FAQ Vage Kennissen

Ons Vage Kennis-programma heeft sinds zijn lancering de relatie met onze lezers een nieuwe impuls gegeven. In plaats van het ouderwetse zenden, willen we je graag iets beter leren kennen. Want we kennen je wel een beetje.. van ja die ene keer ofzo? Of een keertje voorgesteld.. door.. Margriet? In ieder geval lijk jij ons een hele leuke Vage Kennis.

Waarom zou ik Vage Kennis worden?
In de eerste plaats om De Speld te steunen. In roerige tijden is het belangrijk dat er betrouwbaar nieuws wordt geproduceerd. Je steunt daarbij ook één van de zeldzame onafhankelijke uitgevers in Nederland.

In de tweede plaats krijg je als Vage Kennis extra features en producten om je Speld-ervaring te optimaliseren.

Welke mogelijkheden zijn er?
Vage Kennis (€ 25 per jaar): Je steunt betrouwbaar nieuws, verder krijg je extra mogelijkheden op en om de site: onbeperkte toegang tot alle speld-artikelen, een inlogomgeving met favoriete artikelen, een bannervrije site en een badge bij je commentaren op De Speld. En je kunt gebruikmaken van kortingen op nieuwe producten van De Speld en onze partners. Je ontvangt ook een een welkomstcadeau: De toekomst: het boek, het boek 2019: Nog een jaar, een campagneshirt van de Partij tegen de Burger of een Vage Kennis-tas.
Vage Kennis Light (€2,50 per maand): Als je nog niet klaar bent voor een langdurige relatie, kun je een maandelijks opzegbaar abonnement nemen. Hierbij ontvang je geen welkomstcadeau, maar kun je je betalingen meer spreiden.
Maak van een vriend een Vage Kennis (€15 voor 6 maanden):  als je een goede vriend (of familielid) hebt, waarvan je vindt dat die een Vage Kennis zou moeten zijn, geef dan het abonnement voor een half jaar cadeau.

Wat gaan jullie daarmee doen dan?
Het geld gaat naar het verbeteren van De Speld. Dat betekent concreet meer investeren in features, zoals een redesign van onze website, maar vooral in het produceren van meer betrouwbare journalistiek. Je kunt hierbij denken aan meer videoproducties en bijzondere projecten (zoals onze boeken over de toekomst, de Nederlandse geschiedenis en het Binnenhof).

Waarom een betaalmuur op De Speld?
We verwelkomen iedere bezoeker op de site. Als je erg vaak komt,
vragen we je echter wel om Vage Kennis te worden

Blijven jullie nog steeds reclame plaatsen?
Reclame is, net als Vage Kennissen, een onderdeel van ons verdienmodel. Omdat wij jou (en de rest van onze bezoekers) hoog achten, kiezen we adverteerders zorgvuldig uit, produceren we onze commerciële content altijd zelf en zijn we transparant als het om betaalde content gaat. Hoe meer geld van Vage Kennissen, hoe minder afhankelijk we zijn van geld van adverteerders. Samen met Vage Kennissen gaan we aan de slag om reclame op De Speld nog relevanter en, vooral, nog leuker te maken.

Ik ben al Vage Kennis en ben ingelogd, waarom krijg ik nog steeds de vraag om in te loggen?
Elke keer als je onze site op een ‘nieuwe’ manier benadert, word je gevraagd om opnieuw in te loggen. Dat geldt dus voor je mobiele telefoon,  onze app, je webbrowser, maar ook vaak als je vanuit een sociaal medium doorklikt (Facebook gebruikt hiervoor bijvoorbeeld zijn eigen omgeving/’browser’). Vergelijk dit met een krant: hier moet je ook overal ingelogd zijn.

Kan ik ook zonder Ideal Vage Kennis worden?
Als je geen Nederlandse bankrekening hebt, kun je niet met iDEAL betalen.

Ik heb toch nog een onbeantwoorde vraag, waar kan ik jullie bereiken?
Op [email protected]

We zien je wel weer eens!

Je Vage Kennissen van De Speld