FAQ Vage Kennissen

Ons Vage Kennis-programma heeft sinds zijn lancering de relatie met onze lezers een nieuwe impuls gegeven. In plaats van het ouderwetse zenden, willen we je graag iets beter leren kennen. Want we kennen je wel een beetje.. van ja die ene keer ofzo? Of een keertje voorgesteld.. door.. Margriet? In ieder geval lijk jij ons een hele leuke Vage Kennis.

Waarom zou ik Vage Kennis worden?
In de eerste plaats om De Speld te steunen. In roerige tijden is het belangrijk dat er betrouwbaar nieuws wordt geproduceerd. Je steunt daarbij ook één van de zeldzame onafhankelijke uitgevers in Nederland.

In de tweede plaats krijg je als Vage Kennis extra features en producten om je Speld-ervaring te optimaliseren.

Welke mogelijkheden zijn er
Vage Kennis (€ 25 per jaar): Je steunt betrouwbaar nieuws, verder krijg je extra mogelijkheden op en om de site: een inlogomgeving met favoriete artikelen, een bannervrije site en een badge bij je commentaren op De Speld. En je kunt gebruikmaken van kortingen op nieuwe producten van De Speld en onze partners. Je ontvangt ook een een welkomstcadeau: De toekomst: het boek, een campagneshirt van de Partij tegen de Burger of een Vage Kennis-mok of -tas.
Eenmalige Vage Kennis: Als je nog niet klaar bent voor een relatie, en ook niet al te veel gegevens bij ons wilt achterlaten, kun je een eenmalige donatie doen.

Wat gaan jullie daarmee doen dan?
Het geld gaat naar het verbeteren van De Speld. Dat betekent concreet meer investeren in features, zoals betere apps(!) en onze website, maar vooral in het produceren van meer betrouwbare journalistiek. Je kunt hierbij denken aan meer videoproducties en bijzondere projecten (zoals onze boeken over de toekomst, de Nederlandse geschiedenis en het Binnenhof).

Komt er een betaalmuur op De Speld?
Nee. Wel gaan we in de toekomst waarschijnlijk content speciaal voor Vage Kennissen produceren.

Blijven jullie nog steeds reclame plaatsen?
Reclame is, net als Vage Kennissen, een onderdeel van ons verdienmodel. Omdat wij jou (en de rest van onze bezoekers) hoog achten, kiezen we adverteerders zorgvuldig uit, produceren we onze commerciële content altijd zelf en zijn we transparant als het om betaalde content gaat. Hoe meer geld van Vage Kennissen, hoe minder afhankelijk we zijn van geld van adverteerders. Samen met Vage Kennissen gaan we aan de slag om reclame op De Speld nog relevanter en, vooral, nog leuker te maken.

Klinkt aardig. Kan ik iemand anders Vage Kennis maken?
Dat is nu nog niet mogelijk, maar we zorgen ervoor dat je nog voor de feestdagen ook Jodi Bernal of je tante Vage Kennis kunt maken. Tot die tijd kun je ze natuurlijk wel zelf een link sturen!

Kan ik ook zonder Ideal Vage Kennis worden?
Als je geen Nederlandse bankrekening hebt, kun je niet met iDEAL betalen. Wij zijn de moeilijkste niet, dus we hebben een oplossing voor je: maak onder de ‘Eenmalige Vage Kennis’-optie €40 over via PayPal en mail dan je adresgegevens naar [email protected]. Wij maken dan je Vage Kennisschap in orde.

Kan ik ook meer dan €25 doneren?
En of. We hebben nu alleen het abonnement van €25, maar je kunt altijd daarnaast als eenmalige Vage Kennis een donatie doen.

We zien je wel weer eens!

Je Vage Kennissen van De Speld