SpeedKingz/Shutterstock

Dave gelooft niet in klimaatverandering want dat is goedkoper

De 44-jarige Dave Mussenveld gelooft niet dat de klimaatopwarming is veroorzaakt door de mens. Dat is namelijk goedkoper.

“Als de aarde echt opwarmt door CO2, dan moet ik met de trein op vakantie, dure biologische groente kopen en GroenLinks stemmen”, concludeert Dave. “Mij niet gezien, volgens mij is die hele opwarming van de aarde één grote hoax, bedacht door links om de mensen onder de duim te houden.”

“Als ik wel in klimaatverandering zou geloven zou ik natuurlijk wel een beetje geld kunnen besparen door minder vlees te eten en de auto vaker te laten staan, maar dat is ook geen pretje. Nee, gelukkig geloof ik heilig dat al het bewijs dat de aarde opwarmt vervalst is. Vroem vroem!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De heer Dave en onze Thierry hebben zonder meer gelijk, maar dat komt nu even niet uit. Morgen na de verkiezingen kan ik mijn eigen mening weer geven.

Reageer
gravatar

Ik vind het goedkoper om te geloven dat anderen het werk maar moeten doen. Anderen moeten consuminderen, de belastingen betalen, ophouden met ademen, enz. Dan kan ik blijven doen wat ik wil!

Het is niet de schuld van links, niet die van rechts, maar altijd van die ander!

Reageer
gravatar

Het is lastig, de een geloofd dit en de ander dat en uiteindelijk blijkt dat geloof gebrek aan kennis is. De ironie van de klimaatdiscussie is dat de groenen onder ons uiteindelijk schuldig zijn aan het verpesten van de toekomst voor onze kinderen. Om 1000 kg staal te verplaatsten heb je een bepaalde hoeveelheid energie nodig dei altijd gelijk is. Bij electrische auto’s en windmolens zien we wel geen rook maar daarom is het niet schoon. Als je vraagt waar een batterij vandaan komt zeggen ze: Uit een doos. Maar kijk je iets verder dan komt lithium, wat in batterijen zit, uit gesteente. Daar zijn graafmachines voor nodig, die gemaakt moeten worden. Bovendien worden ze per schip, vrachtwagen of vliegtuig naar bestemming gebracht (die ook eerst gemaakt moeten worden). Uiteindelijk gaat die in onze aarde graven om er lithium uit te halen maar dat willen we niet horen. Windmolens komen niet uit een zaadje. Het maken ervan, het plaatsen, de machines om ze te plaatsen, de kabels, het zeeleven wat gedood wordt en ga zo maar door. Electrische fietsen, precies hetzelfde, een en al vervuiling. Een schone fiets is er een waar je zelf trapt met een dynamo. Als je de fabriek van die fietsen kunt accepteren dan… Dit is nog niet 1 % van wat de groenen niet willen zien of niet weten dat het zo is. Ik vraag mij af: Is het weglaten van informatie ook fake nieuws?

Reageer
gravatar

Hey Ron, het is zeker waar dat groene energie en elektrische voertuigen niet 100% groen zijn. De manier waarop veel van deze grondstoffen gewonnen moeten worden is inderdaad vaak niet helemaal zuiver, denk maar aan die zielige facebook berichten met Afrikaanse kinderen in mijnen. Alleen is dit niet een probleem voor alleen ‘groene technologie’ dit is een probleem voor al onze technologie. Onze mobieltjes, computers, fabrieken en energie centrales hebben allemaal veel grondstoffen nodig die vaak schadelijk gewonnen moeten worden uit arme landen zoals Afrika.

Groene energie kan dus in de productie zeker net zo vervuilend zijn als traditionele middelen. Dit is een probleem wat we met alles moeten verhelpen, door bedrijven te steunen die met het oog op klimaat en mensenrechten produceren kunnen we al veel helpen.

Op de lange termijn zullen elektrische autos ook een groter aandeel van de gebruikte elektriciteit kunnen verkrijgen van minder schadelijke bronnen waardoor de uitstoot vele malen lager zal zijn dan voertuigen op fossiele brandstof.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat veel groene technologie nog in kinderschoenen staat. Er moet nog veel gebeuren voor we helemaal van fossiele brandstof af kunnen stappen, maar elke stap is al een belangrijke hoe klein deze ook mag zijn.

gravatar

Ik geloof niet in klimaatverandering omdat ik mijn geërfde miljoenen moet blijven spenderen. Dat lukt alleen als ik elke dag met de helicopter naar het buitenverblijf reis, mijn huizen op een comfortabele 25 graden stook en elke dag mijn eten laten overkomen vanuit de mooiste streken van de wereld. Als ik in klimaatopwarming zou geloven dan kan ik dat niet maken en krijg ik nooit al mijn geld besteed.

Reageer
gravatar

Het zogenaamde klimaatprobleem is ontstaan tijdens de industriële revolutie, toen politiek-correcte linkse, onnadekende, onterecht ontevrede rakkers (salonsocialisten en arbeidersbewegingen, red.) gingen staken voor betere leef- en werkomstandigheden, terwijl wij, fabrieksdirecteuren en investeerders, het goed met hen voorhadden en -hebben. Dat heeft ons klimaat zo verziekt, dat het een probleem is geworden.
Het moet uit zijn met dat arbeidersgejengel!