Met TomTom gratis in de file

Navigatiegigant verwacht grote markt voor digitaal filerijden

TomTom denkt een goedkopere oplossing te hebben voor de Nederlandse verkeersfixatie. Het navigatiebedrijf wil er dit jaar nog voor zorgen dat alle files in Nederland op internet te volgen zijn. Zo probeert het bedrijf het hoofd te bieden aan de nationale fileverslaving. De aanhoudende roep om meer asfalt is volgens de woordvoerder van TomTom slechts een noodkreet om met meer mensen naast elkaar in de file te kunnen staan. ‘Het schept een groter gevoel van collectiviteit’, aldus de woordvoerder.

Het bedrijf zal zich in eerste instantie richten op consumenten die op zondag ook graag urenlang remlichten willen kijken en daar nu te weinig mogelijkheden voor krijgen. De plannen voor de nieuwe website bevat tevens routebeschrijvingen om zo snel mogelijk ‘live’ bij grote files te komen. TomTom verwacht dat nieuwe consumenten als huismoeders en werklozen snel zullen opkomen.

TomTom anticipeert daarmee tevens op de kabinetsplannen om de kilometerheffing in te voeren tijdens de spits. Veel mensen zouden gedupeerd worden bij een dergelijke regeling, maar bij TomTom wordt zo op een gratis en milieuvriendelijke wijze in hun behoeftes voorzien.

Het idee voor de revolutionaire website kent zijn voorganger in het Duitse televisieprogramma ‘Die Schönsten Bahnstrecken Deutschlands’, een zeer populaire serie waarbij een camera op de voorkant van de trein is gemonteerd om zo de prachtige Duitse landschappen in beeld te brengen. Dit concept is te vergelijken met de nieuwe mogelijkheid om elke ochtend een paar uur thuis in het verkeer, op bijvoorbeeld de A10, te kunnen staan. Onderhandelingen met de RTL Media group voor een televisievariant zijn dan ook ophanden.

Volgens marktonderzoek van het bedrijf zou de site in 2012 zo populair zijn geworden dat daadwerkelijk heel Nederland meerdere uren per dag in de file staat. ‘Wanneer ook de treinreizigers op hun I-pod’s en mobieltjes in de file gaan staan is onze missie geslaagd’, aldus de woordvoerder.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *