Lieve kleine eendjes gered van wisse dood

Heldhaftig optreden minister-president voorkomt drama

Minister-president Jan-Peter Balkenende heeft van zich doen spreken door een wel zeer heldhaftige actie. Ten overstaan van de verzamelde Nederlandse pers wist hij te voorkomen dat elf kleine eendjes ruw werden verpletterd. Hiermee heeft onze regeringsleider in binnen- en buitenland veel respect verworven.

Net toen Balkenende wilde beginnen aan een speech voor een gezelschap van Nederlandse veteranen, kwam staatssecretaris van defensie Jack de Vries aanrijden. Deze was in een file terechtgekomen en daardoor te laat op de bijeenkomst. Met een flinke vaart stuurde De Vries zijn dienstauto de hoek om, waarbij hij een moedereend met haar kroost zo maar over het hoofd zag. Balkenende aarzelde geen moment, verliet het spreekgestoelte, wierp zich voor de auto en dwong de staatssecretaris tot stoppen. Pas toen deze uitstapte, zag hij de grote fout die hij bijna begaan had.

Deze daad van de minister-president past in een nieuwe trend van daadkrachtige regeringsleiders. De Franse president Nicolas Sarkozy wist eerder Ingrid Betancourt uit de handen van haar Colombiaanse gijzelnemers te bevrijden. En vorige week nog schakelde Poetin, de sterke man van Rusland, een tijger uit. Met een verdovingsgeweer wist hij het dier, ontsnapt tijdens een herintroductieproject, te stoppen.

Boze tongen in het Haagse insinueren ondertussen dat de hele actie in scène gezet is. De kleine eendjes, zeldzaam in deze tijd van het jaar, zouden afkomstig zijn van een kinderboerderij om de hoek. Balkenende en zijn voormalig rechterhand De Vries zouden een toneelstukje hebben opgevoerd. Desgevraagd ontkent de staatssecretaris met klem. “Zie ik er soms uit als een spindoctor?” sprak De Vries opgewekt, en vervolgde: “Hiermee laat het CDA zijn diervriendelijke kant zien. Geen geblaat over muskusratten of halsbandparkieten, maar daadkrachtig optreden waar dat nodig is. Typisch Balkenende.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heerlijk om te lezen juist door de vol zinnen.
Aan de excelente schrijver. Sommige mensen snappen niet wat de draak steken met inhoud. Ga zo door ik lig in een deuk heeerlijk!
hoe serieuzer gebracht de bullshit hoe heerlijker het genot
Oh i love it!
bath me in your bullshit !

Reageer
gravatar

het enige jammere aan nederlandse weblogs is de onvermijdelijke horde keukentafel intelectuelen die niet in staat schijnen te zijn normaal nederlands te prediken. het is alsof het overmatig gebruik van stijlvormen en “klassieke” literaire kunstjes op het internet een onvrede over de schrijvers ware leven moet verhullen.

mooi he zulke zinnen. wat ik bedoel is, jongens kap eens met het proberen een literatuurprijs te halen met je posts op een weblog het is ontzettend vervelend en eerlijk gezegd behoorlijk sneu.

Reageer
gravatar

Sapristi! Me dunkt, het gaat nog verder: kijk toch eens even Moeder Eend aan. Het was mij direct zonneklaar. Zij zit in hetzelfde complot. Het betreft hier een uitgetreden nonnen-eend. Nog uit de vergane KVP-tijd.
Als politiek geïnteresseerde waarnemer, vrees ik, dat de uiteindelijke bedoeling tweeledig is, te weten:
– Enerzijds het diervriendelijk imago der christendemocraten danig oppoetsen
– Anderzijds de bedreigende populaire positie van de vice-premier, André Rouvoet aan het wankelen krijgen. Als Minister van Jeugd en Gezin kan hij zulk een laffe daad, waarbij een “liefhebbende Moeder” heur pullen op zulk een onterende wijze in leevensgevaar brengt niet over zijn kant laten gaan. Het is NU de tijd voor het CDA om een kabinetscrisis te veroorzaken, waarbij de Zwarte Piet (overigens een spel, dat ook en vooral gespeeld wordt door jeugd in gezinsverband) aan de CU zal kunnen worden toegespeeld. Rouvoet, let op uw Zaak!

Reageer