Populariteit Ugandese vleermuisgrotten gekelderd

Vakantiebestemming Zakt Uit Reis-Top 10

Sinds een Nederlandse toeriste is overleden aan de gevolgen van een bezoek aan een vleermuisgrot in Uganda is de bezienswaardigheid ernstig in populariteit gedaald, zo meldt reisorganisatie ANVR.

Het was goed schrikken voor de vier gezinsleden van familie De Jager uit Purmerend, toen zij hoorden dat een vrouw in het academisch ziekenhuis te Leiden was bezweken aan de gevolgen van het Marburgvirus. Vooral zoon Jeffrey wilde al jaren naar de toeristische trekpleister. “Het leek ons leuk met de kinderen naar de grotten daar in Uganda te gaan,” aldus vader Hein, “daar zien we nu toch maar vanaf.”

Woordvoerder Mirjam Dresmé van reisorganisatie ANVR bevestigt dat het aantal boekingen naar vleermuisgrotten in Uganda sterk is teruggelopen. “Normaal loopt het, zeker in de deze tijd van het jaar, storm in die richting. Nu blijft het angstvallig stil, en is de locatie zelfs weggezakt uit de vakantie-top 10, nog achter de all-in arrangementen in Oost-Timor.”

Inmiddels begint ook de Nederlandse middenstand de nadelen te ondervinden van de negatieve berichtgeving. Batcave Weddings, een bureau in Amsterdam Zuidoost dat zich heeft gespecialiseerd in bruiloften in de spelonken in het Maramagambowoud, ziet de zaken somber in. “Je ziet plotseling dat mensen bang zijn tijdens de ceremonie gebeten te worden, of beniesd. Jammer, want de romantiek van trouwen in een Ugandese vleermuisgrot is onovertroffen. Heel knus.”

Gelukkig, zo verzekert de ANVR, zijn er voor mensen die de Ugandese vleermuisgrotten voorlopig liever links laten liggen voldoende alternatieven:”Er zijn genoeg last minutes naar Alanya, Chersonissos, de Algarven, noem maar op. En nog een stukje goedkoper om te komen ook!”

En de gezinsleden van familie De Jager? Die weten het zo net nog niet. “Als Uganda als reisdoel wegvalt, wat blijft er dan nog helemaal over?” verzucht moeder Hannie. “Wordt het toch weer de camping in Knokke, zoals de afgelopen vijftien jaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad behalve naar Uganda kun je ook naar Knokke. Dat is ook nog beter voor de CO2, als de familie niet teveel uien eet.

Reageer