Ex-prostituees snel weer aan de slag

"Gebrek aan opleiding geen horde voor carrière"

Amsterdam – De eerste ontslagen prostituees van de Amsterdamse Wallen zijn goed terecht gekomen. Dat blijkt uit het rapport “Aan een zijden roden draadje? Arbeidskansen van ex-prostituees”, dat door de Gemeente Amsterdam deze week wordt gepubliceerd in Casa Rosso. Naar aanleiding van het ‘Plan 1012’ van wethouder Asscher gaat binnen een jaar driekwart van de ramen op de Wallen dicht. Asscher voelt zich door het rapport gesterkt de juiste beslissing te hebben genomen.

Veel van de ex-prostituees bewandelen nieuwe carrièrepaden, en maken snel promotie. Sharlene (17) werkt nu als secretaresse bij een grote Nederlandse staatsbank. Ze begon bij een lokaal filiaal, maar maakte snel carrière en werkt nu op boardroomniveau. Sharlene: “Ik begon met het verrichten van hand- en spandiensten voor mijn baas. Die zag mijn talenten en raadde mij aan bij zijn superieuren. Carrière maken is gewoon een kwestie van open staan voor anderen en aardig zijn, dan zijn anderen ook aardig voor jou.”

Molly (67) koos voor het ondernemerschap. Zij begon een eigen Thaise massagesalon, vlak bij haar oude werkplek op de wallen. Ze geeft ook emplooi aan een aantal van haar oud-collega’s. “Door voor mijzelf te beginnen was ik niet meer afhankelijk van dat geteisem op het stadhuis.”

Niet iedereen van de oud-prostituees verdient veel, maar ondanks dat zijn velen toch gelukkig. Li Phu (34) ziet zichzelf als “freelance burgerwacht”. Zij patrouilleert ‘s nachts achter het station of alles daar in orde is. Als ze dingen ziet die uit de hand lopen dan belt ze de politie. Ook Michelle (21) is tijdelijk werkloos, maar wel gelukkig. Zij is weer terug bij haar oude vriendje Orkan (22), die ze al leerde kennen voordat ze de prostitutie inging. “Ik had het op de Wallen een beetje te druk vond hij, maar nu verwent hij me weer. Ik krijg elke dag kado’s van hem. Hij zegt dat hij binnenkort ook een baantje voor me kan regelen als hostess.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dus als ik het goed begrijp werd de ex-hoer Sharlene (17) na wat “hand en spandiensten” over geplaatst om secretaresse te zijn van een hoge pief.

Koos Molly (67) ervoor een Thaise massagesalon (aka hoeren tent) te openen op de wallen.

En koos Michelle (21) om haar oude loverboy vriendje Orkan (22) weer op te zoeken waarvan ze elke dag kado’s krijgt, en voor een “hostess baantje zal zorgen”.

Nee het reintergratie proces van onze Nederlandse hoeren gaat echt perfect.

Reageer
gravatar

Sorry, iemand die omlaag valt wordt b.v. protituee oftewel gewoon hoer. Dat zo iemand dan bij een grote bank direct promotie maakt, zegt meer over het niveau van de wijze waarop banken dus nog steeds geleid worden…..

Reageer
gravatar

Met name Li Phu doet het in mijn ogen goed. Immers, de vrouwen op de wallen zijn reeds tientallen jaren bekend met het fenomeen ‘veilig werken’. Dat zij nu ook in de veiligheidsbranche tot hun recht komen is eigenlijk niet meer dan logisch en hoogstwaarschijnlijk een aanwinst voor de branche.

Reageer
gravatar

Een hartverwarmend bericht! Het is ook een mooie metafoor voor het volle leven: hoe diep je ook gevallen bent, je kunt altijd weer opstaan. Wat fijn dat we in een open maatschappij leven, waar ook deze vrouwen een echte kans krijgen om er weer bovenop te komen. Een kleine investering in openheid en vertrouwen betaalt zich zo dubbel en dwars terug.
Zeker bij de dreigende recessie is elke opwaartse beweging van groot belang en kan niet krachtig en zorgvuldig genoeg gestimuleerd worden.
Laat deze vrouwen maar schuiven, zou ik zeggen.

Reageer