Befje leidt tot Kamervragen

Winschotens drama zorgt voor grote politieke verontwaardiging

De families Starkema en El Abbadi woonden al vijf jaar zonder veel problemen naast elkaar in Winschoten. Hier kwam vorige week verandering in. Een vriendelijk verzoek van Femmetje Starkema werd door haar buren genegeerd. Befje, de kat van de Starkema’s, dreigt het slachtoffer te worden van dit gebrek aan gemeenschapszin. De Nederlandse politiek is inmiddels in actie gekomen.

Femmetje Starkema is huisvrouw en hoofd van de plaatselijke braderievereniging. Met trillende stem doet zij haar relaas: “In de herfst gaan wij elk jaar een week naar familie in Engeland. Een half jaar geleden hebben we Befje in huis gehaald. Een lief zwart katje met een witte bef. Maar hij mag niet mee naar Engeland. Het zou dan makkelijk zijn als iemand van de Abbadi’s in de herfstvakantie eventjes de kattenbak verschoont en nieuwe brokjes in het voederbakje doet. Ik heb het ze heel vriendelijk gevraagd, maar ze wilden het niet doen.” Buurman Faroek El Abbadi komt inderdaad kortaf en onvriendelijk uit de hoek, als wij hem hierover aan de tand voelen. Hij deelt ons mee: “Wij hebben het al druk genoeg, meneer. Het verbaast me dat hier pers op af komt. Goedendag.”

Kamervragen zijn in voorbereiding. Een gelegenheidscoalitie van CDA, VVD, TON en PVV wil wetten invoeren die dit wangedrag onmogelijk maken. “Dit soort lieden zetten de bijl aan de wortel van de samenleving”, aldus Rita Verdonk. “En daarom moeten we alle gedragsregels die we in dit land hebben onmiddellijk vastleggen in een wet.” CDA-Kamerlid Sybrand Hiersma Boma licht graag toe wat er in de nieuwe wet moet komen te staan. “Het is tijd voor actie. Alle beschaafde omgangsvormen moeten we wettelijk verplicht stellen. Als iemand zich daar dan niet aan houdt, kan de politie daartegen optreden.” Femmetje Starkema hoopt dat het helpt. “Ik denk dat wij niet de enige zijn met dit soort problemen. Je moet op je buren kunnen rekenen in Nederland. En allochtoonse mensen weten niet altijd hoe het hoort. Daarom moeten er goede regels komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Uit dit soort van nieuwsgeving blijkt dat u (als De/Speld) uw bestaansrecht met terugwerkende kracht verloren hebt !!!
Flipper

Reageer
gravatar

is dit niet een beetje te ver gezocht om je buren te verplichten op jou huisdier te passen. Wie heeft dat beest in huis gehaald niet de buren toch. Doe je dat ook met je kinderen dan als jij weg wil dat een ander verplicht word er op te passen. Dit heeft niks met allochtonen te maken dit heeft met je eigen gedrag te maken. Draai het eens om zou jij verplicht op een ander zijn dier willen passen. Nou ik niet en ik ben geen allochtoon.

Reageer
gravatar

Laten we met z’n allen alsjeblieft geen mogelijkheid onbenut laten om zo belachelijk mogelijk over te komen.

1e: Het is als buur niet verplicht om voor katten van een ander te zorgen. Die mensen hebben het volste recht om dit te weigeren.
2e Het is ronduit bespottelijk, dat hiervoor de krant is ingeschakeld. Ik geef in dit geval dhr El Abbadi groot gelijk. Op dit moment is gewoon niets te laag in het kader van “allochtoontje pesten”.
3e Dat dit zelfs tot kamervragen heeft geleid, daar zakt m’n broek van af. Dat is van zo’n totale onbenulligheid, daar maak ik zelfs geen woorden meer aan vuil.

Mijn advies aan familie Starkema: Koop een hele grote bos bloemen voor fam El Abbadi, met welgemeende excuses.
Ga naar andere buren of kennissen, die jullie hoop ik nog hebben. (ik kan het me onder de omstandigheden bijna niet voorstellen), die op de kat willen passen. Denk de volgende keer beter na over waar je mee naar de krant rent.

In het algemeen wil ik nog kwijt: SCHAAM JE NEDERLAND!!!

Reageer
gravatar

De naam van het dier vind ik beneden alle peil. De familie El Abbadi heeft groot gelijk als ze niet willen zorgen voor een dier dat een naam draagt dat de normvervaging dermate belichaamt. Nederland: reageert uw seksuele frustratie niet af op de naamgeving van en onschuldige kat.

Reageer
gravatar

Tja………
Gaan we straks met ons allen onze buren, met de wet in de hand en de rechter aan onze zijde verplichten om Oma, onze Huisspin, Tekkel, Salamanders, 2000 kippen of ……….. te verzorgenwanneer wij er geen tijd voor willen hebben?

Femmetje moest zich heel diep schamen, en zich eens af vragen, wat goede buren zijn wel voor elkaar betekenen kan.

Reageer
gravatar

Dem, en ik denken dat het over een advocaat zou gaan, blijkt een kat de steen des aanstoots.

Reageer
gravatar

Maar is het tegenwoordig ook niet heel gewoon en geaccepteerd dat allochtoonse mensen het druk hebben?
Die kat kan wel een weekje bij mij trouwens, ik heb nog twee van die beesten die de hele dag hun vlooien uitbroeden en ik heb niks te doen.

Reageer
gravatar

schandalig! wij hebben begin dit jaar een zelfde geval meegemaakt met onze lieve siamees Poekie. wij gingen 3 weken op retraite in Israel, hebben nog een briefje (met sleutel) bij onze indonesische buren in de bus gedaan met het verzoek hem elke dag wat restjes rijstschotel met vis te brengen (onze Poekie is vegeatarier). komen we terug, arme Poekie broodmager en zijn achterpootjes waren al stijf (uitdroging denk ik, want hij had ook geen water meer, wij dachten, dat doen onze buren wel. nou daar kun je ook van op aan zeg, die indo’s. getverderrie). wij hebben direct aangifte gedaan. de zaak komt volgende maand voor en onze advocaat zegt goede hoop te hebben dat wij in het gelijk gesteld worden, desnoods in hoger beroep!
Wat wij overigens ook verdacht vinden, is dat onze surroundset met HDbreedbeeld in die zelfde periode verdwenen is. zonder sporen van inbraak. zouden onze buren soms iemand getipt hebben dat wij op vakantie waren? heeft iemand een suggestie of tip? we zijn erg verdrietig

Reageer
gravatar

@Trudy & Henk: Ik vind jullie verhaal toch wel behoorlijk rammelen.
3 weken retraite in Israel? Afgaande op de lokale kromspraak daar, zijn jullie naar een trainingskamp geweest.
rijstschotel met vis voor een vegetarische poes? Menselijke vegetariërs eten geen vis, dus dat zal bij feline vegetariërs ook zo zijn.
Een verhaal met zulke duidelijke rammels is natuurlijk niet geloofwaardig. Hebben jullie eigenlijk wel Indonesische buren, of zijn die ook verzonnen?
Het zou me niks verbazen als jullie gewoon in Volendam wonen en dat jullie buren Edammers zijn.
Heel onfris en verdacht allemaal.

Reageer
gravatar

dit is gewoon te achterlijk voor woorden, als mensen ervoor kiezen om op vakantie te gaan dan moeten ze ook voor hun fucking dieren zorgen en niet aan andere mensen over laten, alleen omdat het toevallig allochtone buren blijken te zijn is het opeens een probleem.
ik vind het zowiezo belachelijk dat je verplicht voor ander mans dieren moet zorgen . dit gaat me echt te ver hoor
waar gaan we heen met dit land???

Reageer