:
de Kuip gesloopt in handzame delen
geen lastige in-de-weg-lopers meer
volop ruimte voor een nieuwe moskee
de luxe van een 2e huis gedemocratiseerd tot nul
de uitslag van de lotto wordt makkelijker te voorspellen.

Ik zou zeggen: geen woorden maar daden!

Reageer
gravatar

gvd:@ wat krijgen we nouw. er staat geloof ik nog zo’n pleuris moskee naast de kuip en wat gebeurt daar mee. ken je ze niet gewoon daar in gooien. en dan een bom er op of sow. pleuris mensen. beetje zeuren over nog een moskee en dan gvd nog DE KUIP durven te gebruiken

ik vind het onaceptabel dat de kuip word omgebouwd tot zo’n m****e. dan komen er nog meer mensen van dat volk deze kant op. er staan genoeg moskee’s in nederland.

en trouwens de kuip is voor ons ( feyenoord suporters) een 2e huis. het is onze kuip onze liefde daar ga je toch geen moskee van bouwen :S.

Reageer
gravatar

Die oude roestbak? Zuid? Heilig? Kom nou toch! De bouw van de moskee naast die oude roestbak, is slechts ingegeven door het idee, dat men niet, nog tijdens het per fiets beklimmen van het treinviaduct, met die tobbe wordt geconfronteerd. Men zou eens kunnen overwegen NIET naar Zuid te gaan…

Reageer
gravatar

Tsia dan heeft deze cultuur nog maar een klein sprongetje van ons van daan te maken.

http://www.uitkijk.net/islam.php?subaction=showfull&id=1231784773&tit=Islamvideo:%20jong%20geleerd%20is%20oud%20gedaan&archive=&start_from=&ucat=3&

http://eurabia.blogse.nl/log/islamic-jihad-in-indonesia.html

Als van Marwijk geen moslim is kan hij wel eens de eerste zijn die ze slachten

Soera 9 vers 123. O, gij die gelooft, bestrijdt de ongelovigen die in uw nabijheid zijn en laat hen hardheid in u vinden en weet, dat Allah met de godvruchtigen is.

Reageer
gravatar

Ja, en hun maar daar met die moskee en wij maar betale want hun zijn allemaal kriemenele maar niet allemaal want dat zeg Wouter Bos de kommenist uit Den Haag. En er zijn ook wel goeie bij die marrekane maar niet allemaal en hun hebbe straks een hele grote moskee en wij kunne niets verwachte van de haag want hun in de haag zijn allemaal dieve en wij moete werke en hun hebbe ijsvrij en breken hun arme en in de haag doen ze toch nooit wat. En wij dus werke en de marrekane hebbe uitkeringe maar niet allemaal want er zijn ook wel goeie hoor. Maar wij hebbe dus geen kerk en hun wel een moskee maar ik geloof toch niet in god dus maak niet zoveel uit, maar het gaat om het idee.

Reageer
gravatar

Wel heb ik mij van jou van jewelste! Mocht onsch aller Osama ook ooit eens in de Kuip ter moskee gaan, dan zal uit zijn mond ongetwijfeld een arabisch ‘Geen woorden maar daden’ weerklinken! Zo verliest de Kuip wel zijn haren, edoch niet zijn streken! Wat ik Gert Jan Verbeek brom!

Reageer