Gemeente wil imago Sloterdijk opvijzelen

Na Wallen ook Sloterdijk op de schop

Nadat de gemeente Amsterdam door het uitkopen van ramenbaas Charles Geerts een einde denkt te hebben gemaakt aan het slechte imago van de Wallen heeft de gemeente nieuwe plannen gelanceerd om andere stadsdelen een nieuw aangezicht te geven. Nu de uitvoering van de wallenvisie “Plan 1012” onderweg is plant de gemeente om andere stadsdelen te ontdoen van een slechte naam. Vandaag werd in de stationsrestauratie van Amsterdam Sloterdijk Plan 1046 gelanceerd om de omgeving van het station op te knappen.

Verantwoordelijk wethouder Lodewijk Asscher: “Het stadsdeel staat in internationale planologenkringen bekend als een mislukking. De voornaamste bedrijvigheid vindt plaats tussen negen en vijf uur, daarna is het stil en is er veel ruimte voor criminaliteit. Ook de problematiek rondom de tippelzone aan de Theemsweg deed de buurt geen goed. Het totale gebrek aan woningen leidt tot ontbrekende sociale controle en cohesie”.

Om te beginnen wil de gemeente af van de hoofdkantoren van De Telegraaf, de Belastingdienst en het GVB. “De Telegraaf wordt teveel geassocieerd met platte journalistiek, rechtse vooroordelen en een fout verleden in de Tweede Wereldoorlog. De Belastingdienst en het GVB hebben een traag en slecht imago. Dit past niet in een buurt die vooruit wil. Wij willen, gezien de verhoudingen in de gemeenteraad (20 zetels PvdA, 7 GroenLinks t.o. 18 anderen – red.) daar nu leuke linkse huisjes bouwen voor de grootste groep Amsterdammers, leuke linkse mensen. En in gelul kun je tenslotte niet wonen.” Of er met de verbanning van de hoofdkantoren uit de stad niet veel werkgelegenheid verdwijnt, reageert Asscher laconiek. “Weet u hoeveel forensen wij per dag naar Amsterdam krijgen? Amsterdammers kunnen ook eens hun blik verleggen en eens de andere kant op willen rijden. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden.”

Het plan 1046 voorziet tevens in een drive-in disco, een lasergameruimte, een kindercrèche, een paintballterrein en een grand cafe. “Met nieuwe activiteiten willen we nieuwe, vooral jonge mensen trekken.” Ook Asscher zelf zou er wel willen wonen: “Momenteel heb ik nog een afbetaling aan mijn grachtenpand. Als visitekaartje naar deze nieuwe ‘frontier’ van de stad trachten wij momenteel één van de prinsen van Oranje daar een pioniersfunctie te laten vervullen door hem de eerste woning in het Telegraafgebouw aan te bieden, een stadspaleis nieuwe stijl met goede verbindingen en veel parkeerruimte.”

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten de kans klein te achten dat een van de prinsen daar gaat wonen. “Uit de erfenis van Prins Bernhard komen nog steeds nieuwe panden naar voren die in het bezit bleken te zijn van de prins of zijn alter ego Victor Baarn. De prinsen hebben, hoewel fervent Telegraaflezers, prioriteit bij het bewonen van deze panden gezien de emotionele binding hiermee”.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is nu weer typisch grootstedelijk wanbeleid! Mijn tante truus woonde in SLoterdijk! Een gezellig dorpje! Een tijdje terug wilde ik haar bezoeken! Niet alleen tante truus was verdwenen maar ook het hele dorp. Zo ging het ook met ome tinus uit osdorp tante wijntje uit duivendrecht. En tante tiny uit diemen! Waarom gaat amsterdam investeren in niet meer bestaande dorpen?

Reageer
gravatar

Als spijtoptant wilde ik terugkeren van boerengat naar Amsterdam! Het liefst naar het quakerseiland bij het surinameplein, sloterdijk leek mij ook wel wat 2 leuke dorpjes in de stad! Duivendrecht de bakker verkocht duivenkaters zoete broden in de vorm van een scheenbeen met kuit! Ik belandde in vreeswijk nu opgeslokt in nieuwegein! Zal ik dan nu maar naar Sloten friesland gaan wie weet met ruilverkaveling?