50 Cent nu 23 Cent waard

Maar analisten verwachten spoedig herstel

De in nood geraakte rapper 50 Cent krabbelt langzaam op uit de malaise die hem de afgelopen tijd teisterde. Nadat het er een tijd op leek dat Curtis Jackson zou moeten aankloppen bij de Amerikaanse Minister van Financiën Paulson, herstelt het vertrouwen van de handelaren. Na een historisch dieptepunt van 23 Cent lijkt de weg terug te zijn gevonden. De flegmatieke ondernemer: “It’s green for tha money, gold for tha honey.”

Jackson, die zijn debuut op de beurs in 2000 maakte, was jarenlang een lieveling van handelaren. In 1994 begon hij als een obscure ‘hosselaar’ (handelaar in afgeleide producten), maar maakte met een bloedige schietpartij in 2000 naam als een gedurfd ondernemer. Rond deze tijd maakte hij zijn debuut op de beurs, met de inmiddels legendarische introductieprijs van 50 Cent. Ten tijde van de presentatie van zijn CD Get Rich or Die Tryin’ beleefde hij zijn hoogtijdagen op de beurs. Zijn koers bereikte zelfs bijna 1 dollar.

Analisten waarschuwden al een tijd voor een overwaardering van het fonds. Na een teleurstellende film begon de koers te kelderen en met de presentatie van zijn derde album Curtis raakte het fonds in een vrije val. Op 5 november sloot hij op zijn laagste koers ooit, 23 Cent. In een persconferentie kondigde 50 een radicale koerswijziging aan: vanaf 2009 zal 50 Cent zich weer gaan concentreren op de core business van pimpen en hosselen. Strijdlustig laat de rapper weten: “If you talking ‘bout money homie, I ain’t concerned.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er wordt gefluisterd dat ook nu nog het aandeel 50 cents overgewaardeerd wordt. Ik wil natuurlijk geen voorkennis inpliceren, maar: VERKOOP nu het nog kan

Reageer
gravatar

De gekozen naam ’50 Cent’ refereert reeds aan zijn passie voor basketball. De Man In Questie weet immers als geen ander: ‘Money makes the world go bounce’

Reageer
gravatar

@kuif: precies! Iemand die zich zo opstelt en gedraagt als hij móet wel een lactovegetarische basketballiefhebber zijn met interesse in het gedachtengoed van Schopenhauer, alsmede in architectuur uit de periode van De Stijl. Ik ben blij dat tussen de Speldreaguurders meerdere mensen zijn met mijn enorme mate van mensenkennis. Het is nl eenzaam aan de top. Ga vooral zo door, Kuif!

Reageer