Nijholt mikt op Afonso Alves voor versterking Stormvogels/Telstar

Trainer wil Braziliaan bevrijden uit ‘de stugge Friese berenklem’

Wie Nijholt zegt, zegt avontuur, groot denken en wars van conventies. De voetbalmeester van Stormvogels/Telstar, die eerder bewondering afdwong door aan te blijven in moeilijke tijden en door zich op te werpen als potentiële opvolger van Van Basten, wil nu Afonso Alves bevrijden uit ‘de stugge Friese berenklem’. Nijholt ziet een prachtige tweede competitiehelft voor beide partijen: “Voor hem zal het een verademing zijn, en wij kunnen best een goaltjesdief gebruiken.”

De club uit Velsen laste gisteren een persconferentie in waarin coach Nijholt uitgebreid zijn licht op het nieuwe initiatief liet schijnen. “Die jongen wil echt heel graag weg bij Heerenveen. Hij heeft daar alles gegeven en weinig teruggekregen. Ook bij AZ zijn ze blijkbaar niet bereid om tot het uiterste te gaan. Als ik daarentegen een talent zie dan zal ik alle middelen inzetten om mijn doel te bereiken.”

De ‘ridder van Velsen’ is daarom van plan om de juridische weg te bewandelen, en advocatenkantoor Nijholt uit Emmen is bereid hem op vrijwillige basis te steunen. Wanneer een kritische journalist hem wijst op het verlies van Ajax in de zaak Suarez, dient Nijholt hem snel van repliek. “We hebben een arrondissementsgerecht in Haarlem, dat is praktisch een thuiswedstrijd. En kijk eens waar Suarez nu voetbalt, een juridische uitspraak zegt dus ook niet alles.”

Wanneer hij gewezen wordt op de gebrekkige financiële middelen van de ploeg die vijftiende plaats van de Jupiler League bezet, laat hij zich niet kennen. “Ik begrijp dat jullie sceptisch zijn, maar uit eigen ervaring weet ik hoe leuk het is om voor een kleine clubs als Swindon Town en FC Motherwell te spelen als variatie op het hoogste niveau (Nijholt speelde eind jaren tachtig 18 wedstrijden voor FC Utrecht). De kans dat hij in onze competitie voor het tweede opeenvolgende jaar topscorer wordt is daarnaast vele malen groter.” Alves heeft op zijn website aangegeven voor het buitenland te kiezen, maar niets is zeker gezien het gebrekkige succes van zijn eerdere transferpogingen. Of hij binnenkort onder de rook van de Hoogovens mag spelen weten we uiterlijk 31 januari, wanneer de transfermarkt sluit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *