Bron YT - Fighting Talk

Britten zingen bij eerste Songfestivaldeelname sinds Brexit in eigen taal

Songfestivalnummer volgt lijn van harde Brexit

Bij hun eerste deelname aan het Songfestival sinds de Brexit maakten de Britten een duidelijk statement door in hun eigen taal te zingen. Het nummer ‘Never Give Up On You’ was van begin tot einde gezonden in het Engels, de voertaal van het Verenigd Koninkrijk.

De afgelopen jaren waren de nummers van de Britten in het Roemeens, Zweeds en het Armeens, maar aan die traditie is nu duidelijk een einde gekomen. In het Engels werd het standpunt over de Europese Unie onomwonden verwoord:

We’re running through this magic
It’s inside of you
It’s madness, it’s madness


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dat niet sneu voor al die andere landen die nog gedeeltelijk hun eigen taal willen zingen? Zo wordt het Nederlands nooit meer een wereldtaal. Anderzijds is het ook goed dat we bij het ESF alles op één leest schoeien. Dan kunnen al die Engels zingende lawaaimakers naar dezelfde KNO-arts met hun overschreeuwde stembanden en met hun epilepsie door al die pompeuze lichtaffecten naar een goede neuroloog. ESF: Much ado about nothing.

Reageer
gravatar

In the Guardian werd ik na 1500 commentaren afgesloten vanwege een opmerking over het celibaat, in the Independent vanwege een opmerking over racisme toen de hele Afrikaanse Unie zei dat we wel hun slaven willen maar niet hun vluchtelingen. Het verband is in ieder geval goed gelegd. Ik ken dit verhaal te goed van Amsterdam. Ik heb ze zojuist geschreven dat ik boven chantage sta. En dat Brexit op dezelfde manier is ontstaan. Het zit in de Britten, op dat vlak. Links en rechts pure eigenwaan.

Reageer
gravatar

In of uit maakt niets uit.

In hoeverre competitie meer kwaliteit brengt; het fenomeen van willen winnen door in eerste instantie de ander te willen laten verliezen.
Of begoocheling schadelijk is of niet?
Op een bepaalde leeftijd ontstaat met het bijgeloof dat je sterker moet worden, of eruitzien, om mee te kunnen de behoefte aan zekerheid en bewijs. Dat bewijs komt eraan, doordat er daarna geen verdere ontwikkeling meer is. De sport houdt dit in stand. Geen wonder dat Paralympics zo populair is geworden, want die kant gaan ze op.

gravatar

Met David Cameorn is het echt zo erg geweest dat ze Paralympics een
enorm belangrijke plek gaven met alle glamour, en normale gehandicapten daaraan afmeten en laten creperen. Dit is commercialiseren.

gravatar

De volgende editie gaat de hoofdprijs naar de “dikste tieten zwaffel”. Hierbij gaat het erom dat je met enorme boobels heen en weer zwaft. Of je kunt zingen en of de muziek ook maar iets voorstelt is bijzaak.

Reageer
gravatar

Ze hebben zojuist aangekondigd dat ze vanaf volgend jaar er niet meer bij zijn.

Commentatoren Cornald Maas en Jan Smit reageerden teleurgesteld op het besluit van de Britten.

Reageer
gravatar

Israël gaat óók al niet meer mee doen.
Wel mooi, ik kon het toch al niet op de Europese kaart vinden.

Nou Australië, Azerbeidzjan en Georgië nog.