Stormvolgels/Telstarcoach mogelijke opvolger Van Basten

Luc Nijholt: “nieuw seizoen biedt nieuwe kansen”

Nu bondscoach Marco van Basten heeft aangegeven na het EK 2008 zijn functie als bondscoach neer te leggen, gaan de eerste stemmen op over zijn mogelijke opvolger. Foppe de Haan, Van Gaal, Cruijff, Don Leo en Gus Gus, de grote namen zijn allang genoemd. Maar nu ook Stormvogels/Telstarcoach Luc Nijholt zich opwerpt als mogelijke opvolger wordt de discussie steeds spannender. Voetbalanalist Youri Mulder geeft hem een goede kans: “Een coach als Nijholt heeft tenminste ervaring met ploegen die op het niveau van Luxemburg en Wit-Rusland spelen.”

Der Luc staat bekend als een betrouwbare en stabiele voetbalmeester. Die reputatie bevestigde hij onlangs op Speld.nl, toen hij aangaf niet mee te doen aan de ‘Hollandse-trainers-rage’ waarbij Ronald koeman en Henk Ten Cate voor het grote geld kozen. Nijholt ziet echter voor volgend seizoen nieuwe kansen. Nijholt: “Stormvogels/Telstar zit weer in de lift, eind november versloegen we koploper RKC Waalwijk zelfs op Waalse grond en voor optimisten is het linkerrijtje al in zicht. Natuurlijk heb ik altijd gezegd aan te blijven, maar voor Oranje ben ik volgend seizoen weer beschikbaar. De directie heeft al laten weten dat er trots op zouden zijn als ik op deze manier Velsen weer op de kaart zet.”

Voetbalanalist Youri Mulder steunt Nijholt openlijk in zijn keuze. “Wij stonden bij Schalke 04 ook wel eens tegen onbekende coaches te spelen, daar kon je ook gewoon van verliezen. Nijholt weet het zelf ook uit ervaring bij Swindon Town en FC Motherwell. Oké, Van Basten is bekender, maar met zo’n jongen stoppen ze je altijd in de poule des doods. Ik denk niet dat de FIFA Luc zoiets zou flikken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *