Shutterstock / murathakanart

Shutterstock / murathakanart

Jarige Poetin blaast 72 burgerdoelen uit

Voor Vladimir Poetin is 7 oktober een speciale dag: de leider van Rusland is jarig. Dit jaar blaast president Poetin voor zijn verjaardag 72 burgerdoelen uit. Kosten noch mensenlevens werden gespaard.

De kersvers 72-jarige had een speech voorbereid voor al zijn landgenoten, die hij tijdens voordroeg terwijl hij net begon met het uitblazen van een nasmeulend appartement. “Waarde landgenoten, pfffftptr”, sputterde hij. “Het is een grote dag voor mij, maar ook voor het gehele volk van het grote Rusland. Pfffrtjw. Ik mag dan 72 zijn, maar ik beloof jullie dat ik nog niet te oud ben om jullie allemaal te bevrijden van die Oekraïense nazihonden.” Vervolgens stapte Poetin in een helikopter om hem naar het volgende fikkende burgerdoel te brengen.

“Het is vaak een hele klus om zoveel burgerdoelen op een stuk land te krijgen”, zegt een Russische legerofficier die de verrassing voor Poetin geregeld heeft. “Maar met het bombarderen van scholen, speeltuinen en ziekenhuizen is het toch gelukt om er genoeg bij elkaar te krijgen. Ik heb via goed ingevoerde bronnen vernomen dat hij er blij mee was.”

De verjaardag is nog grootser aangepakt dan voorgaande jaren, constateren Rusland-kenners. Vorig jaar werd de verjaardag van de president relatief ingetogen gevierd met een bezoek van ontvoerde Oekraïense kinderen die voor hem zongen. Derk Sauer hield de festiviteiten nauwlettend in de gaten: “Dit jaar lijken de Russen vastberaden om hun waardering voor hun leider te uiten op een manier waarop ze dat nooit gedaan hebben. Dat kost dan een paar raketten, maar je ziet aan het glunderende hoofd van Poetin dat dit hem echt raakt. Je ziet hem zelden zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *