Fout Rasmussen ‘begrijpelijk’

Finse jeugd biedt uitkomst

Wielrenner Michael Rasmussen is per direct uit de Tour de France gezet. Hij lijkt ten prooi te zijn gevallen aan de bekende fout om Mexico en Italie te verwarren. Uit onderzoek op Finse lagere scholen bleek dat wanneer leerlingen van 8 tot 11 twee topografische kaarten van de landen gepresenteerd kregen, zij de landen in 43% van de gevallen door de war haalden.

Psycholoog Gerbert Hutjes heeft dan ook begrip voor de geplaagde renner. “Zo’n jongen reist natuurlijk het hele jaar door de wereld over en het enige wat hij ziet is bergen. Ik kan me goed voorstellen dat je op een bepaald moment ook niet meer weet waar je bent.”

In dit verband verwijst Hutjes tevens naar popartiesten die ieder podium in Nederland standaard oplopen onder de uitroep “HELLO AMSTERDAM!!!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *