Bert Verhagens CV ‘behoorlijk aangezet’

“Proactief? Ja, als iemand anders een rondje geeft misschien”

Rotterdammer Bert Verhagen vermeldt in zijn curriculum vitae tal van positieve kwalificaties. Zo zou hij een ‘positieve teamplayer’ zijn met een ‘goalgettersmentaliteit’. Speld.nl deed navraag in Berts sociale omgeving en plaatst kanttekeningen.

Het feit dat de term ‘proactief’ meermaals terugkomt in het document, leidt tot onbegrip bij kroegmaten Barend Verwoerd en Barry Steenhuis. “Proactief? Ja, als iemand anders een rondje geeft misschien,” aldus Verwoerd. “Tot nu toe zijn het steeds Barry en Barend die de drank betalen. Je moet Bert echt vragen of ‘ie even bier gaat halen.” Dit wordt beaamd door Steenhuis, die er nog aan toevoegt: “Het is een krent. Maar ja, we kennen elkaar al vanaf de basisschool.”

Rudy Markens kent Verhagen nog van de periode dat ze samen bij een filiaal van de Belcompany in Zwijndrecht werkten. Markens was bedrijfsleider, Verhagen medewerker verkoop. Markens citeert het CV: “Een echte professional. Zo omschrijft men mij wel. Altijd op de juiste tijd op de juiste plek.” en trekt vervolgens de wenkbrauwen op. “Zo lust ik er nog wel eentje. Elke maandag kon ik in mijn eentje de zaak open gooien om elf uur. Dan lag meneer nog in zijn bed te rotten.”

Na enig speurwerk wist Speld.nl ook contact te leggen met Marissa van den Brink, Verhagens ex-vriendin. In het gesprek dat we met haar hadden, liet ze weinig heel van zijn veronderstelde ‘goalgettersmentaliteit’. Van den Brink: “Hij schrijft dat hij een initiatiefrijke doorzetter is die een klik weet te realiseren op meerdere niveaus. Nooit wat van gemerkt.”

Van den Brink vervolgt: “Ik vond het meer een saaie bankzitter, eigenlijk. Hij is wat te dik, en nam zich een jaar geleden voor om te gaan hollen in het park. Nooit wat van gekomen.” In november vorig jaar besloot Van den Brink om de relatie te verbreken. Ze had even behoefte aan tijd voor zichzelf, zegt ze. “En sindsdien heeft hij niet meer gebeld. Het had niet gehoeven. Als hij maar wat meer initiatief had genomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *