FAQ Vage Kennissen

Denk jij erover om Vage Kennis te worden en wil je wat meer informatie? Lees hieronder de meest gestelde vragen over ons Vage Kennis-programma. 

Waarom zou ik Vage Kennis worden?
In de eerste plaats om De Speld te steunen. In roerige tijden is het belangrijk dat er betrouwbaar nieuws wordt geproduceerd. Je steunt daarbij ook één van de zeldzame onafhankelijke uitgevers in Nederland en je maakt De Speld minder afhankelijk van advertentie-inkomsten. 

In de tweede plaats krijg je als Vage Kennis onbeperkt toegang tot alle inhoud, heb je een reclamevrije site en extra features om je Speld-ervaring te optimaliseren. En je krijgt een welkomstcadeau naar keuze als je voor een jaar Vage Kennis wordt. 

Welke mogelijkheden zijn er?
Vage Kennis (€ 25 per jaar): Je steunt betrouwbaar nieuws, krijgt onbeperkte toegang tot alle speld-artikelen en hebt een bannervrije site. Je ontvangt ook een welkomstcadeau in de vorm van een boek, shirt of mok
Vage Kennis Light (€2,50 per maand): Als je nog niet klaar bent voor een langdurige relatie, kun je een maandelijks opzegbaar abonnement nemen. Hiermee krijg je onbeperkt toegang tot alle artikelen en een bannervrije site. 
Maak van een vriend een Vage Kennis (€15 voor 6 maanden):  als je een goede vriend (of familielid) hebt, waarvan je vindt dat die een Vage Kennis zou moeten zijn, geef dan het abonnement voor een half jaar cadeau.

Wat gaan jullie daarmee doen dan?
Je steunt direct de redactie van een onafhankelijke uitgever. Dat betekent concreet het produceren van meer betrouwbare journalistiek en het verbeteren van de gebruikservaring. 

Waarom een betaalmuur op De Speld?
We verwelkomen iedere bezoeker op de site. Veel content blijft toegankelijk. Als je erg vaak komt, vragen we je om Vage Kennis te worden.

Blijven jullie nog steeds reclame plaatsen?
Reclame is, net als Vage Kennissen, een onderdeel van ons verdienmodel. Omdat wij onze lezers hoog achten, kiezen we adverteerders zorgvuldig uit, produceren we onze commerciële content altijd zelf en zijn we transparant als het om betaalde content gaat. Hoe meer Vage Kennissen we hebben, hoe minder afhankelijk we zijn van adverteerders. 

Ik ben al Vage Kennis en ben ingelogd, waarom krijg ik nog steeds de vraag om in te loggen op verschillende browsers?
Elke keer als je onze site op een ‘nieuwe’ manier benadert, word je gevraagd om opnieuw in te loggen. Dat geldt dus voor je mobiele telefoon, onze app, je webbrowser, maar ook vaak als je vanuit een sociaal medium doorklikt (Facebook gebruikt hiervoor bijvoorbeeld zijn eigen omgeving/’browser’). Vergelijk dit met een krant: hier moet je ook overal ingelogd zijn.

Kan ik ook zonder iDEAL Vage Kennis worden?
Als je geen Nederlandse bankrekening hebt, kun je niet met iDEAL betalen. Wel kun je met creditcard betalen. 

Ik heb toch nog een onbeantwoorde vraag, waar kan ik jullie bereiken?
Op [email protected]

We zien je wel weer eens!

Je Vage Kennissen van De Speld