Arjen Robben geveld door mild herfstbriesje

Vrees voor hersenletsel

Het zit de bekende Nederlandse voetballer Arjen Robben niet mee. De dynamische linksbuiten werd gisteren tijdens een training van zijn club Real Madrid zwaar getroffen door een mild herfstbriesje. De CT scan heeft uitgewezen dat Robben een lineaire schedelfractuur heeft opgelopen. Het is nog onduidelijk of de spits blijvend hersenletsel heeft opgelopen, wel zal hij zeker maanden moeten revalideren. De manager van Robben noemde het ‘een venijnig briesje’.

Robben heeft de laatste tijd vaker te kampen met blessureleed. Een half jaar geleden kreeg de Nederlandse international een vliegje in zijn oog tijdens een fietstocht. Ternauwernood kon voorkomen worden dat Robben aan één oog blind raakte. Verschillende oogoperaties en een maandenlang verblijf in een donkere ruimte waren nodig voordat Robben weer goed diepte kon zien.

Het management van Real Madrid zegt er alles aan te doen om de fragiele spits weer honderd procent te laten herstellen. Er wordt door de clubleiding over nagedacht om Robben in een luchtdichte bel te laten spelen. Het zal dan voor andere spelers verboden zijn met scherpe objecten, zoals noppen, in de buurt van de speler te komen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

gelezen in la gazzetta dello sport:
Marco van Bastens enkels waren van kristal (prachtig, maar oh, zo breekbaar) en de knieen van Ruud Gullit ook, maar Arjen Robben pakt het echt groot aan, want die is kristal van top tot teen.

Reageer
gravatar

Het lijkt een goed idee. Het valt alleen te hopen, dat zo’n vliegje tijdens de wedstrijd dan niet in het oog ener andere speler komt. Die zou daardoor de ‘Robben-bel’ kunnen aanzien voor de voetbal. Men moet er niet aan denken, welke vreselijke gevolgen dat voor de Groninger vleugelspeler zou kunnen hebben. wellicht een idee, om alle spelers, waar Robben mee te maken krijgt te verplichten met een helm met gesloten vizier te spelen?

Reageer