Obama in stamkroeg op verkiezingsdag

"Met mijn maat Chris hier achter de bar"

\John McCain struinde op de verkiezingsdag vertwijfeld Amerika af in een ultieme poging stemmen te winnen. De Democratische presidentskandidaat Barack Obama had andere plannen. In plaats van de gebruikelijke heksenketel van speeches, handschudden en rallies zat hij gewoon aan de bar in zijn stamkroeg in Chicago.

“Ik heb er genoeg van, weet je dat” sprak een door de alcohol wat moeilijk sprekende Obama. “Duizend keer hetzelfde praatje. Als ze het nu nog niet begrepen hebben, leren ze het nooit. Daarom dacht ik vanochtend ‘Ze bekijken het maar’. En hier zit ik dan, in de kroeg.” Hier voegde de presidentskandidaat nog aan toe: “De goeie ouwe Smokies, met mijn maat Chris hier achter de bar,” om vervolgens te schreeuwen: “HEE! CHRIS! EEN BOURBON HIERZO!” en een harde boer te laten.

Volgens de andere stamgasten gedroeg Obama zich vreemd. “Je zou zeggen dat het een bijzondere dag is voor hem, er is volgens mij iets speciaals aan de hand” zei Norbert Jones, die op zijn gebruikelijke plek links achterin de kroeg zat te kaarten met Ray en Mitch. Voor drie uur ‘s middags had de charismatische presidentskandidaat volgens geruchten al een half dozijn Budweiser light op. Hierna begon hij de gasten lastig te vallen en bleef hij steeds hetzelfde jukeboxnummer aanzetten.

Aan het begin van de avond, rond vijf uur, dreigde het fout te gaan. Herhaadelijk vroeg Obama aan de barman om de zender om te zetten van ‘dat politieke geneuzel’ naar de herhaling van de Chicago Bears tegen de Memphis Grizzlies. Of Obama’s invulling van de verkiezingsdag de uitslag zal beïnvloeden zal vanavond blijken. Peilingen onder het aanwezige kroegpubliek toonden een lichte daling in populariteit, die zich scherper begon af te tekenen nadat hij zijn tweede bord nachos op de grond gooide. Zeker is wel dat Obama, zoals al zo vaak dit jaar, volledig zijn eigen weg gaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kuif: de spellingsregels voor de tegenwoordige tijd zijn in het Nederlands zo verschikkelijk eenvoudig, dat niet hanteren ervan innerlijke gebreken verraadt.
Vorm volgt inhoud, is dus mijn motto in dezen.

Reageer
gravatar

Over eloquente neger gesproken, mbt westerse, dan wel Westerse beschaving: ik zou in herinnering willen roepen, hoe wijlen Mahatma Gandhi eens door een Engels journalist gevraagd werd, wat hij vond van de Westerse beschaving. Dhr. Gandhi antwoordde daarop: “Dat lijkt mij een goed idee.”
Aldus, is het wonderlijk, dat de westerse beschaving eindigt, nog vóór die begonnen is.
Leve de koning, de koning is dood!

Reageer
gravatar

Begint beschaving niet met het juiste taalgebruik, inclusief spelling?
De heer witte kuif gebruikt 1) geen hoofdletter aan het begin van een zin, schrijft 2) de derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd met een -d en heeft 3) geen punt aan het eind van zijn zin.
Drie taalfouten in één zin! De eerste en de derde taalfout zijn alleen herkenbaar doordat de heer (of mevrouw?) witte kuif maar een enkele zin schrijft.

Dan liever een eloquente combineger als leider van de Vrije Wereld!

Reageer
gravatar

@Pieter: juischt, deze man werp de knuppel in ‘ T HOENderhok der multiculti-samenleving. Zogezegd en hoegenaamd gezwegen.

Reageer
gravatar

@Steev: een nuance lijkt me op zijn plaats. De heer Witte heeft het over het einde van de westerse beschaving. Niet van de Westerse beschaving. Hahaa! Ziet u wat ik ziet? Witte schrijft “westerse” bewust met een kleine “w”. Typisch dhimmi-gedrag. Hiermee heeft hij zijn masker definitief laten zakken en ons zijn ware gezicht getoond: een agent provocateur van het multiculti-regentenkliekje.

Reageer
gravatar

@kuif: in dat geval zou ik zeggen: Lang leve het einde van de westerse beschaving. Ik kan u melden dat de uitslag mij bijzonder gunstig stemt. Ook kan ik u melden dat ik mijzelve afvraag in hoeverre gij eigenlijk een gelukkig mensch zijt. Uit uwen reacties blijkt zulks namelijk niet.

Reageer