Politie experimenteert met meezing-methode voor alcoholconsumptie

'YMCA' meezingen staat gelijk aan een promillage van 1.1

Naar aanleiding van de recentelijk ontstane beroering rond traditionele tests voor alcoholconsumptie zoals de blaastest voert het Politiekorps van de regio Haaglanden nu gespreid proeven uit met een experimentele manier van het meten van dronkenschap. Aangezien blaastests vaak afhankelijk zijn van lichaamsgewicht, geslacht, aanleg en vele andere factoren zocht de politiemacht naar een universele maatstaf voor dronkenschap.

‘De nieuwe methode staat nog in de kinderschoenen’ sprak korpschef Blonkert onlangs een groep geïnteresseerden toe. ‘De potentieel beschonken automobilist wordt tijdelijk op de achterbank geplaatst, vervolgens worden diverse nummers afgespeeld. Het al dan niet onbeholpen meezingen blijkt vooralsnog een verbazingwekkend accurate methode voor detectie van dronkenschap.’ De experimentele schaal begint bij ‘Hotel California’ en loopt op tot ‘It’s Raining Men’.

”Meestal zie je de verdachten al bij ‘Het Regent Zonnestralen’ beginnen te zweten”, sprak luitenant de Zeeuw. De officiële grens ligt vooralsnog bij ‘Het Is Een Nacht’, wat overeen komt met een promillage van 0.3. ‘Wellicht wat aan de strenge kant, maar we hebben het hier wel over Guus Meeuwis’. Het op de achterbank uitvoeren van danspasjes voor de ‘Macarena‘ of ‘The Ketchup Song’ staat garant voor een overnachting in de cel. Automobilisten die zich niet kunnen inhouden bij het horen van ‘YMCA’, of een promillage van 1.1 blazen, lopen het risico hun rijbewijs kwijt te raken.

De uitvoerende agenten zijn positief gestemd over de voorlopige resultaten van het experiment, die wijzen op een daling van zo’n 41% in het aantal alcoholgerelateerde ongevallen, en hopen de methode binnenkort in de rest van het land te kunnen introduceren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *