Wist jij dat een gemiddelde tictac zo’n twee calorieën bevat? Daarom is deze superfood uit de Andes steeds populairder in de keuken. Tictacs zijn door hun veelzijdigheid enorm goed te combineren met andere verse ingrediënten, waardoor je de feestdagen in een handomdraai omtovert tot een fris, culinair genot. Wij verzamelden alvast deze feestelijke recepten voor je. Eet smakelijk!
-
De lekkerste tictacrecepten voor de feestdagen
Fris, culinair genot voor het hele gezin
Uw reactie telt. Juist nu.
Heeft u een recept voor TicTac met witte rijst?
Alles smaakt lekker na het eten van wat pillen
Tictacblini’s met oesterzwam-M&Msalza. Je eet je vingers erbij op!
nb: let wel even op dat je fairtrade-M&M’s neemt.
Is superfood niet onzijdig?
Vroeger at ik tictac altijd lekker dik op de boterham. Tegenwoordig vind ik een half zakje van die Napoleon zuurtjes lekkerder op een sneetje spelt (inclusief voedzame plastic wikkel natuurlijk!).
Geen verschijnselen van obstipatie dan?
Obstipatie zelden, wel vaak constipatie. Maar ja, sigaretten zijn ook ongezond (die eet ik wel veel minder).
Vorig jaar aten wij tarwegrassoep en gojibessenpudding! En nu dus amuses van kokos, zeewier en tictiac gerechten uit de andes! Geef mij maar een karbonaad of speklap met frietjes en mayonaise mijn gras en hollandse dennentakjes zijn door mijn buren verslonden! Met oud en nieuw zuigen wij dennenapelzaden uit de vruchten, daar schijnt holyshit in te zitten dat werkt zeer levensverlengend!
O?
Wenst u dat? En wie nog meer?
Goh, toch nog enige luxe voor jou, Ingrid Wouterson. Carbon-aden (van met rioolslib bijgevoerd) kistvarken en frietjes van door Rusland geweigerde veenpiepers met hoog-cholesterinolaze-mayonaise. dat klinkt bijna als het ideale Leger-des-Heils-feestmenu voor daklozen en het huispersoneel van “hoge heren’. Die zuigen geen denappelzaden uit de vruchten, maar het merg van hun ondergeschikten en het bloed onder hun nagels vandaan. N.B. extreme Inkomensongelijkheid leidt uiteindelijk tot vampirisme
Kan je svp de krop en de gehalveerde tomaatjes en de aardnoten en olijven er uit laten. Van Tictac alleen is echt wel een prima maaltijd te maken. Dat opleuken van maaltijden met allerlei groene troep erin moet maar eens afgelopen zijn.
Extra boterham met pindakaas. Met de kerst een diner bij de Doopsgezinde Kerk waar alle daklozen samenkomen, naast de Krijtberg. Met Nieuwjaar oliebollen, hoop ik.
Door het jaar krijg ik dan nog een kop soep van het Leger des Heils, een of twee keer per week.
Ik kon mijn ziektekostenverzekering niet meer betalen en ik begreep er ook niets van.
Ik kon ook geen nieuwe bankpas krijgen van ING, ter beveiliging, en zo werd mijn uitkering afgesneden: politiek. De euro. Balkenendenorm.
Dat hoort er nu eenmaal bij, jongen. Jij bent toch niet die figuur die daar steeds op dat bankje zit voor mijn raam, hoop ik?
M.b.t. het redactioneel artikel zou ik graag een meer gedegen gastronomisch kennisniveau wensen. Iedereen weet toch dat witte TicTacs in de wereld van Masterchef een gepasseerd station zijn. Ze bevatten teveel E-nummers om succesvol te integreren in azijn-gebaseerde gerechten, de schotel wordt dan basisch want reeds aanwezige polymeren oxideren en worden toxisch. Hetgeen in het gunstigste geval tot spoedopname in de EH van een universitaire kliniek leidt, in het ergste geval tot een collectieve uitvaart.
En dan nog maar te zwijgen over de roze tictacs. De smurfblauwe daarentegen combineren met alles, behalve koffilikeur.
Verder een interessant artikel.
Die roze TicTacs nu, zijn marketing-technisch toch wel de Achillespees van de fabrikant. Ze worden nog maar mondjesmaat geproduceerd door de fabrikant (Nestlé of Unilever?) om aan de vraag van de homopopulatie te voldoen, maar die is door de toxische combinatie met koffielikeur (Tia Maria) kop-schuw geworden. Overname van dit product door een andere fabrikant wordt nu overwogen.
Ik vind de blauwe M&M’s het lekkerst. Veel lekkerder dan bijvoorbeeld de rode en de bruine.
Over de groene heb ik niet echt een mening.
Door deze publicatie stijgt de vraag en blijven de voedselbanken met lege handen achter.
De Speld maakt mij niet blij.
Half de wereld vind het vreemd wat ze in Holland ongedwongen opeten gelijk PINDAKAAS.
Mijn vriendin lust dat ook maar die komt uit Afrika. Zij kapt dat in haar soep. Al zeker 20 jaar zeur ik daarover.
Ik krijg er nog eens wat van.
“Ik krijg er nog eens wat van? Adstrueer dat eens, waarde Gebelgde: een kind, een sik, een punthoofd, of maagzuur? En dat al zeker 20 jaar, is ze nog steeds niet ingeburgerd? Sommige mensen hebben wat langer nodig om af te kicken van lokale eetgewoonten en te adapteren aan de Belgische cuisine. Dit artikel doet mij trouwens sterk denken aan reclame-uitingen uit de crisistijd: “Koopt louter Hollandsch Fabrikaat!” Nu kan dit écht niet meer; Erdogan zou onmiddellijk op de stoep staan met EU-sancties als we zo evident Turken zouden discrimineren.
Goed bewaard geheim is dat TicTac (reversed: citcat) tevens het hoofdbestanddeel is van Kitkat, ook erg smakelijk in diverse gerechten.
Als je het niet weet zou je het niet 1,2,3 bedenken.
Kitkat is overigens ook heel lekker gecombineerd met Tictac.
Het spijt me zeer dat ik moet melden dat TicTac omgedraaid voor het grootste deel van de wereldbevolking toch echt caTciT is. Hierdoor gaat de rest van u theorie niet op, hoewel ik me wel kan voorstellen dat TicTac met KitKat lekker is.
Groeten,
Relatief Bijdehand
Die fout wordt vaker gemaakt, het zijn twee afzonderlijke woorden geplakt.
De smaak is er niet minder om.
Het spijt me zeer dat ik moet melden dat “u theorie” geschreven moet worden als “uw theorie”
Het betreft toch een theorie over de letter U, maar dat haalt niet weg dat Kitkat, Tictac en CatCit lekker combineerdt (HA! Lekker met dt, gewoon omdat het kan!)
Beste Joep,
In theorie zou dat natuurlijk kunnen, maar dan mis ik nog wel een lidwoord in de reactie van onze relatief bijdehante medemens.
En die dt kan prima hoor. Staat je goed!
Tictac is ook libidoverhogend en kan uitstekend worden gebruikt als vervanger van tijgerogen. Verder een heel goed artikel.
Als er een tijger meekijkt hoeft ‘het’ voor mij al niet meer, dus inderdaad liever tictac.
De overgebleven tictacs kan je na het kaasplankje gezellig in je pisbuis vrotten en dan kijken wie ze het verst weg kan pissen.Verder een leuk informatief artikel.
De tictac-prostaattest
Mag ik ff braken?!
Dat is nu ook in kleine cafés verboden.
Ja, natuurlijk mag dat. Hou je vooral niet in.
dontknowaboutthat doe mij maar gewoon pizza met gummybeertjes
Mensen, kijk uit! Het is levensgevaarlijk om tictac te combineren met salade. Er kan dan een polygenetische fermenterende afweerreactie ontstaan. Als je dat opeet, zeg dan maar dag met het handje tegen deze lieve wereld want dat vertel je niet meer na (ik spreek uit eigen ervaring). Zeer kwalijk dat dit niet wordt vermeld! Verder een goed artikel!
Een nachtje weken met wasverzachter.
TicTac is niet in 1 nachtje te weken, daar gaat veel meer tijd overheen. Zo’n 6 tot 8 dagen!
Weken, de naam zegt het al, dat lukt niet in een paar dagen.
Ik gebruik al jaren tictac in de keuken (ze zijn trouwens ook lekker in een glas bier of wijn, we eten zelfs soms gewoon een tictac tussendoor). Hulde dus dat culinair Nederland dit ingrediënt eindelijk heeft ontdekt!
Ik heb het een tijd lang gerookt maar dat hielp weinig. Dan werkt nootmuskaat toch beter, maar lekker wordt het nooit die klote noot.
Wel even opletten: het is nog altijd “kilocalorieën” of rijden jullie met 50 meter/uur door de bebouwde kom of ben je bijzonder blij als je weer eens 3 gram bent afgevallen? Verder een goed artikel!
Wij rijden meestal 143 kilometer per uur binnen de bebouwde kom (vanwege de groene golf).
Tegenwoordig hoor je ook steeds vaker “kilobijt”.
Verder een goede reaktie!
Ik dacht klikocalorieën. Verder niets dan lof… over deze reactie.
Inderdaad goeie reacties!
Lekker kort!
Wel even opletten: Als er maar 2 calorieen in een tictac zitten, dan moet je er dus zo’n 1.100 per dag eten om gezond te blijven.
Verder een goed artikel!
Tictacs zijn ook de ideale vervanger voor suiker of zoetjes in de koffie of thee.
“andere verse ingrediënten”: wat is er vers aan tic tac?
De vieze handen van de kok.
Dat ligt er natuurlijk aan hoe oud de Tictacs zijn. Ik gebruik alleen jonge, dagverse Tictacs, maar er zijn mensen die ze gewoon meerdere dagen of zelfs weken bewaren voor ze te gebruiken.
Ik zweer bij ééndags-TicTacs!
Kost wat extra, maar dan heb je ook wat. En de volgende dag geen nadelige gevolgen!
Als ze niet vers zijn moet je ze eerst een nacht laten wellen in mondwater.
Bye bye pijnboompitten!
Bye bye pijnboompitten!
Stoofpotje papagaai met tictac
Ook een heerlijke feestdis.
Wij eten met kerstmis vanwege het dieet altijd tictac champignonspizza’s zonder tictac.
Artisjokkenhartjes zijn ook lekker op een pizza, vooral als ze er niet zijn.
Ik hoop dat jullie beseffen dat dit soort verhalen ertoe bijdraagt dat de wereldmarktprijs van tictac zo is gestegen dat de lokale bevolking zich dit basisvoedsel niet meer kan veroorloven. Bedankt Speld!
De lokale bevolking heeft deze rotzooi nooit gegeten, die eten gewoon biefstuk met erwtjes en als het effe kan een liter appelmoes erbij.
M.a.w. hét standaardmenu van de Van der Valk-restaurants op feestdagen, En de appelmoes geserveerd met een kers bovenop?
2? Nee dat wist ik niet. Bedankt voor de informatie.
Opzouten met dat moderne gedoe!
Geef mij maar een oergezellige Hollandse kerstmaaltijd met als voorgerecht een Hollandse garnalencocktail, als hoofdgerecht Hollandse hazenrug met roomsaus, Hollandse stoofpeertjes en Hollandse gekookte aardappelen en als nagerecht Hollandse chocoladevla met slagroom.
Zo hoort het, we moeten weer teruggaan naar onze roots.
Corrie.
De garnalen komen uit Denemarken en zijn gepeld in Marokko.
De haas is te vroeg, die komt met Pasen uit Duitsland.
De aardappelen komen uit Zuid Amerika.
Hoezo Hollandse maaltijd ???????????
Klinkt lekker Corrie, mag ik bij je komen eten?
-_-
De stupiditeit
Holland zijn twee provincies in Nederland. De typisch ”hollandse” dingen die u noemt zijn ook niet Nederlands trouwens.
> propageert Nederland en zit te flamen op moderne dingen maar gebruikt ‘roots’ in plaats van ‘oorsprong’
En nu met zijn allen:
“Hi Ha Holland, Holland is zo mooi,
Hi Ha Holland, Holland is zo mooi”
Wat is het toch fijn om aan de vele aantallen likes te zien dat lezers van De Speld mijn reacties zo positief waarderen.
Het is een echte stimulans voor mij om door te gaan met reacties op dit forumsite te geven.
Bedankt lieve mensen.
Corrie.
Corry we houden van je. Je bent een geestig topwijf met het hart op de juiste plaats. Mag ik bij je komen eten met de kerst?
Ik heb Corrie in een jute zak meegenomen naar Spanje om redenen die eenieder die de Speld volgt, duidelijk zal zijn. Helaas is mijn cipierpiet (die met verticale zwarte roetvegen over zijn gezicht) vergeten om haar tabletcomputertje af te nemen. Hij heeft zijn excuses aangeboden.
Beste Sint,
Je moet niet uit je rol vallen. Het is Zwarte Piet, een neger, die mensen in een jutezak op transport naar het buitenland zet. En het is Sinterklaas, een blanke, die beloont en cadeautjes uitdeelt.
Dat is onze Nederlandse traditie, zo leren wij onze kinderen het verschil tussen het goede en het kwade.
Daar mag niets aan veranderen.
Corrie.
…’dit forumsite’…
Beste Corrie,
Lol wat een heerlijke azijnreacties op je posts Dat smaakt zeker naar meer.
Ah! Mevrouw Corry van Hiernaast.
U is ook weer wakker, welkom, welkom!
Ik heb een menu tip : Als voorafje : 2 oelewappers in roomboter gewurgd.
Hoofgerecht : Klapstuk met raasdonders.
Nagerecht : een maagperforatie met slagroom
Beste Corrie,
met betrekking tot die ‘vele aantallen likes’ (fout Nederlands met een Engels woord) is het wellicht slim om te bedenken dat het forum satirisch is…
Doe mij maar een Fisherman’s Friend.
Beste Wammes,
Dien die vriend van een Britse visser culinair verantwoord op, omdat het oog ook wat wil. Ik adviseer een kabeljauw half in zijn mond en een schelvis half in zijn kont.