Run op boomhutten in Amsterdam

Oplossing woningtekort hoofdstad lijkt nabij

Woningzoekenden in Amsterdam hebben zich massaal bij Woningbedrijf Amsterdam aangemeld voor een boomhut in de hoofdstad. Het aanbieden van boomhutten om het gebrek aan woningen in de hoofdstad op te lossen, lijkt een schot in de roos.

De boomhutten worden sinds woensdag via Woningbedrijf Amsterdam aangeboden tegen een huurprijs van 448 euro per maand. Vanaf die dag wordt de organisatie overstelpt met telefoontjes van mensen die zich willen inschrijven. Het bedrijf ‘Woonboom’ uit Sliedrecht, dat de hutten importeert, heeft een extra order geplaatst van driehonderd exemplaren. De eerste honderdvijftig boomhutten worden op 12 maart 2009 in het Vondelpark geïnstalleerd. Liefhebbers die zich nog willen inschrijven komen op een wachtlijst.

Veel studenten en jonge werkzoekenden zoeken woonruimte in Amsterdam. De wachttijd voor een woning of een eenvoudige kamer is vaak meerdere jaren, terwijl koopwoningen nauwelijks te betalen zijn. Door de slechte situatie worden woningzoekenden in de armen van huisjesmelkers gedreven. De introductie van de boomhutten kan de woningnood in Amsterdam voor een deel oplossen. Ze zijn geschikt voor maximaal twee personen en voorzien van stromend water en elektriciteit.

“Wonen in een hut op vier meter hoogte zou wel eens een revolutie in woonland kunnen worden”, zegt Rinie Tiggelaar, directeur van Woonboom. Hij wordt overspoeld met positieve reacties en telefoontjes van trendy woonmagazines. Volgens hem zijn de hutten een logische oplossing voor het bestrijden van het woningtekort. Het bedrijf denkt aan uitbreiding op andere plaatsen, zoals het Amsterdamse Bos, het Haagse Bos en het Kralingse Bos in Rotterdam.

Tiggelaar ziet louter voordelen in de nieuwe manier van wonen. “Waarom niet, we wonen toch ook in woonboten? En als kind droomden we er allemaal van om in een boomhut te slapen, tussen de eekhoorns. Boomhutten worden gemaakt van geïmpregneerd hout en zijn letterlijk van hoge kwaliteit. Omdat het bouwpakketten zijn is de maximale bouwtijd slechts twee weken. Hierdoor hebben omwonenden en voorbijgangers geen hinder van bouwputten en jarenlange graafwerkzaamheden, zodat veel klachten worden voorkomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja Akke,

Zoveel tijd gehad om te reageren en dan nog heeft Alessandro zoveel haast, dat hij het laat bij twee woorden die niks met elkaar te maken hebben. Ik vermoed dat hij het volgende bedoelt:

Alessandro: “Deze onzin bericht ik.”

gravatar

Je hebt gelijk!
Veel beter zou hout zijn met een duurzaamheid van pakweg 20 jaar, zoals robinia. Of een bouwvorm die het hout uit de regen en vochtigheid houdt.
Of een bouwvorm die onderhoud heel eenvoudig maakt.

Reageer
gravatar

leuk plan,alleen ben ik benieuwd of ze echt geplaatst worden.
hoe werkt dat met de vreselijke regeltjes?
is een bouwvergunning nodig?
ik zou het op prijs stellen als een deskundige hierop reageerd!
het liefst begin ik morgen met de bouw.

mvrgr.Hans

Reageer
gravatar

@Lex: dat zou ik niet te hard roepen. Immers, hoe u zich ook verzekert van het op tijd wakker worden, in uw dobberende woning op het IJ, het zal immer een IJerwekker betreffen. Die dient echter genegeerd te worden, als ware het een eierwekker. Ergo: in uw dobberende woning op het IJ, kunt gij nimmer op tijd wakker worden. Nee, dan liever een -wlliswaar ietwat rommelige- manier van gewekt worden, door met ferme daadkracht de plasmateevee uit te doen, in het Kralingse Bos.

Reageer
gravatar

Of het nu ook zo goed is voor de bomen zelf dat betwijfel ik.

Bomen zijn niet gegroeid met als doel een huis te worden.

Lijkt mij toch ook niet veilig. Zal je maar gebeuren een harde storm en opeens leg je benden met je huis en al je spullen, Daar gaat je home cinema set en je mooie plasma tv.

Dan kan je nog beter op een dobberend bootje op het Y wonen.

Reageer
gravatar

Een bijkomend probleem met die slakken is nog hun manipulatieve gedrag. Ze zouden zo aan hun huisje gebakken zijn dat ze sterven van heimwee als je ze eruit zet. En welke overheid wil dat nu op zijn geweten hebben? Er is echter een manier om dit probleem als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen: zout.

Reageer
gravatar

*Redactie: GEFELICITEERD!!! Dit is de duizendste reactie*

Blij, dat je daar nu eindelijk eens over durft te beginnen, Menos Vaya. Het is bekend, dat slakken ook langzaam zijn in hun betalingsgedrag. Een groeiend aantal slakken lijkt echter onaangekondigd met een hypotheek-betalingsachterstand te kampen te hebben. Er wordt zelfs gedacht aan weigering de hypotheek nog op te willen brengen. Zulke kwaad willende slakken zouden toch hun huisje uitgezet moeten kunnen worden. Ik weet, dat ze ook niet snel van begrip zijn, maar een aantal voorbeelden stellen zal toch wel een lichtje bij ze doen opgaan? (Tenzij natuurlijk ook het licht is afgesloten)

Reageer
gravatar

Eerst de kabouters die uit hun bospaddestoelen worden verjaagd en nu de ruimte van de vogels afnemen! Het moet niet gekker worden in dit land. Wat is de volgende stap? Het onteigenen van slakkenhuizen?

Reageer
gravatar

Geïmpregneerd hout?
Ik vind het basisidee perfect, maar waarmee is het hout geïmpregneerd? Dat kunnen alleen maar milieuschadelijke zouten zijn, omdat ze rot en bederf (natuurlijke processen) moeten tegengaan.

Reageer