Zuid-Holland pleit voor boerkiniplicht aan stranden

Van Aartsen verheugt zich op kleurenpalet aan kust

De provincie Zuid-Holland haakt in op de landelijke hype rondom de boerkini. De provincie overweegt alle strandgangers in haar provincie te verplichten een boerkini te dragen. Aanleiding tot deze maatregel is de stijgende onrust over de groeiende kwallenpopulatie voor de kust. De boerkini biedt een uitstekende bescherming tegen kwallenbeten. Daarnaast zijn de opvallende kleuren een uitkomst voor slechtziende strandwachten.

De Zuid-Hollandse reddingsbrigades juichen de boerkiniplicht toe. ‘We komen handen tekort om de vele kwallenbeten van de badgasten te behandelen’, zegt woordvoerder Mees Andijk. “Dat komt niet alleen door een toename van het aantal slachtoffers, ook kampen wij al enige tijd met een gigantisch personeelstekort.” Zonder series als Baywatch is het beroep van strandwacht verre van populair. Andijk is blij dat door de invoering van de boerkini de behandeling van de kwallenbeet uit het overvolle takenpakket van de strandwachten zal verdwijnen. “Wij kunnen ons weer richten op het echte werk: het redden van zwemmers in nood. Dankzij de vaak felgekleurde boerkini’s wordt het ook nog eens eenvoudiger de boel in de gaten te houden.”

Jozias van Aartsen, onlangs voorgedragen als burgemeester van Den Haag, is minstens zo enthousiast over het voorstel. “Waar Zwolle een stap achteruit doet, zetten wij in ons stadsdeel Scheveningen graag een stap voorwaarts in de vaart der volkeren. Wij hebben relatief veel inwoners die graag een boerkini zouden dragen, maar zich snel bekeken voelen. Wanneer wij ons allen in Boerkini tonen is dat probleem alvast van de baan. Daarnaast verheug ik me enorm op het ongetwijfeld fantastische kleurenpalet dat de Scheveningse kust zal sieren op een mooie zomerdag”.

De provincie start binnen afzienbare tijd met een reclamecampagne die het strandpubliek bekend moet maken met de nieuwe regeling voordat het strandseizoen aanvangt. Met de slogan ‘Ik zwem veilig, of ik zwem niet’ wordt treffend de ernst van de situatie weergegeven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bestaan er al boerkini’s voor mannen? Ik hoop niet dat je daarin voor lul staat net zoals bijv. balletdansers in hun vreemde outfit. En voorts de vraag of boerkini’s verkrijgbaar zijn in de kleur oranje (met het oog op de EK deze zomer).

Reageer