Luc Nijholt helpt De Kromme

"Het lukte mij ook jaren zonder assistenten"

Willem van Hanegem heeft het zwaar. Zijn Utrecht presteert onder de maat en zijn vier assistenten werden ontslagen. De Kromme zelf zit ‘ziek’ thuis, 24 uur per dag onder bewaking van een bevriende huisarts. Volgens Luc Nijholt, assistent-trainer van Red Bull Salzburg, kunnen ook deze problemen worden verholpen. Een beetje relativeringsvermogen en af en toe een kop kruidenthee zouden volgens Nijholt de grootste problemen doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.We hadden al een tijdje niets meer van hem gehoord: Luc Nijholt, de voormalig oefenmeester van Stormvogels/Telstar. Maar als de nood aan de man is, dan kan je altijd op hem bouwen. Vanuit zijn residentie in Wenen stuurde ‘Der Luc’ vandaag geruststellende woorden aan zijn collega in crisis Willem van Hanegem.

Volgens Luc Nijholt zijn de problemen bij Utrecht puur psychologisch. “Net als de kredietcrisis eigenlijk. De reële problemen zijn overkomelijk. Zo heb ik jaren zonder assistenten gecoached, en ook als professionele voetballer stond ik regelmatig zonder de assistentie van assisterende coaches te spelen. Daar heb ik nooit minder om gepresteerd. Nu ik zelf Co Adriaanse assisteer bij Salzburg zie ik eenzelfde overbodigheid. Natuurlijk is het handig als iedereen in de rust een warme kop thee heeft en na afloop een schone handdoek. Maar daar kan je ook iemand met mindere kwaliteiten voor aanstellen.”

Volgens Nijholt neemt Van Hanegem vooral het woord huisarts ‘veel te letterlijk’. “Een huisarts hoeft echt niet in je huis te wonen. Soms is een arts in de buurt van je huis genoeg. Ik heb het zelf ook wel eens geprobeerd, maar je gaat je na een tijdje toch verplicht voelen ziek te zijn en kwaaltjes simuleren. Anders heeft die man het idee dat ie er voor niets zit.” Beter is het volgens Nijholt om kruidenthee te drinken, genoeg vitamines binnen te krijgen en voldoende te slapen. “Als je na een paar dagen nog een beetje pips ziet dan kan je best een keer een spreekuurtje meepakken.”

Nijholt heeft alle tips per email naar Van Hanegem verzonden. Daarin biedt hij ook zijn ‘persoonlijk kwaliteiten’ aan om ‘Utreg er weer bovenop te helpen’. Nijholt: “Oostenrijk is toch wat killer dan gedacht. Als profvoetballer heb ik fijne jaren gehad bij FC Utrecht. Als mijn club ik nood zit, reik ik graag de hand. Daarnaast is het natuurlijk een eer om in voetsporen van John van Loen en David Nascimento te treden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Steev Totztov: AU! Dat waart een oude wonde, dewelke weer eensch haveloos open getrokken werd. Waarvoor mijn pijnlijke dank. Het mag mij van het hart, dat ik de Zuiderlingen van harte toewensch, dat zij degradatie (via de nacompetitie) zullen kunnen ontlopen. Van harte gun ik hen, dat zij het dit weekeinde te Kerkrade er niet al te belabberd af brengen, ja, wellicht zelfs een broodnodig punt mede zullen kunnen nemen, naar Zuid.

Reageer
gravatar

@bus: even off topic, en toch weer niet: Mag ik u, zij het met bijzonder veel pijn in met name mijn rechterhartboezem, bij deze toch maar weer flisiteren met de victorie van de Spangense Kasteelheren woesdagavond. Gij begrijpt vast wel hoe het voor mij nu moet zijn, daar gij ongetwijfeld de degradatie onder de bezielende leiding van Frenk Rijkaard nog vers in het geheugen draagt.

Reageer
gravatar

Ik moet zeggen: ik heb zelf ook eens een huisarts geconsulteerd. Na een degelijk onderzoek en een goede therapie, was de lekkage in mijn keuken snel verholpen. Bovendien hangt sinds die tijd de linker balkondeur niet meer scheef in de sponing. Zo zie je maar, wat een goede huisarts vermag! Ik voorspel, dat de Kromme binnenkort weer met een gerust hart uit Overveen naar de Domstad zal reizen, daar hij zal weten, dat zijn verzakte serre gered zal zijn. Wat ik mij brom!

Reageer