Shutterstock

Vierde Wijze uit het Oosten boos omdat hij dacht dat ze cadeautjes van tien euro zouden doen

‘Eentje kwam aanzetten met goud! Dat kan toch nooit?'

Een vierde Wijze uit het Oosten is boos weggelopen nadat ze in Bethlehem de geboorte van Jezus Christus kwamen vieren. Ondanks dat ze met elkaar hadden afgesproken om cadeautjes te geven van rond de
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bijna goed, als Jozef dat tegen 3 procent vastzet had, dan had hij nu Google, Facebook, Apple microsoft, alle autobouwers kunnen kopen en dan nog was dat klein geld geweest. Die 4e wijze was dus de slimste mens!

gravatar

Een boekenbon. Wat moeten wij nu met een boekenbon? Deel I van de Bijbel, het Oude Testament, hebben wij al gelezen en deel II is om de één of andere reden nog niet uit. De schrijvers wachten nog op inspiratie zeggen ze. Iets met vurige tongen of zo.

Reageer
gravatar

Tja, wij waren er eigenlijk ook niet blij mee. Je eerste kind en dan geen enkel rompertje in huis. Het begon al bij de babyshower bij Oom Zacharias en tante Elizabeth. Die laatste had als cadeau een liedje. Nou vraag ik je. Maar goed, die was zelf zwanger en had behoorlijk last van de hormonen. Maar nu die achterlijke herders die kwamen met een kilo koteletten aanzetten. En we hebben niet eens een keuken! Wat moeten we ermee? Dat goud kan nog wel eens van pas komen. Maar mirre en wierook. Wat moet je ermee? Stinkzooi! En dan een bol.com bon. Ik denk dat ik daar over 2000 jaar wel blij mee kan zijn. Maar nu? Uiteindelijk hebben het kind maar wat oude lappen omgedaan. Nu kreit het tenminste niet meer.

Reageer
gravatar

Mia toch! Je vraagt wel erg veel van de gemiddelde Speld-contribuant. Het eeuwenoude Gilgamesj-epos is geen onderdeel van het huidige onderwijs en zit niet als artikelenreeks in de leesmap. Anderzijds is het een bijzondere ervaring om in De Speld de naam te horen noemen. Dank daarvoor, merrie kristmus en een heppy noewjier