SGP bepleit platte aarde

Van der Staaij: "Ook ik kies dan den pannenkoek"

Volgens SGP-Kamerlid Kees van der Staaij zijn kinderen al eeuwen het slachtoffer van de ‘pure indoctrinatie’ van een heidense gotspe die sinds Columbus over een platte aarde heerst. De illusie van een ronde aarde wordt als waarheid verkondigd terwijl zowel het Heilige Schrift als wetenschappers op één lijn zitten over een platte. Van der Staaij: “Onze kinderen moeten leren lezen en schrijven. Het is goed dat het vaak lukt, maar stuitend dat men dan deze fabels op het bord krijgt in plaats van heilig schriftuur.”

De ‘ronde aarde theorie’ is volgens Van der Staaij ook maar een theorie. De parlementariër stoort zich aan de eenzijdige berichtgeving die over de Nederlandse kinderen wordt uitgestort. “Het kan niet zo zijn dat een kleine sekte van ‘ronde aarde’ – wetenschappers het debat domineert. Sinds mensenheugenis worden onze kinderen voorgelogen en gehersenspoeld. Het belachelijke idee dat de aarde een bal zou zijn, die ons allemaal aantrekt als een soort reuzenmagneet, moet tegengesproken worden.”

De SGP laat zich onder andere inspireren door het internationaal toonaangevende gezelschap de Flat Earth Society. De FES beweert dat de aarde eruit ziet zoals in de papieren bosatlas en op de vlag van de Verenigde Naties: ‘plat en overzichtelijk’. Het gezelschap weet de oude boodschap toegankelijk te brengen. Ieder kind dat de aarde moet uitbeelden kiest toch eerder voor een pannenkoek dan een sinaasappel, zo laat de society weten. En als u moet kiezen tussen Hitler (ronde aarde) en de paus (plat), dan kiest u toch ook voor laatstgenoemde?

Naast deze populaire benadering verwijst de SGP in haar brochure En Hij zag dat het plat was naar de Bijbelteksten van Job (38:13) die door den Heere wordt toegesproken: “Hebt gij ooit in uw leven de morgen ontboden, de dageraad zijn plaats aangewezen, om de zomen der aarde aan te grijpen, zodat de goddelozen van haar worden afgeschud?” In Openbaring (7:1) spreekt men verder van de ‘vier hoeken der aarde’ en in Jesaja (11:12) van de ‘vier einden der aarde’. Met de wetenschappelijke bewijzen zegt de SGP later te komen, als ook de collega’s van de Flat Earth Society die op orde hebben.

Volgens Van der Staaij heeft een platte aarde tal van voordelen. “Stel dat PVV-collega Bosma géén gelijk heeft en de poolkappen toch smelten. Dan duikelt al het vrijgekomen overbodige water hupsakee van het randje en hoeven we ons over een stijgende zeespiegel geen zorgen meer te maken.” De miljarden die volgens het kabinet nodig zijn om Nederland ‘veilig’ te houden kunnen volgens de SGP’er dan ook veel beter besteed worden aan het herschrijven van de bestaande schoolboeken.

Desgevraagd verklaarde Van der Staaij aan meer zaken te twijfelen. “We leren onze kinderen de hoofdsteden van alle Zuid-Amerikaanse landen. Maar wie zegt mij dat dat continent bestaat? Allemaal indianenverhalen. Een groot complot.” Ook het bestaan van stekelvarkens, de Space Shuttle, bacteriën en de democratie wordt door Van der Staaij betwijfeld. “Al die dingen heb ik nog nooit van mijn leven in het echt gezien. Mensen zeggen dat ze bestaan. Ik heb daar mijn bedenkingen bij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van een Nederlandse partij als de SGP verwacht je toch een polderoplossing voor dit geschil. Op zijn minst een ronde platte aarde. Net zoals een pannenkoek. Dan is er tenminste maar 1 kant waar je er vanaf kan vallen en zijn het er geen 4 of 8 zoals de octanisten beweren.

Reageer
gravatar

Hallo ik ben er helemaal mee eens, dat de aarde plat is, er wordt alleen leugens aan de wereld vertelt en er wordt chaos gecreëerd aarmoede oorlogen gevoerd maar de waarheid omgedraaid we worden verder gehersenspoel we weten niet meer wat echt voedsel is we weten niet of water echt water is we zijn net proefkonijnen ga zo maar Door, de rijken der aarde mogen alles doen en zeggen wat ze willen en als kleine mensen moeten we we maar nemen zoals het ons vertelt wordt. Mensen slapen diep!!!! Love

Reageer
gravatar

Geheime expeditie 1993.
Een goede kennis van ons maakte deel uit van een geheime expeditie naar de ,,ice rim” op de Zuidpool. Na plm. vijf weken zwoegen door stormen, sneeuw en ijs, kwamen ze voor die enorme ijswal die de rand van de Platte Aarde begrenst. Een collega, Paul A., ging als eerste over die rand, natuurlijk goed geborgd aan een sterk touw dat zijn mannen vasthielden. Tot hun verbazing viel hij niet, maar wandelde door de sneeuw en ijsbrokken naar de andere kant! De rest van de expeditie volgde, en na een paar uur stonden ze op de onderkant van de Aarde. Nu werd het weer een paar weken ploeteren door sneeuw en ijs, maar allengs werd het klimaat aangenamer. Er groeide niets, alleen stenen en zand. Al die weken aten ze gevriesdroogd voedsel, en water was ook daar in de vorm van meertjes. Op een dag zei de navigator dat men nog maar een kleine halve kilometer van het middelpunt verwijderd was, en ze daar, op de onderkant van onze schotel, hun vlag konden planten. Na een poos lopen kwamen ze inderdaad op het middelpunt, en wilden hun vlaggepaal in de grond steken. Eén van de mannen riep iets, en wees naar de grond voor zijn voeten. Daar lag een grote tegel van een halve meter in het vierkant: Er waren al mensen vóór hen geweest! Ze lazen het opschrift op die tegel: ,,Humpton Earthenware – U.K.- Microwave and Dishwasher safe”.

gravatar

Mensen wat een ezels hier.
Zeker voor de eerste keer een stukje van De Spelt gelezen? Ik vrees voor de meeste reacties, dat hun schrijver het IQ van een zeeslak niet te boven komt.

Neem vooral letterlijk over wat de Spelt schrijft, dan heb je het dus NIET begrepen.

Voor degenen die het dus niet begrepen hebben, Van der Staai is echt niet achterlijk. hij is politicus van het jaar geweest, en dat word je echt niet zomaar. wat kennis betreft overstijgt hij menig politicus. roep geen poep.

Reageer
gravatar

christiaan ik nam het serieus had het gelezen op nuji. Heb zo deze site leren kennen. Maar neem me het zelf niet kwalijk . Ze verkondigen (SGP) de grootste onzin. Man maakt vrouw uit zijn rib, pratende slang bied appels aan, enz.

Reageer
gravatar

Een behoorlijke tijd, en daarom gaat ik ook in Therapie, kwam ik mijn bed niet meer uit – Nu krijg ik toch weer een relapse en twijfel nu sterk of ik mijn bureau weer moet verlaten voor de eetkamer. Als u niets meer van mij verneemt.. dan ben ik van de rand gedonderd..

Ik kwam het bed niet uit omdat ik geen enkele zekerheid had of die zich wel of niet aan het einde van de schijf bevond.
Het bed werd een heerlijk stukje veiligheid en dat wilde ik ook zo houden – de Therapie werd dan ook aan bed gegeven en na 2 weken intensief werken – voor mij was het eerst pure Godslastering – kwam ik voor het eerst in de badkamer – en dat was ook zeer nodig.

Om het kort te houden – het heeft me nog zes jaar gekost om in mijn eigen tuin te verwijlen zonder in een paniek reactie de eerste beste boom te beklimmen of me weer de verstoppen in mijn bed.

Nu staan mijn vorderingen dus kaars recht tegenover de mening die hier boven gesteld werd. Ik houd stand.. ik zal het aangaan.. weg satan.. foei..

We shall overcome..
We shall overcome..

De wereld is rond.. ik geloof.. ik geloof..

Reageer
gravatar

“En als u moet kiezen tussen Hitler (ronde aarde) en de paus (plat), dan kiest u toch ook voor laatstgenoemde?”

Anno 2010 weten we dat laatsgenoemde ook geen goede keuze is. Het moet dus toch die Taco zijn!

Reageer
gravatar

En dan nog moet ik bezwaar maken tegen de formulering 1,6 keer eerder. Dat moet immers zijn 1,6 keer zo vroeg of 0,6 keer eerder. In dit verband een groot verschil, zou ik zeggen.

En tweeds: negatief denken is nooit leuk, maar iemand belachelijk maken kan soms wel heel leuk zijn, dus dat is dan weer positief.

Reageer
gravatar

@D.F: Om maar even met het makkelijkste gedeelte te beginnen: hier heeft NIEMAND beweerd, dat de aarde niet rond zou zijn! Slechts dat de aarde idd rond is. Gelijk een panneNkoek, zo rond. Dat is 1

Jouw antwoord op mijn vraag is niet goed. Die zou opgaan, als de vraag was, wie het eerst precies halverwege zal zijn.
Jouw wedervraag is feitelijk niet méér, dan een herformulering van mijn reeds gestelde vraag. Eerst goed lezen, waarde kippenvriend!

Reageer
gravatar

@ Mark (art. 66)

Als je positief denkt dan sta je achter uitleg van Mark t.a.v. de bedoeling van Van der Staaij, die volgens mij de Bijbel heel goed kent.
En daaruit blijkt dat de aarde rond is.
Zie Mattheus 24/25 en Lukas 17: 31 t/m 34.

Als je negatief denkt, probeer je Van der Staaij belachelijk te maken.
Of maak je met dit laatste jezelf belachelijk ???

Reageer
gravatar

@ Bus Showfeur
Wellicht heb je wel antwoord op de vraag: als twee vliegtuigen vanaf dezelfde plek, in tegengestelde richting om die panneNkoek heen gaan vliegen, waarbij vliegtuig 1 met een snelheid van 500 kms/hr vliegt en vliegtuig 2 met een snelheid van 800 kms/hr. Hoeveel eerder zal vliegtuig 2 dan vliegtuig 1 tegenkomen, voordat vliegtuig 1 vliegtuig 2 tegenkomt? Dát vraag ik u af!

Het antwoord luidt: Natuurlijk vliegtuig 2 !
Dat is toch logisch. De formule is S2:S1 ofwel
800:500=1,6 x eerder.

Maar dat gaat niet altijd op….
Wedervraag:
Indien in hetzelfde voorbeeld vliegtuig 1 de snelheid heeft van 3 x de lichtsnelheid en vliegtuig 2 slechts 0,5 x de lichtsnelheid, wie ziet dan wie eerder?
Is dat de piloot van vliegtuig 1 of van vliegtuig 2 ?
En waarom?

Reageer
gravatar

Dhit dhoet mij dhenken aen dhat raadschel waermee wij onsch in vroegher tijdhen plachten te vermaecken:

Wat is het verschil tusschen een doodt vogheltje?
Zijn ene pootje isch eeven langh.

Reageer
gravatar

Nobelprijzen worden niet zo maar uitgedeeld. Daar moest je tot vorig jaar wel iets voor bereikt hebben.
Maar goed we kunnen een poging wagen en een formule opstellen waar geen Speld tussen te krijgen is.
Als twee objecten elkaar tegemoet komen moet toch uit te rekenen zijn wie het eerste bij elkaar is. Ingewikkelder dan twee mummies die elkaar benaderen kan het niet zijn.

Reageer
gravatar

@Bus Showfeur: Dat hangt er vanaf: vliegen ze nood-zuid en zuid-noord of juist oost-west en west-oost?
Zoals je weet: East is east and west is west and never the twain shall meet. Dus dat is duidelijke taal.
Maar of het noorden en het zuiden (of andersom natuurlijk) nou wel of niet dichter bij elkaar komen, is mij niet meer duidelijk.
Voor schuinvliegende vliegtuigen zijn de formules voorlopig nog te ingewikkeld. Voor die opgelost zijn zijn we nog wel enige Nobelprijzen verder, ben ik bang.

Reageer
gravatar

Ik snap die SGP niet. Als ze in de Tweede Kamer opnieuw Richard de Mos een half uur lang met een pelpinda bezig zien, dan moeten ze toch wel wat in de evolutie-theorie en “missing links” gaan zien.

Reageer
gravatar

@Roja: Hebben neushoorns dan tacoschelp-vormige lullen? Zowaar een nieuwe noviteit voor mij! (En hoe zit het met dat snelheidsprobleem, alsmede vraagstuk, dat ik aal eerder te berde bracht: waarbij vliegtuig 1 met een snelheid van 500 kms/hr vliegt en vliegtuig 2 met een snelheid van 800 kms/hr. in tegengestelde richting. Hoeveel eerder zal vliegtuig 2 dan vliegtuig 1 tegenkomen, voordat vliegtuig 1 vliegtuig 2 tegenkomt? Dát vraag ik u af!

Reageer
gravatar

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze aarde sterk gelijkt op een de lul van neushoorn. Tja, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.

Reageer
gravatar

“In Openbaring (7:1) spreekt men verder van de ‘vier hoeken der aarde’ en in Jesaja (11:12) van de ‘vier einden der aarde’ ”

Snapt ie dat boek wel … lolbroek

Het is misschien grappig bedoelt dit artikel, maar als dit echt is wat ie zegt word ik niet goed……

Reageer
gravatar

Noord, oost , zuid, west… Wetenschap… en de bijbel zegt, zover het westen van het oosten ligt, zover zal ik de zonden van je wegnemen, dit getuigd van een ronde wereld want als je richting het westen loopt, dan gaat het oosten verder van je vandaan, wanneer je ver genoeg het westen in loopt zou je weer in het oosten uitkomen waardoor het westen weer heel ver van je vandaan is.. tenminste.. als je het zo opvat… en daarna moet je aarde goed intrepeteren.. het einde van de aarde is begin van de zee

gravatar

@D.F: sorry, mijn beste, je gaat me er iets te gemakkelijk ‘gemakshalve’vanuit, dat er niet alleen voldoende brandstof aan boord zal zijn, maar óók, dat de hoogte gelijk zal blijven. Je kunt net zo makkelijk om een zwevende panneNkoek heenvliegen. Dat gebeurt zelfs dagelijks. Te weten: de panneNkoek, die Aarde heet.
Wellicht heb je wel antwoord op de vraag: als twee vliegtuigen vanaf dezelfde plek, in tegengestelde richting om die panneNkoek heen gaan vliegen, waarbij vliegtuig 1 met een snelheid van 500 kms/hr vliegt en vliegtuig 2 met een snelheid van 800 kms/hr. Hoeveel eerder zal vliegtuig 2 dan vliegtuig 1 tegenkomen, voordat vliegtuig 1 vliegtuig 2 tegenkomt? Dát vraag ik u af!

Reageer
gravatar

Het is heel eenvoudig.
Als een vliegtuig op dezelfde hoogte (10 km hoogte) rechtdoor (0 graden) blijft vliegen, we gaan er gemakshalve van uit dat het genoeg kerosine aan boord heeft of onderweg wordt bijgetankt, komt het uiteindelijk weer terug op het vertrekpunt.
Dat geldt zowel voor een vliegtuig vliegende in Horizontale richting (Oost West of vice versa) als in verticale richting (Noord Zuid of vice versa). Het maakt daarbij niet uit
vanaf welke plaats van de aarde het vliegtuig vertrekt.

Dat is genoeg bewijs van een bolvorm van de aarde (Hoewel enigszins afgeplat bij de polen).

n.b.: Heeft v d Staaij soms geen GPS systeem?
Tóch lijkt hij mij geen domme jongen. Ik zou graag eens met hem praten. Dan weet ik ook wat hij bedoelt.
Of wat de bedoeling is van deze stellingname…..

Reageer
gravatar

Niet op de hoogte van het karakter van deze site dacht ik tot halverwege dit artikel dat het een serieus stuk was, wat niet zo heel raar is.

De manier van redeneren is namelijk gelijk aan die van de gelovige medemensch, waarbij de realiteit ondergeschikt is aan dogma.
In tegenstelling tot de wetenschappelijke benadering, waarbij een veronderstelling juist wordt getoetst aan de realiteit.

*grasduint verder*

Reageer
gravatar

Leuk om te zien hoe serieus mensen reageren op dit soort onzin. Het ‘bewijst’ in ieder geval de waarheid van ‘de woorden van de heer van der Staaij’: mensen nemen dingen erg gemakkelijk over van anderen. Wat een indoctrine!

Reageer
gravatar

@Maarten: ik vind dat je vreemde stellingen verkondigt.
1) Hoe kan het dat de Middeleeuwse wetenschappers, dus in een tijd dat bij uitstek het ware geloof nog heerste in Europa, geloofden dat de aarde plat was als in de bijbel bedoeld wordt dat de aarde rond is?
2) Je kunt van protestanten zeggen wat je wilt, maar tekstvast zijn ze wel. Hoe kan de denktank van de SGP dan ongelijk hebben als ze beweren dat de aarde plat is volgens de bijbel? Zou jij de bijbel beter kennen dan het onderzoeksbureau van de SGP?
3) Enerzijds zeg je dat de wetenschap de feiten niet onbevooroordeeld bekijkt, anderzijds stel je dat de wetenschap gelijk heeft met de stelling dat de aarde bolvormig is.

Ik vind je standpunten niet erg duidelijk.

Reageer
gravatar

ahem, @elisa Isa is de afkorting voor het engelse Isaiah.
ik heb het rechtstreeks gekopieerd vanuit mijn digitale Bijbel sorry daarvoor. @Kees en anderen, ja “kloot” is een ander woord voor bal. en ballen zijn altijd rond, letterlijk, vraag maar aan Johan Cruijff. (of ga een keer klootschieten)
Bovendien is dit niet de enige tekst die spreekt over een ronde aarde. Kijk bijvoorbeeld eens naar Lukas 17:31 tm 34. waar wordt gesproken over een wereldwijde gelijktijdige gebeurtenis en wordt aangegeven dat het op de ene plek dag is en de andere plek nacht. Het is trouwens wel grappig, van Maya’s wordt aangenomen dat ze precies wisten hoe de aarde eruit zag maar van de Bijbel wordt dan weer gedacht dat die het niet zou weten. selectieve onwetendheid? en o ja, @edruiter, mondelinge overleveringen? doe nog eens wat geschiedenisles dan zal je misschien leren dat bij de vondst van de dodezee-rollen een nagenoeg complete boekrol van Jesaja werd gevonden van enkele honderden jaren voor Christus die nog precies gelijk was aan de Jesjaja die wij nu in de Bijbel hebben staan.

En nee, wetenschap kijkt niet per definitie onbevooroordeeld naar de feiten, maar interpreteert de feiten aan de hand van vooraf bekende feiten en aannames. En vanuit die werkwijze zijn er zowel voor evolutie als voor schepping vele argumenten aan te dragen, zoals ook wordt gedaan. alleen omdat jij van één van die twee geen kennis opdoet betekent nog niet dat het niet bestaat. maar goed “ignorance is a bliss” en dat heb jij je kennelijk op een grootse wijze meester gemaakt. maar, blijf lekker dromen en laat je vooral niet van de wijs brengen door enige vorm van kennis.

Reageer
gravatar

De aarde is bij bovenstaande hypothese het middelpunt van alles , de zon is het middelpunt van de aarde .
Het uitspansel der sterren is een gesofisticeerd ingekleedde ruimte in de binnenaarde die bezaait is met felle lichtbronnen( sterren) .

Reageer
gravatar

Het is onder topwetenschappers allang een publiek geheim dat de aarde inderdaad bol is ,echter wij leven met z’n allen aan de binnenzijde van e aarde , dus de binnenkant van de schil van de aarde die hol is . Dit verklaart gelijk een heleboel .

Reageer
gravatar

Leuk stukje, twee dingen zijn jammer:
1) Uit de reacties valt op te maken dat veel mensen niet weten wat satire is
2) Tevens uit de reacties blijkt dat er veel mensen het idee hebben dat er in de middeleeuwen gedacht werd dat de aarde plat was (http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Flat_Earth). Ook pre-columbus was bekend dat de aarde rond was, het commentaar op Columbus’ reis was niet dat hij van de aarde af zou vallen, maar dat het simpel weg te ver was naar India

Reageer
gravatar

@Maarten. De schrijver van het stuk kent wel degelijk de Bijbel. maar jij? Het boek Isa bestaat niet, maar je bedoelde Jesaja (Isa is de naam van Jezus in de soera’s van de Koran). In Jesaja 40:22 staat in de Statenvertaling (1637) ‘de kloot’, Moderne vertalingen schrijven ‘het rond’ of ‘de schijf’. In het Engels is de vertaling ‘circle’. Het Hebreeuwse woord wat voor de verwarring zorgt ‘hwg’ (stam) betekent ‘cirkel’ 0f çirkelvorming’en dus plat.

Reageer
gravatar

jij bent Vrouwachtig, dus een MAN… beetje raar vind je niet zelf??? je bent een Vierkant dus driehoekig. je bent een cirkel, dus Plat… oh je bent hexagonaal dus een bol… je bent Geelachtig dus Oranje, je bent Roodachtig dus blauwpaars.. jij hebt echt te veel paddestoelen gegeten van gods heerlijke bos.. Cirkelvormig.. de vorm van een cirkel.. de aarde heeft de vorm van een cirkel.. O … ROND dus..

gravatar

kijk het nieuws in de normale media wordt langzamerhand ook positief gemanipuleerd, dus speld is een welkome verademing, moeten we toch door de overheid voorgekauwde onzin kijken of lezen, dan maar totale onzin, dan valt er nog wat te lachen!

Reageer
gravatar

Ben ik de enige die de ironie snapt?

“We leren onze kinderen de hoofdsteden van alle Zuid-Amerikaanse landen. Maar wie zegt mij dat dat continent bestaat? Allemaal indianenverhalen. Een groot complot.” Ook het bestaan van stekelvarkens, de Space Shuttle, bacteriën en de democratie wordt door Van der Staaij betwijfeld. “Al die dingen heb ik nog nooit van mijn leven in het echt gezien. Mensen zeggen dat ze bestaan. Ik heb daar mijn bedenkingen bij.”

Van der Staaij probeert op een ironische wijze de westerse houding tov God belachelijk te maken. We willen pas geloven in God als we Hem met onze eigen ogen hebben gezien, daarentegen nemen we alles aan als waarheid wat ons verder verteld wordt: Wie zegt dat de aanslagen op 9-11 echt zijn gebeurd? Hoeveel van ons zijn daar daadwerkelijk bij geweest, hebben het met eigen ogen gezien? Met de mogelijkheden qua special effects tegenwoordig kunnen nieuwsbeelden ons van alles wijsmaken. Hoe kunnen we dan Fictie van Waarheid onderscheiden?

Echter alles wat het nieuws en de wetenschap ons vertelt slikken wij als zoete koek, terwijl we dat nooit met eigen ogen hebben aanschouwd, maar God verwerpen we als een verzinsel, terwijl er velen zijn die hebben getuigd over Zijn bestaan. (visioenen, wonderbaarlijke genezingen en andere wonderen)

Overigens ben ik van mening dat de Bijbel wel leert van een ronde aarde (Mattheus 24/25) (een is op het veld, ander ligt in bed)

“Als blijkt dat er iets uit de bijbel waar is zal de wetenschap dat direct accepteren. Dat is alleen nog nooit gebeurd. ”

Ik kan me een voorval herinneren, waarbij wetenschappers de Bijbel belachelijk maakten, omdat de Bijbel de haas een herkauwer noemde en het in die zin in de zelfde categorie schaarde als schapen, koeien etc. Terwijl ze bij nader onderzoek er achterkomen dat de haas toch echt een herkauwer is.

Reageer
gravatar

@Maarten: Ik mag toch aannemen dat de leden van de denktank van de SGP wel eens een bijbel van nabij hebben gezien. Of ze dit Heilig Boek goed begrepen hebben, is natuurlijk de vraag.
Ik vermoed dat de door jou aangehaalde tekst niet letterlijk opgevat moet worden. Immers: het is niet waarschijnlijk dat de aarde een van de kloten van god is. Meer aannemelijkis, dat hier bedoeld wordt dat god ons erg belangrijk vindt en goed zal beschermen en ons in zijn hand houdt.

Dat mensen uit apen geëvolueerd zouden zijn is natuurlijk wetenschappelijke flauwekul. Het is vrij duidelijk dat de meeste mensen schapen zijn. Naar zijn beeld en gelijkenis. Dat zien we immers dagelijks om ons heen.

Reageer
gravatar

De wetenschap zoekt per definitie onbevooroordeeld naar de waarheid. Als blijkt dat er iets uit de bijbel waar is zal de wetenschap dat direct accepteren. Dat is alleen nog nooit gebeurd. En voor de evolutie zijn argumenten, zelfs behoorlijk veel, voor de schepping niet een! Dat is alleen een gevoel van mensen die wetenschap niet begrijpen. Mensen die dit soort procedures niet begrijpen. Er zijn zoveel dingen niet intuitief maar wel wetenschappelijk bewezen. Nog los van het feit dat evolutie voor mensen die niet beinvloed zijn tijdens hun opvoeding wel intuitief is en stukken logischer!

Reageer
gravatar

Maarten, meen je dit echt? Ben je echt van mening dat kloot volledig synoniem is met rond, en dat dat in al die jaren van mondelingen overlevering in het hebreeuws nog klopt? Nog los van het feit dat alle christenen vanaf de romeinse tijd dit nog niet hebben opgemerkt, blijkbaar!

Het waren toch echt de christenen die Galilei veroordeelden vanwege zijn visie, niet de wetenschappers van toen!

Reageer
gravatar

Mijn beste maarten, welk 1 abjecte quatsch verneem ik daar uit monde van uw persoontje! De kloten die ik ken zijn helegaar niet rond! Eerder tacoschelpvormig! En Maarten, niet meteen gaan generaliseren, he! Die paar mensen die idd apen zijn geven een vertekend beeld van gansch de menschheid an sich!

Reageer
gravatar

Den kloot der aarde! Die houden we erin. Wat verschrikkelijk naar van de “wetenschappers” dat ze ons proberen wijs te maken dat we apen zijn. Het zijn zelf apen. En de Bijbel heeft gelijk, altijd.

Reageer
gravatar

Dit artikel is duidelijk verzonnen door iemand die nog nooit een Bijbel van dichtbij heeft gezien. Want in tegenstelling tot wat atheisten mensen willen doen geloven zegt de Bijbel juist (al ruim 3000 jaar lang) dat de aarde rond is.

Isa 40:22 Hij is het, Die daar zit boven den kloot der aarde, en derzelver inwoners zijn als sprinkhanen……

het waren de “wetenschappers” van de middeleeuwen die zeiden dat de aarde plat was, terwijl de Bijbel al lang zei dat de aarde rond was. de Bijbel heeft dus gelijk.
en zo is het ook in deze tijd, “wetenschappers” proberen mensen wijs te maken dat de alles uit niets spontaan is ontstaan en dat mensen apen zijn en de Bijbel zegt dat alles geschapen is. Ik vraag me af hoeveel jaar de mensen zich nog zullen laten misleiden voordat ze er weer achter komen dat de Bijbel nog steeds gelijk heeft.

Reageer
gravatar

Heedenogtend zag ik een grutter met een steekkar vol kaazen zyn etablissement betreeden. En toen wist ik het op eenen! Genen bol, genen pannenkoek, neen, d’Aarde heeft den vorm van enen reusagtigen Goudschen kaaze. Een pannenkoek is immers veel te dun. Op deeze manier zyn de werken des Heeren geheel verklaard. Niemand van d’Aarde ter helle storten en de vrugtbaren mynbouw is tog mogelyk.

Reageer
gravatar

@Hank Megens: Nee, vanuit de ruimte zie je de aarde niet als een bol, maar als een pannekoek. Daarom is hij wel rond, maar toch ook plat. Dat is toch logisch!

Reageer
gravatar

Interessant om alle reacties te lezen, vooral die gaan over het al dan niet bestaan van God. Niemand heeft ooit God gezien (staat zelfs letterlijk in de Bijbel, Joh.1:18), dus als we de redenering van Van der Staaij zouden volgen, bestaat die ook niet.

Alleen vraag ik me af: waarom draait niemand het om? Uiteraard is dit een fictief artikel, en is het belachelijk om te stellen dat iets niet kan bestaan omdat we het niet hebben gezien. Maar is het misschien niet net zo belachelijk om te stellen dat God niet bestaat omdat wij Hem nog nooit hebben gezien?

Reageer
gravatar

Het zijn gefotoshopte plaatjes die de NASA ons voorschotelt, maar ze zijn nooit op de maan geweest, want ze kunnen niet door de Van Allen Belts. Zoek maar eens op het Engelstalig internet naar Flat Earth, duizenden bewijzen. Rob Skiba is een goed begin.

gravatar

Natuurlijk is den aarde plat!
En om den simpele reden: Het staat zo geschreven in den heiligen schrift; de Bijbel. God wilt het zo, en zo zal het geschiede.

Er is geen enkel bewijs dat de aarde rond is. Hapklare nonsens van die schavuiten dat als ik Amerika passer ik weer uitkom in het Oosten.

Een schande voor ons volk dat dit nog steeds onderwezen wordt! Die hele losgeslagen moraal onder onze jeugd is hier zeker aan te danken! Ik kan me hier zo aan ergeren!

Ook dat Google Earth, een grote fop! Zo staat het toch helemaal niet in de Bosatlas? En wie was er nou eerder!

hahaha ik moet lachen om mn eigen redenering xD. Net alsof ik echt christen ben ^^. (nee dit ben ik niet en wat ik hierboven schreef verzin ik terplekke)

Reageer
gravatar

“Hoe kan het zijn, dat vanuit de ruimte, de aarde op een bol lijkt, nou plat zijn?? Als de aarde plat zou zijn, zou je dat van daar uit toch moeten zien” (5)

De aarde lijkt vanuit de ruimte helemaal niet op een bol. Ik zie op TV altijd een platte schijf van bovenaf bekeken. Is ook niet raar want ze gaan met die raket altijd recht omhoog.

Dat het een bol lijkt komt omdat je jezelf dat inbeeld.

Reageer
gravatar

ik snap wel dat dit artikel niet serieus bedoelt is en ze maken er ook wel ergens een fylosofisch punt mee. maar ik vind de SGP verder ronduit belachelijk.
belachelijk en laf, hoe ze met vrouwen omgaan.
ze zijn bang voor vrouwen, waarom zou je ze anders onderdrukken?

Reageer
gravatar

Aan de bijbelteksten te zien: zomen ,afschudden ,vier hoeken, kan het ook een schortje zijn. bij een aardbeving schudt God zijn of haar kruimels even weg,en een tsunami betekent een handwasje om alle vlekjes even weg te werken.Nadat ie in de oersoep heeft geroerd. Alleen nog even bewijs vinden.

Reageer
gravatar

Ik zou er zelfs aan toe willen voegen: Overigens ben ik van mening, dat Veenendaal – De (Vleesch)Klomp verwoest dient te worden! En, Waarde Melle, bedenk, dat waar onze Voorouders spraken over Aard-kloot, zij niet duidden op de vorm, edoch refereerden aan het gekloot, dat het oplevert om van de ene kant der Tacoschelp naar de andere te komen. Het schijnt zelfs te zijn voorgekomen, dat een zekere reiziger -naar verluidt G. Klapschans geheten- bij het ronden van de bovenste tacoschelp-rand naar beneden is gevallen agv de croquantheid der rand. Hij schijnt daarbij langs de gehele binnenkant der Schelp te zijn getuimeld en te pletter gestort op de onderrand, die vervolgens ook afbrak en met de arme -inmiddels overleden gijsbert het multiversum te zijn ingezweefd. Wat ik mij brom!

Reageer
gravatar

@Melle: Dit alles verdient enigerlei toelichting in een citaat rechtstreeks ontleend aan broeder ende reaguurder Bus Showfeur: Vlees is bij mij thuis slechts welkom indien wandelend op hoge hakken.

Reageer
gravatar

Steev,

hoe lovenswaardig uw vleesloze bestaan ook is, wat het in uw hersenen aanricht doet het ergste vermoeden. De aarde een tacoschelp? Quatsch, mijn beste. De aarde, niet voor niets door onze voorouders omschreven als aard’kloot’, is niets anders dan de grotere van twee testikels (de ander de maan zijnde), die tezamen met de zon en planeten het organische lichaam van ons zonnestelsel vormen. Aldus geschreven ende opgetekend den 23e oktober van het jaar 2008.

Reageer
gravatar

En wij zijn de bolletjes met een zweepstaartje om meer ruimtewezens te bevruchten. Intergalactische spermatozoën dus.

gravatar

Florian, mijn beste. Waart gij na Beijing nog 1 km verder gevlogen, dan had gij het kantelpunt des tacoschelps bereikt. Een redenering zoals gij deze thans nederzet snijdt evenmin hout als de eveneens abusievelijk orerende Kees van der Staaij. Gij hebt het eind van de wereld niet gezien, dus het bestaat niet? Quatsch! Zo naakt is de waarheid niet, mijn beste! Deze is gelijk een rund, een rund dat vetgemest wordt teneinde te dienen als gehakt voor de tacoschelp. Waarbij ik vermeld dat ik kies voor de vegagehaktvariant, daar mijn dagelijksch dieet gespeend is van kadavers. Also sprach Steev.

Reageer
gravatar

Dat hier de vergelijking met Hitler (rond) en de paus (plat) wordt getrokken, vind ik grofweg emotionele chantage! Omdat veel mensen van mening zijn (er is geen feitelijk bewijs voor) dat Hitler gek was, en dus slecht, en de paus heilig is, en goed, zijn wij dus net zo erg als hitler als we geloven in een ronde aarde? En maakt het ons een beter persoon als we de paus volgen en in een platte aarde geloven?

Is het geloof niet bedoeld om diepte en kleur aan je leven te geven? Of, want feitelijk gebeurt dat nu, is het een instrument om mensen te veroordelen en te bestempelen?

Zo hoor je niet mensen te willen overtuigen van je gelijk!

Voor degenen die het willen weten, ik geloof in een ronde aarde en in filosofie. Als argument wil ik aandragen dat het, gezien het feit dat ik van Amsterdam naar Washington heb gevlogen, en van Beijing naar San Fransisco, de zee niet stopt, er is dus geen einde van de wereld. Grapje: Door dit bericht lijkt het wel alsof ik via de rand van de wereld aan de schaduwkant ben beland.. wat een rare gedachten..!

Reageer
gravatar

Wat Geert in de 20e reactie al aangeeft is dat iedereen er serieus op ingaat en dat het wellicht te wijten is aan de vluchtigheid waarmee mensen artikelen lezen en snel reageren.
Met de laatste 2 reacties komen we denk ik in de buurt van wat onze beste man probeert duidelijk te maken. Het is een puur filosofische uitdaging om dit soort vragen te durven stellen. Die man aanvallen op zijn beweringen in dezen KAN ook getuigen van enige kortzichtigheid..

kudos voor steev totztov voor zijn reacties 🙂 koning !

Reageer
gravatar

Juist Bus, gij slaat den spijker zoals te doen gebruikelijk zo hard op de kop als de aarde tacovormig is. Voor een blinde zou er derhalve niets bestaan, daar hij niets ziet. Sterker nog, hij zou zelf niet eens bestaan! Ik daarentegen zie hem/haar wel, dus bestaat hij nu wel of niet? Kijk, en nu hoor je Van der Staaij niet. Als het puntje bij paaltje komt duikt hij onder in zijn Urkse stulpje met een Sjors en Sjimmie en een Ouwe Klare. Koning Vluchtgedrag.

Reageer
gravatar

Het komt mij wat naief over, te denken, dat wat je niet ziet, ook niet bestaat. Mijn buren bv, zie ik vaker niet, dan wel. Zij zouden dus maar heel af en toe bestaan. Het Groot Vliegend Spaghettimonster zou nimmer een ronde aarde accepteren, net zo min overigens als concurentie van Valse Goden, zoals Jawe, Wilders of Allah.

Reageer
gravatar

Als je dingen persoonlijk nooit gezien hebt, is het nog niet zo dat ze niet bestaan, waarschijnlijk heeft Van der Staaij God en Jesus ook nooit persoonlijk ontmoet, maar hier gaat hij er wel blindelings vanuit dat ze bestaan.

Reageer
gravatar

Ik snap de bezorgdheid van Van der Staaij niet. Weliswaar gaan er wat leugens in het rond, maar als je naar buiten kijkt, zie je dat die leugens het enige zijn dat rond is. Tenminste, als je enige intelligentie hebt. En dat heb ik, tenminste voldoende om een First Person Shooter te programmeren. Deze is heel goed verkocht, gaat uit van een platte aarde, en niemand heeft daar dan ook kritiek op gehad.

Reageer
gravatar

Ik kan me niet voorstellen dat iedereen die reageert alsof vd Staaij echt geïnterviewd is en die hem dus “citeert” dit echt gelooft. Dat is toch niet zo hè? Alsjeblieft …..?
Mocht dat wel zo zijn, dan is het tijd om wakker te worden. Het bewijst onze verregaande naïviteit. We geloven blijkbaar klakkeloos wat kranten, roddelbladen, magazins, websites, speld.nl schrijven en wat radio1 vertelt. Dat zien we als waarheid, want ‘het staat er toch’? Of: ‘radio1 is toch een serieuze zender’?
Ik houd van dit soort humorverhalen en zou er graag ‘net echt’ op ingaan, maar door de serieus overkomende reacties doe ik dat dus maar niet …..

Reageer
gravatar

En laten we het tweede voordeel van de platte/tacoschelpaarde niet uit het oog verliezen: Als het water van de smeltende poolkappen van de rand sijpelt dooft het tevens de hellevuren van de Onderwereld, welke zich onder de Aarde bevinden. Zo kunnen wij ons ons ganze leven overgeven aan drank, drugs en hoererij om vervolgens in een uitgedoofde hel in ons vuistje te lachen.

Reageer
gravatar

Ik kan me wel vinden in verdere uitleg van Van der Staaij. Mensen moeten wel open staan voor zaken waar ze niet bekend mee zijn en/of in aanraking zijn gekomen. De voorbeelden zijn schetsend bedoeld, neem ik maar aan. De opmerking van Linda (nr. 7) is erg sterk. Dat hij vertrouwd op de wetenschap die de bewijzen aan het verzamelen zijn is zeker tegenstrijdig met geloof.
Maar een spaceshuttle heb ik, en mensen in mijn kennissenkring, ook nog nooit gezien, laat staan dat we zeker weten dat hier vanuit foto’s zijn gemaakt van onze ronde aarde. Alles wat we denken te weten (al dan niet geloven) spreek de platte aarde tegen en daarom kan Van der Staaij wel eens gelijk hebben.

Reageer
gravatar

Ergens heeft die vd Staaij wel een punt, maar hij is wel erg onwetenschappelijk bezig. Want als je een bal naar voren gooit valt ie in een boogje. Dat kan dus alleen als de aarde hol is, zou hij plat zijn dan gaat de bal gewoon rechtdoor.

Reageer
gravatar

“Al die dingen heb ik nog nooit van mijn leven in het echt gezien. Mensen zeggen dat ze bestaan. Ik heb daar mijn bedenkingen bij.”

Da’s ‘n mooie. Hij heeft God en consorten ook nog nooit gezien. Dus die bestaan ook niet.

Reageer
gravatar

Lol, geef die man een camera een jaar de tijd om de rand van de wereld vastteleggen. Dan praten we wel verder.
Succes pik!

Reageer
gravatar

Mijn beste Henk,
Als jij toevallig één mens met gordelroos en een passie voor het verzamelen van Nieuw-Zeelandse postzegels ontmoet wil dat nog niet zeggen dat alle mensen zo zijn. Zo is het ook met planeten. Als je één of een paar ronde planeten ziet wil dat nog niet meteen zeggen dat ze allemaal zo zijn. Generaliseren noemen ze dat. Een kleine groep ronde planeten verpest het zo voor de rest.

Reageer
gravatar

Bobby zegt:

“Dat de aarde vanuit de ruimte gezien een bol lijkt, is ons inderdaad verteld en hebben we niet met eigen ogen gezien”

De meeste van ons hebben dat inderdaad niet gezien. Wat iedereen wel kan zien is dat andere planeten rond zijn. Ga eens naar een (amateur-)Astronoom en kijk naar de hemel.

Zou de aarde dan de uitzondering zijn?

Reageer
gravatar

Als Amerika volgens hem niet bestaat, waar zijn de aanslagen van 11 september dan gepleegd, wie heeft Irak en Afghanistan dan gebombardeerd, waar worden tv-fragmenten uit Amerika dan uitgezonden?

Reageer
gravatar

Een erg komisch geschreven artikel, en ook de reactie’s van Steev Totztov zijn hilarisch. Van de 19 reacties boven mij is ongeveer de helft in de veronderstelling dat het om een serieuze, gemeende tekst gaat. Toch een redelijk slechte score, maar misschien is dit mede te wijten aan de vluchtigheid waarmee de gemiddelde internetlezer zich door teksten heen werkt.

Ik heb zeker geen hoge pet op van de SGP, maar de vergissingen die ze in werkelijkheid maken zijn toch net iets minder achterlijk dan het hier beschrevene. Met de nadruk op “iets”, dat wel.

Reageer
gravatar

ik kan het niet geloven wat er nu weer wordt geschreven en beweerd door de orthodoxe gelovigen……..de hele wetenschap is dus een grote leugen…..fotos van ruimteschepen zeggen dus dat de aardekloot plat en vierkant is……..en dat de communicatiesateliten niet zouden werken bij een ronde of een peervormige aarde. Schande dat gelovige groeperingen blijven beweren dat als je wat anders zegt en wetenschappelijk bewezen is dat onze aarde rond is zij mogen zeggen op grond van deskundigheid van 2000 jaar of meer geleden. vraag is dan wel bestond er dan wel in die tijd een wetenschap. was de stortvloed waarbij iedereen in een ark werd geduwd, niet gewoon een zware storm op een groot meer in het midden oosten…..

adios van uit chili.

Reageer
gravatar

Dave, je schreef op 17 sept 2007: ‘Straks gaat de GSP nog zitten verkondigen, dat de zon om de aarde draait’. Maar dat klopt ook, lees Jozua 10: 12-13 er maar eens op na: ‘Zon, sta stil boven Gibeon,(…) En de zon stond stil’.

Reageer
gravatar

Zucht… van die protestanten die de Bijbel woord voor woord letterlijk nemen. De Joden hadden al door dat dat onzin was.

Doe niet ziek, doe katholiek.

Reageer
gravatar

Oh, dus hij heeft god met eigen ogen gezien? Interessant!

Het blijkt wel weer wat voor een malloten er in die partij zitten, en er zijn nog mensen die er op stemmen ook.

Reageer
gravatar

Je kan zeggen wat je wil, maar ergens heeft deze man een punt. Dave zegt: Hoe kan het zijn, dat vanuit de ruimte, de aarde op een bol lijkt, nou plat zijn??

Dat de aarde vanuit de ruimte gezien een bol lijkt, is ons inderdaad verteld en hebben we niet met eigen ogen gezien. Vanuit dat opzicht maakt hij in elk geval op een ludieke wijze duidelijk hoe volgzaam wij mensen zijn. Dat is dan ook de enige waarde die ik eraan hecht, want verder geloof ik lekker alles wat ze me vertellen en ik geloof dat Zuid Amerika wel bestaat!

Reageer
gravatar

God den Heere onderwerpt onze astronautische medemensch aan een vorm van gezichtsbedrog, wanneer deze de aarde vanuit zijn ruimteschip aanschouwt. Dit om onze trouw aan Hem op de proef te stellen. De astronaut aanschouwt Moeder Aarde als zijnde rond, edoch zij is in werkelijkheid plat, of beter gezegd: tacoschelpvormig.

Reageer
gravatar

Grappig hoe een (voor mij) overduidelijk verzonnen stukje tot zoveel serieuze reacties kan leiden.

Het is een parodie op de ontkenning van het bestaan van “Global Warming” van dhr. Bosma van de PVV (wordt ook genoemd in het stukje).

Uiteraard is zelfs de SGP niet in staat om iets dergelijks te geloven. De FES daarentegen bestaat wel echt en heeft verassend grappige verklaringen.

Reageer
gravatar

Ben (letterlijk en figuurlijk) met stomheid geslagen! In de laatste alinea van dit stukje spreekt Van der Staaij zichzelf beschamend tegen. Hij gelooft in een god die niemand ooit gezien heeft, maar heeft bij al het andere kennelijk wél de behoefte er met eigen ogen ‘bewijs’ van te zien…

………… i rest my case…

Reageer
gravatar

Oh ja. Volgens mij is Meneer van der staaij op een of andere manier, psychisch gehandicapt. Kom nou. Dat hij betwijfeld of dingen wel echt bestaan. De Spaceshuttle, Continent Amerika. Als ze hem een bijbel voorleggen, waarin draken en elven voorkomen, zou hij het geloven ook???

Reageer
gravatar

Hoe kan het zijn, dat vanuit de ruimte, de aarde op een bol lijkt, nou plat zijn?? Als de aarde plat zou zijn, zou je dat van daar uit toch moeten zien??? Een schijf waar alle continenten op liggen. Allemaal in de zon zijnde??? De mensen voor Columbus, wisten niet beter. Ze waren nooit de hele wereld rond gereisd. Door de kerk werd angst ingesproken over het einde van de aarde. Maar, als die er was, hoe wist de kerk het???
Straks gaat de GSP nog zitten verkondigen, dat de zon om de aarde draait.

Reageer
gravatar

Neen, gelovigen en ongelovigen. Gij zit er allen naast. De aarde heeft de vorm van een tacoschelp. Een platte en toch enigszins bolle planeet. De ideale tussenoplossing die als foefje op de slagroom ook nog de volledige waarheid bevat.

Reageer