Nationale Rosédagen van start

Zomerse Amsterdam-editie moet festival van ondergang redden

In het Martin Luther Kingpark is bij de opening van de Nationale Rosédagen een nieuw record gevestigd: maar liefst 13.000 flessen werden door de circa 5.000 bezoekers onder gemoedelijk gekeuvel gekelderd. Het Productschap Wijn, dat het programma ieder jaar organiseert, spreekt van “een absolute topdag die het evenement kan redden.” De Rosétour kent ook een aantal nevenvestigingen in Rotterdam, Utrecht en Den Haag, maar Amsterdam is het onbetwiste hoogtepunt. Rotterdam en Den Haag waren dit jaar aanzienlijk minder succesvol. “Maar wie drinkt er dan ook een glaasje in de regen?”, aldus woordvoerder Leen Gerdmans die blij is met de zonnige editie in Amsterdam. “Je merkt dat de mensen echt toe zijn aan een fris glaasje in begin augustus.”

Om het evenement nog aantrekkelijker te maken, hebben de organisatoren de laatste jaren ook steeds meer evenementen georganiseerd om ook de minder fervente rosédrinker aan te trekken. Zo kan de bezoeker tijdens het drinken genieten van een mopje muziek, een leuke cabaretier of een stukje doldwaas theater. “Het biedt toch een leuke afwisseling op zo’n avond” aldus zangeres Ellen ten Damme, die optreedt als ambassadrice van het Productschap. “Maar uiteindelijk gaat het toch om het glaasje. Proost!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *