Spil taartnetwerk gearresteerd

Banketbakker ‘Mickey Moorkop’ leverde taarten aan diverse groeperingen

Banketbakker Sietze D. uit Lelystad, in het activistencircuit bekend als ‘Mickey Moorkop’, is vanmorgen in alle vroegte gearresteerd in zijn caravan te Schin op Geul. D. wordt verdacht van het leveren van taarten aan diverse groeperingen, zoals Voorpost en TAART (Tegen Autoritaire Anti Revolutionaire Types). Vermoedelijk zijn o.a. Pim Fortuyn en Wijnand Duyvendak getaart met taarten afkomstig uit de bakkerij van D. De bakker ontkent tot dusverre iedere betrokkenheid, maar de bewijzen tegen hem lijken zich op te stapelen.

Vermoedens over D.’s contacten met radicale groeperingen bestonden al enige jaren. Zo zagen buurtbewoners regelmatig ‘ongewassen types’ bij zijn bakkerij rondhangen die ‘na sluitingstijd door de achterdeur naar binnen werden gelaten’. Voor de politie bestond echter onvoldoende grond om tot arrestatie over te gaan. Dat veranderde na de taartactie tegen Wijnand Duyvendak, op 20 augustus jl. In de zakken van één van de actievoerders werd het aankoopbonnetje van de bewuste taart gevonden, afkomstig uit de bakkerij van D. De winkel bleek echter ‘wegens omstandigheden voor onbepaalde tijd gesloten’, waarna de politie een nationaal opsporingsbevel uitvaardigde. Bijna twee maanden lang leek de bakker van de aardbodem verdwenen. Tot vanmorgen, toen de politie hem en zijn vrouw, op aanwijzing van de campingeigenaar, in de kraag vatte.

In de bakkerij trof de politie van Lelystad grondstoffen aan voor het bereiden van o.a. kersenvlaaien en mokkataarten. Ook werd in de kelder een videotape aangetroffen, waarop Werner G., leider van TAART, gezeten naast een slagroomtaart het woord richt tot schrijver Harry Mulisch. Daarnaast vond men correspondentie met de SGP-jongeren waarvan de inhoud ‘in het belang van het onderzoek’ nog niet bekend wordt gemaakt.

De politie Limburg-Zuid toonde zich bijzonder verheugd over de arrestatie. “Met D. hebben we een sleutelfiguur binnen het complexe netwerk van taartactivisten”, aldus korpschef Lambrecht Zwetsaers . “Het zal lang duren voordat de activisten deze slag te boven zijn en we zullen zeker trachten via D. meer informatie te verwerven over dit fascinerende circuit, waarin de openbare orde genoegen dient te nemen met de rol van voetveeg.”

Buurtbewoners reageerden geschokt op de arrestatie van D. Zij omschreven de bakker als ‘een rustige en klantvriendelijke man, altijd in voor een praatje over voetbal en onovertroffen in zijn moorkoppen’. “Hij had altijd een speculaasje voor de kleinkinderen”, aldus de 78-jarige ‘Tante’ Bep van Krooswijk voor wie het nieuws van ’s mans dubbelleven ‘als een donderslag bij heldere hemel’ kwam.

Zojuist maakte de politie Limburg-Zuid bekend dat Sietze D. voor zeker 14 dagen in hechtenis zal worden genomen. Over het verdere verloop van de procedure geeft de hermandad geen commentaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zal -bij deze- bekennen: ook ik heb , in een ververleden, contact gehad met D. Er zijn gesprekken geweest over het leveren van taarten, opdat ik mij teweer zou kunnen stellen tegen autoritaire, anti-revolutionaire passagiers. Uiteindelijk heb ik van ‘s mans diensten afgezien, daar hij mij te zeer als ‘moraal-ridder’ over kwam. Het opvallende was, dat hem slechts de iegen, ‘D.-moraal’ ter harte leek te gaan. Ruimte voor eigen moraal leek er niet te zijn. Het zgn. ‘D.-moraliseren’ is nimmer mijn ding geweest.
Moet ik nu aftreden?

Reageer
gravatar

Ik ben diep geschokt. D. is enige tijd hofleverancier van moorkoppen geweest. Aan de andere kant heb ik jarenlang videoboodschappen gekregen van TAART. D. speelde een dubbelrol. Welk een buitengewoon laaghartig onaangenaam mensch.

Reageer
gravatar

zins waarneer is het verboden om radicaal te zijn?

mag je als bedrijf geen idealen meer hebben?

of misschien nog vreemder is waaromzou een bakker geen taart mogen verkopen aan bijvoorbeeld Osama of zo we kennen toch zoiets als vrije handel?

oeps dat is alleen als het het kapitaal ook dient

Reageer