Prostituees Wallen in staking

Paniek breekt uit onder ambtenaren

De Speld Exclusief – Vakbond De Rode Draad overweegt een staking onder prostituees te organiseren in protest tegen Plan 1012 van de gemeente Amsterdam. Dat zou een medewerker gisteren aan schrijfster Heleen van Rooyen hebben gelekt. Plan 1012 behelst een uitvoerige sanering van het aantal ramen op de Wallen, waarbij het aantal bordelen tot een kwart moet worden teruggebracht.
De mogelijke staking zal plaatsvinden tijdens de Britse zomervakantie, wanneer de bordelen hun recordaantal bezoekers per jaar kennen. De invulling van de staking zal variëren van bordeel tot bordeel. Enkele bordelen sluiten voor een hele avond hun ramen. Andere zeggen de hoofdtaken neer te leggen, maar nog wel bereikbaar te zijn voor “hand en spandiensten”.

Een derde categorie bordelen zal alleen een specifieke staking afkondigen tegen ambtenaren. Legitimatie zal niet gevraagd worden om dit onderscheid te kunnen maken, daar de prostituees hun vaste bezoekers uit het aanpalende stadhuis goed claimen te kennen. “Ze hebben vaak een aktentas, komen altijd tussen 9 en 5, pakken hun spullen al zo gauw de klok naar 16.30 neigt, en willen een bonnetje voor declaratie”, aldus een anonieme prostituee.

Op de anonieme prostitutie-vergelijkingssite Hookers.nl is de paniek onder bezoekende ambtenaren toegeslagen. ‘Ambtenaartje007’ spreekt van “regelrechte chantage daar waar het pijn doet”, ‘Aktenzakje’ meldt “nog nooit zo bij de ballen te zijn gepakt.” Een veelgehoorde klacht is dat nu met wethouder Oudkerk de belangrijkste belangenbehartiging is weggevallen, de prostituees ineens dit soort acties aandurven.

Ook de NV Zeedijk, eigenaar van vele horecapanden in de buurt, weet de timing van de staking niet te waarderen. “Als Britse vrijgezellenfeesten en voetbalteams hun energie daar niet meer kwijt kunnen, kunnen wij onze borst nat maken in plaats van de prostituees.” De NV Zeedijk overweegt gratis cannabisverstrekking om eventuele dronken Britten weer tot bedaren te brengen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Las laatst in de Staats & Buurtkrant dat Oudkerk Burgemeester van Amsterdam wil worden maar ik weet eigenlijk niet of hij bedoelde Nachtburgemeester. Dat lijkt mij waarschijnlijker bij nader inzien of heb ik dat fout?

Reageer