VVD komt met controversiële kijk op milieu

“Moeder Natuur onverantwoordelijk”

Het wetenschappelijk bureau van de VVD, de Teldersstichting, komt met een verrassende nieuwe kijk op zaken als het klimaatprobleem en duurzame ontwikkeling. Niet de Nederlandse burger, maar Moeder Natuur blijkt de boosdoener te zijn, zo blijkt uit het rapport ‘Natuurgeweld.’ Directeur Frank de Laan zegt ‘eindelijk eens een eind te willen maken aan die linkse milieupropaganda.’ De Speld nam het rapport, dat komende week verschijnt, onder de loep.

Het wetenschappelijk bureau werd in 1954 opgericht als denktank voor de liberalen. Hun nieuwste rapport is een controversieel document. Met talloze goed gekozen voorbeelden en onweerlegbare wetenschappelijke bewijzen wordt het punt gemaakt. Uiteindelijk blijkt het onomstotelijk: de door mensen veroorzaakte problemen zijn verwaarloosbaar in vergelijking met de ‘onverantwoordelijke acties van Moeder Natuur zelf’.

Zo blijken de Nederlandse rivieren met afstand de grootste verspillers van schoon drinkwater. Alleen al de Rijn bleek, na minitueus onderzoek, 42 miljoen hectoliter zoet water in zee te storten. Per seconde. “De wereld heeft te maken met dringende waterschaarste. Daarom baart de klakkeloze manier waarop hier zoet water in zee wordt gedumpt ons grote zorgen. De hardwerkende Nederlander wordt gevraagd om korter douchen en minder in bad te gaan! En dat terwijl de regering tegenover deze, veel grotere, verspilling een volkomen apathische houding aanneemt. Dat is voor ons reden om aan de noodrem te trekken.”

Het rapport keek daarnaast nauwgezet naar het lot van beschermde diersoorten. Ook hierbij zagen ze dat de schuld niet bij stropers of onvoorzichtige toeristen ligt, maar bij de dieren zelf. “Vorig jaar zijn er volgens ons onderzoek 126 zwarte neushoorns door leeuwen gedood. Daar maakt niemand zich druk om. Maar als je een fatsoenlijke biljartset of een mooie pijp wil kopen, moeten daar inferieure kunststoffen aan te pas komen. Dan mag ivoor opeens niet meer. Dat is meten met twee maten.”

Naast de waterverspilling en de neushoornslachtingen bekritiseert het rapport de zon. Directeur de Laan hierover: “De zon zet iedere seconde triljoenen joules aan energie om door fusie van waterstof naar helium. Deze waardevolle grondstoffen worden gewoon klakkeloos de ruimte ingeblazen. Jan met de Pet moet zijn auto laten staan, terwijl er midden in het zonnestelsel, voor het oog van iedereen, doorlopend energie word verspild. Schandalig. Ik ben blij dat we dit ‘natuurgeweld’, zoals wij het noemen, nu eindelijk aan het licht hebben gebracht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@L. Verwunst: Dit riekt naar kinderarbeid! En onder welk een barre omstandigheden wilt gij die arme kindertjes de was laten doen! Omstreeks -10 graden Celsius en u stelt voor de was -die idd nu toch nodig gedaan dient te worden- maar door kinderhandjes te laten doen? Welk een akelig voorstel. Bah, kapitalistisch onmensch!

Reageer
gravatar

@2: prima samengevat. Daaraan kan nog worden toegevoegd dat de VVD de markttheorie misbruikt voor eigen gewin ipv voor het “goed van de maatschappij als geheel” door nimmer te reppen over marktfalen obv gebrek aan eigendomsrechten, veel externe effecten en informatieasymmetrie. Een kind kan de was doen om het te begrijpen, dat is het eigenaardige: http://en.wikipedia.org/wiki/Market_failure

Reageer
gravatar

@Tante Harry: Men mag De Natuur van veel ellende beschuldigen, maar het vermeende verdwijnen der Neanderthalers heeft een heel andere achtergrond: de conifeer! Wij, van de Nederlandsche Coniferen-bestrijding, hebben bericht ontvangen, van een delegatie der Neaderthalers, dat zij massaal NIET in hongerstaking zijn gegaan uit boosheid aangaande het valselijk oprukken der coniferen. Hongerstaking zou nml. uitsterven in de hand werken, wat geenzins de bedoeling is. (Bovendien is een beetje Neanderthaler erg dol op zowel witte kool als ‘Bauernkohl’) De onvrede omtrent het oprukken der verfoeilijke coniferen wordt echter bestraft met een verschijningsstaking, die reeds tamelijk lang stand houdt.

Reageer
gravatar

Ah, geweldig, dus alle VVD´ers gaan vanaf vandaag ongezuiverd “zoet” rijnwater drinken.
*toekomst zonder VVD voor zich ziet|

Reageer
gravatar

Aangezien de Wolken als voornaamste schuldigen zijn aan te wijzen, stel ik voor, om bij grote winkelketenen als HEMA & Blokker, de eierwekkers uit de schappen te halen en te vervangen door wolkenafkrabbers.

Reageer
gravatar

Ook zie ik niet in waarom seks met dieren voortaan alleen voor de betrokken méns strafbaar is. Er zijn toch 2 partijen in het spel betrokken? Wie opkomt voor dierenrechten ontkomt tevens niet aan de dierenplichten.

Reageer
gravatar

Ik vind die foto van die smeltende wok wel mooi.

Ik verwacht, dat de partij voor de dieren de VVD wel zal bijvallen. Al die kikkers die opgegeten worden door ooievaars, insecten die door zwaluwen en vleermuizen opgegeten worden, teken die ziektes verspreiden etc etc. Daar moet nodig een eind aan gemaakt worden, aan die moordpartijen.
Ik zie niet in waarom de daders niet gewoon opgepakt en berecht worden, dat kan met mensen toch ook.

Reageer
gravatar

Waarom de natuur niet er verantwoording roepen? Okapi’s zijn bijzonder goed aanspreekbaar en goed te corrigeren in hun gedrag. Voor verbaal minder begaafde elementen der natuur, zoals de welbekende vulkaan ligt de oplossing in de vorm van een grote kurk weer dichter voor de hand dan menigeen tot dusverre voor mogelijk hield.
Gaarne wil ik u eraan herinneren dat in dit stuk ten onrechte de regenwolken buiten beschouwing worden gelaten. Het water dat door hun toedoen nodeloos wordt verspild is te betitelen als zijnde ‘buitenproportioneel’. Het feit dat ik moet betalen voor mijn waterverbruik, dat slechts een fractie is van dat van een gemiddelde wolk, duidt op een fundamentele onrechtvaardigheid. Daar nog buiten gelaten dat de gemiddelde wolk, zeg maar ‘wolk met de pet’, slechts koud water vergiet, dat soms ook nog eens smerig saharazand bevat. Neen, wolken zijn de uitvreters van deze samenleving, en het is goed dat politiek Den Haag dit probleem nu eens bij de wortels aanpakt.

Reageer
gravatar

uhmm ik weet niet, maar is dat niet meten met twee maten? De natuur verspilt veel, maar ze doen ook veel goede dingen. Bijvoorbeeld het schoonmaken van veel afval door insecten enzo. Beetje eenzijdig dus, maar ik sluit niet uit dat per saldo de natuur misschien wel meer schuldig is dan de mens.

Ik blijf alleen met een vraagje zitten, welke politiek moet je daar precies op voeren. Lijkt me praktisch lastig om de natuur “ter verantwoording” te roepen o.i.d.

Reageer
gravatar

Dit verklaart het liberale gedachtengoed waarom liberalen graag zien dat ‘Jan met de pet’ de energie op moet brengen die zij graag willen verspillen.

Reageer
gravatar

Hear hear! Ik stel aanvullende uitstootquota voor vulkanen voor!

Reageer