Literair festival doorslaand succes

Leestekens in het zonnetje gezet

In clubhuis Weltevree te Appelscha heeft afgelopen weekend de derde editie van de jaarlijkse interpunctie-landdag plaatsgevonden. Dit jaarlijkse festival ter ere van het leesteken stond ditmaal in het teken van de komma. Neerlandici uit binnen- en buitenland bogen zich twee dagen lang over vragen aangaande de ‘kleine negen’, zoals de komma ook wel liefkozend genoemd wordt.

In serieuze en lichtvoetige verhandelingen werd ‘de wachtmeester van de taal’ (dr. P Schuitingsga) in het zonnetje gezet. Een poging van actiecomité Nul Komma Nul om de bijeenkomst te verstoren werd fluks onderbroken. Volgend jaar staat het gedachtestreepje centraal, wanneer het festival verplaatst wordt naar het fonkelnieuwe Congrescentrum te Monnikendam.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het kan natuurlijk zijn dat P een retro-moderne voornaam is die niet verder afgekort dient te worden, maar ik komma niet van het idee af dat er een punt gemaakt moet worden.

Reageer